• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden philharmoniker munt kopen

Gouden Philharmoniker munten kopen

De gouden Wiener Philharmoniker munt is een wereldwijd bekende beleggingsmunt van Munze Osterreich. De Philharmoniker is verkrijgbaar in diverse gewichten en hierdoor geschikt voor beleggers met een klein of groot budget die op zoek zijn naar goed verhandelbare gouden munten. De Wiener Philharmoniker munten zijn tegen een scherpe prijs te koop bij The Silver Mountain.

0 Producten

Gouden Wiener Philharmoniker munt

Gouden Philharmoniker kopen

De gouden Philharmoniker munt wordt sinds 1989 geslagen door de Oostenrijkse Munt. De Philharmoniker munt is geslagen in 99,99% puur goud en is wereldwijd bekend. De gouden Philharmoniker is een relatief platte munt in verhouding tot de andere gouden beleggingsmunten en heeft een grote diameter.
 
De Philharmoniker munten hebben een opvallende ontwerp in het teken van het Philharmoniker orkest. 

Minder informatie

Wiener Philharmoniker goud kopen

De gouden Wiener Philharmoniker munt is vernoemd naar het wereldberoemde Wiener Philharmoniker orkest uit Oostenrijk. De Philharmoniker munt is de eerste Europese gouden munt geweest met een fijnheid van 99,99% puur goud en is wereldwijd bekend. In tegenstelling tot de zilveren Philharmoniker, heeft de gouden munt een geribbelde zijkant.

Meer informatie

Afmetingen en gewicht Wiener Philharmoniker munten

De gouden Philharmoniker hebben een grotere diameter dan andere bekende beleggingsmunten. Om deze reden zijn de munten ook minder dik. In onderstaande tabel zijn per munt een aantal specificaties toegevoegd, zoals de diameter, gewicht in grammen en het introductiejaar. 
 
GewichtDiameterDikteGewicht in grammenNominale waardeMuntjaar
1 troy ounce37 mm2 mm31,103 gram100 EuroSinds 1989
1/2 troy ounce28 mm1,6 mm15,552 gram50 EuroSinds 1994
1/4 troy ounce22 mm1,2 mm7,776 gram25 EuroSinds 1989
1/10 troy ounce16 mm1,2 mm3,121 gram10 EuroSinds 1991
1/25 troy ounce13 mm1,2 mm1,244 gram4 EuroSinds 2014

Minder informatie

Ontwerp Wiener Philharmoniker

De voorzijde van de gouden Philharmoniker munt toont het prachtige ontwerp van een boeket van Filharmonisch instrumenten met het woord "Silber”.
 
De achterzijde van de gouden Philharmoniker draagt het opschrift "1 Unze gold 999.9" of een ander gewicht met daaronder het jaar van uitgave en de nominale waarde van de munt. Boven deze tekst staat de "Groot-Pipe Organ" van Wenen, de gouden Concert Hall, de thuisbasis van de Philharmonic. Met boven het orgel de tekst “Republik Osterreich”. De afbeelding van het orgel is een prachtig gedetailleerde weergave van het origineel.

Ontwerp gouden Philharmoniker
Minder informatie

Philharmoniker gouden munt verkopen

De gouden Philharmoniker verkopen doet u gemakkelijk en snel bij The Silver Mountain. Alle Wiener Philharmoniker munten die u bij ons koopt, geven wij een terugkoopgarantie voor.
 
Dit betekent dat wij uw Philharmoniker munten altijd weer terugkopen tegen de actuele goudkoers van dat moment. Voor de gouden Philharmoniker munten bieden wij 100% van de actuele goudprijs.

Minder informatie

Veelgestelde vragen over gouden Philharmoniker munten

Is het mogelijk om anoniem gouden Philharmoniker munten te kopen?

Bij The Silver Mountain is het mogelijk om anoniem gouden Philharmoniker munten te kopen. Anonieme bestellingen noemen wij balieverkopen. Anoniem goud kopen kan vanaf €2500,- en een balieverkoop moet telefonisch worden doorgegeven. Daarna ontvangt u een factuur zonder naam- en adresgegevens en kunt u op afspraak uw bestelling ophalen en betalen. Contante betalingen zijn mogelijk tot €10.000,-.

 

Wilt u meer weten over het anoniem kopen van goud? Lees dan onze pagina over anoniem goud kopen.

Wat is de diameter van de gouden Philharmoniker munten?

De gouden Philharmoniker munten zijn, in verhouding tot andere beleggingsmunten, relatief plat en hebben een grotere diameter dan de Maple Leaf gouden munten en de Britannia gouden munten. De diameter per gewicht is:

  • 1 troy ounce: 37 mm
  • 1/2 troy ounce: 32 mm
  • 1/4 troy ounce: 22 mm
  • 1/10 troy ounce: 16 mm
  • 1/25 troy ounce: 13 mm

Waar komen gouden Philharmoniker munten vandaan?

Gouden Philharmoniker munten komen uit Oostenrijk. Ze worden geslagen door de Münze Österreich, de Oostenrijkse Munt, die gevestigd is in Wenen. De Engelse naam van het munt is Austrian Mint. 

 

Met een rijke historie die teruggaat tot de 13e eeuw, heeft de munt een reputatie opgebouwd voor het produceren van munten van de hoogste kwaliteit, gewaardeerd om hun schoonheid, zuiverheid en vakmanschap. De wortels van Münze Österreich gaan terug tot 1294, toen hertog Albrecht I van Oostenrijk de eerste muntinstelling in Wenen oprichtte. Door de eeuwen heen heeft de munt een belangrijke rol gespeeld in de Oostenrijkse economie, munten geslagen voor het gebruik in het land en voor handel met het buitenland.

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.