• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zilveren Maple Leaf kopen

De zilveren Maple Leaf koopt u tegen een scherpe prijs bij The Silver Mountain. Deze wereldwijd bekende beleggingsmunt van The Royal Canadian Mint is geslagen in 99,99% puur zilver en zeer goed verhandelbaar.

0 Producten

Zilveren Maple Leaf

De Maple Leaf (of esdoornblad) is het nationale symbool van Canada. De Maple Leaf munten worden geslagen door de Royal Canadian Mint uit Canada en zijn geslagen in 99,99% puur zilver. Wereldwijd is de Maple Leaf één van de meest bekende zilveren beleggingsmunten en daardoor is deze muntsoort wereldwijd zeer goed verhandelbaar. Bij de nieuwe Maple Leaf munten is tevens een veiligheidsembleem opgenomen, wat het ook weer eenvoudig maakt om deze zilveren munten te verhandelen onder particulieren.

Minder informatie

Zilveren Maple Leaf als beleggingsmunt

De zilveren Maple Leaf munt wordt sinds 1988 geslagen door de Royal Canadian Mint.
De 1 troy ounce (31,101 gram) zilveren Maple Leaf is de bekendste 1 troy ounce zilveren investeringsmunt ter wereld. Het design toont het beroemde esdoornblad van Canada. Sinds 2014 heeft de 1 troy ounce zilveren munt radiale lijnen en lasergravures als echtheidskenmerk. Dit echtheidskenmerk bestaat uit een klein esdoornblad met daarin het jaartal waarin de munt is geslagen. Andere partijen die deze zilveren munt eventueel zouden willen namaken beschikken niet over deze lasertechnologie. Op die manier is de authenticiteit van de zilveren Maple Leaf munt gewaarborgd.
 

Meer informatie

Ontwerp zilveren Maple Leaf munt

De zilveren Maple Leaf munt heeft ieder jaar hetzelfde ontwerp, dit is één van de kenmerken van beleggingsmunten. Wanneer het design ieder jaar verandert, dan wordt vaak gesproken over verzamelmunten.
Op de voorkant van de zilveren Maple Leaf munten staat altijd het Canadese esdoornblad afgebeeld. Boven dit blad staat Canada, het land waar de munt is geslagen. Links en rechts van het blad staat aangegeven uit hoeveel procent puur zilver de munt bestaat. Onder het esdoornblad staat de tekst “Fine silver 1 oz argent silver” dit betekent dat de munt uit 99,99% puur zilver bestaat.

Op de achterzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van Queen Elizabeth II. De zilveren Maple Leaf munt is een wettig betaalmiddel in Canada en heeft een face value van CAN$ 5. Aangezien de face value lager ligt dan de zilverwaarde, wordt deze munt beschouwd als beleggingsmunt en niet om mee te betalen. De nominale waarde is dan ook puur symbolisch. Dit is verplicht bij het slaan van zilveren munten, omdat het anders officieel geen munt is en dan kunnen dit soort munten niet onder de huidige btw-regels worden verhandeld.
 
De zilveren Maple Leaf munt heeft een prachtig ontwerp en is geslagen in zeer goede kwaliteit. Het is een glimmende zilveren munt die erg ter verbeelding spreekt.

Minder informatie

Welke zilveren Maple Leaf munt kopen

Wanneer u wilt investeren in fysiek zilver, dan is het kopen van de Maple Leaf een uitstekende keuze. Hierbij is het goed om te kijken naar de verschillende beleggingsmunten. De Maple Leaf van de huidige jaargang is vaak wat duurder dan andere zilveren beleggingsmunten, doordat het munthuis een wat hogere premie rekent. Desondanks is deze munt heel erg populair gezien de grote bekendheid. In sommige gevallen zijn er ook zilveren Maple Leaf munten van voorgaande jaargangen beschikbaar (afhankelijk van marktomstandigheden) en dat zal altijd een voordelige keus zijn.
 
