• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

 • Pre-owned

1 troy ounce zilveren Britannia munt diverse jaargangen

31,80 Per stuk 1,02 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
2.466 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze populaire 1 troy ounce zilveren Britannia munt is afkomstig uit diverse jaargangen en is geslagen in 99,9% puur zilve... Deze populaire 1 troy ounce zilveren Britannia munt is afkomstig uit diverse jaargangen en is geslagen in 99,9% puur zilver. De Britannia munten worden al jaren uitgegeven door het bekende munthuis The Royal Mint uit Groot-Brittannië.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
100
31,70
250
31,60
500
31,50
1000
31,40

Specificaties

Verkoopprijs
€ 31,80
Prijs per gram
€ 1,02
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,9%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Zilveren Britannia munten van voorgaande jaargangen

De zilveren Britannia munt is een populaire beleggingsmunt uit het Verenigd Koninkrijk en wordt al sinds 1987 uitgegeven door de Royal Mint. Deze zilveren munten zijn geïntroduceerd als tegenhanger van de gouden Britannia munten. Oorspronkelijk werden de zilveren Britannia munten geslagen in een zuiverheid van 95,8% zilver. Echter, sinds 2013, hebben de munten een hogere zuiverheid, namelijk 99,9% puur zilver.
 
De zilveren Britannia munten uit voorgaande jaargangen zijn doorgaans goedkoper dan de nieuw geslagen munten, terwijl het gewicht en gehalte gelijk is. Wij kopen deze munten namelijk in van particulieren en kunnen deze hierdoor aanbieden tegen een gereduceerd tarief. Hierdoor ontvangt men verhoudingsgewijs meer zilver voor hun geld. Alle zilveren Britannia munten die wij verkopen worden gecontroleerd op echtheid, gewicht en gehalte.

Ontwerp zilveren Britannia munten uit voorgaande jaargangen


Voorzijde

Op de voorkant van de munt is Lady Britannia afgebeeld met de nieuwe veiligheidskenmerken. Om haar heen zijn verschillende opschriften te vinden, zoals de naam van de munt, het jaar van uitgifte, het gewicht van de munt en zilvergehalte van 99,9% puur zilver.


Achterzijde

Op de achterkant is een prachtige beeltenis van Queen Elizabeth II afgebeeld. Deze beeltenis is ontworpen door Jody Clark. Ook de naam van de vorstin en de nominale waarde zijn aan deze zijde te vinden.

Toevoeging van veiligheidskenmerken

Aan de zilveren Britannia munt worden sinds 2021 vier veiligheidskenmerken toegevoegd, om het ongelofelijk moeilijk te maken voor andere partijen om de munt na te maken.

Deze functies zijn:
 
 • Latent feature: een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.
   
 • Surface animation: Door middel van speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.
   
 • Micro-tekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd doormiddel van speciale lasers.
   
 • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.


Uitgelicht

 • Britannia zilveren munten uit diverse jaargangen
 • Geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%)
 • Populair onder beleggers in fysiek zilver
 • Uitgegeven door The Royal Mint
Let op: Afbeeldingen zijn ter indicatie. Wij bieden Britannia munten aan uit verschillende jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.