Zilveren beleggingsmunten kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain koopt u eenvoudig en veilig online zilveren beleggingsmunten. Als u fysiek zilver wilt kopen als belegging, is het voordelig om zilveren munten te kopen. U betaalt namelijk geen btw op de zilveren beleggingsmunten.

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zilveren beleggingsmunten kopen

Zilveren beleggingsmunten zijn munten die worden verhandeld tegen een lage premie ten opzichte van de zilverprijs. Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver, dan zullen zilveren beleggingsmunten altijd een betere keus zijn dan zilverbaren. Dat komt doordat de zilveren munten onder de margeregeling worden verhandeld en zilverbaren worden met 21% btw belast. Per saldo bent u dan met zilveren beleggingsmunten veel goedkoper uit én u krijgt meer zilver voor hetzelfde aankoopbedrag.

De meest gebruikelijke zilveren beleggingsmunten zijn geslagen in 31,103 gram puur zilver, dat is het formaat van 1 troy ounce. Hierbij zijn de Maple Leaf, Philharmoniker, Silver Eagle het meest gebruikelijk. Afhankelijk van de marktomstandigheden kan het voorkomen dat de ene muntsoort net even goedkoper is dan de andere soort. Het gewicht en gehalte van alle munten is gelijk en ook als u de zilveren beleggingsmunten ooit terug verkoopt, krijgt u overal dezelfde prijs voor. De meest voordelige zilveren beleggingsmunt is dan ook de beste optie op dit moment.

Eventuele prijsverschillen kunnen voorkomen indien munthuizen hun premie hebben verhoogd, of als wij bij The Silver Mountain van een bepaalde muntsoort een grote hoeveelheid hebben ingekocht – de korting die we daarin bedienen berekenen we door aan u als klant. Munten van voorgaande jaargangen zullen altijd goedkoper zijn, omdat die via particulieren zijn ingekocht en dat is altijd goedkoper dan de nieuwe munten die in het buitenland worden geproduceerd en dan naar Nederland worden verstuurd.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.