Zilveren Maple Leaf munten van voorgaande jaargangen worden ingekocht van particulieren. We zijn daarin dan ook afhankelijk van het aanbod van de secundaire markt. Wij controleren deze munten altijd op echtheid en bieden deze munten tegen een extra scherpe prijs aan. De munten kunnen licht beschadigd zijn (kleine krasjes, melkvlekken e.d.), maar dit heeft geen invloed op de zilverwaarde van de munten. Mocht u de zilveren Maple Leaf munten ooit terug verkopen dan krijgt u voor alle zilveren munten onze terugkoopgarantie en dan maken we bij de biedprijs geen onderscheid tussen munten in minder goede conditie.
 
Wanneer u voor een groot bedrag als particulier in fysiek zilver wilt investeren, dan raden wij u monsterboxen aan. Als u zilveren Maple Leaf munten koopt per 500 stuks dan ontvangt u de munten in een zogenaamde monsterbox. Dit zijn de gele opbergdozen van de Maple Leaf serie. Wilt u een keer iets anders kopen, dan kunt u ook kiezen voor speciale uitgaven van de Maple Leaf zoals de munten van 10 troy ounce, of 2 troy ounce. Met enige regelmaat geeft de Royal Canadian Mint ook dit soort munten uit.

Meer informatie

Monsterbox zilveren Maple Leaf munten

De Maple Leaf monsterbox bestaat uit 500 zilveren troy ounce Maple Leaf munten die per munt extra scherp geprijsd zijn. In totaal is deze monsterbox goed voor ruim 15,55 kilo puur zilver. Deze box bestaat uit 20 tubes met ieder 25 zilveren 1 troy ounce Maple Leaf munten.
 
Een Maple Leaf monsterbox is een goede manier om voor een groter bedrag in fysiek zilver te investeren. De monsterboxen met zilveren Maple Leafs zijn over de hele wereld verhandelbaar.

Monsterbox zilveren Maple leaf munten
Minder informatie

Speciale zilveren Maple Leaf munten

Naast de Maple Leaf als beleggingsmunt zijn er ook diverse zilveren verzamelmunten van de Maple Leaf. Dit zijn zilveren munten met een speciaal thema die gemaakt zijn door de Canadian Mint uit Canada. Binnen Canada worden vooral veel Maple Leaf edities geslagen met een thema gerelateerd aan de prachtige natuur in Canada, zoals de Wildlife serie en de diverse roofdieren.

  • Maple Leaf met ingeslagen blad
  • Gold plated Maple Leaf munt
  • Golden Ring serie
  • Glowing Galaxy serie
  • Vier seizoenen
  • Wildlife series
 
Naast de zilveren Maple Leaf munten, zijn er ook gouden Maple Leaf munten, platina Maple Leaf en palladium Maple Leaf munten. Voor ieder budget is er wel een Maple Leaf munt beschikbaar.

Minder informatie

Zilveren Maple Leaf verkopen

In de toekomst kunt u bij The Silver Mountain ook weer uw zilveren Maple Leaf munten verkopen. Wij bieden een vast percentage van de actuele zilverprijs voor uw zilveren Maple Leaf munten. Deze terugkoopgarantie is altijd van toepassing en onafhankelijk van de hoogte van de zilverprijs en het aantal munten wat u zou willen verkopen.

Meer informatie

Via Inkoop Edelmetaal - een dochteronderneming van The Silver Mountain - kunt u eenvoudig, veilig en snel uw zilveren Maple Leaf munt verkopen. De prijs die u ziet, is de prijs die wij aan u uitbetalen. 
 
U kunt ervoor kiezen om uw zilveren Maple Leaf munten langs te brengen, verzekerd naar ons toe te sturen of op te laten halen.

Minder informatie

Veelgestelde vragen over zilveren Maple Leaf munten kopen

Is de zilveren Maple Leaf een goede investering?

De zilveren Maple Leaf is één van de bekendste beleggingsmunten ter wereld. Hierdoor zijn deze munten wereldwijd goed verhandelbaar.

Nieuw geslagen Maple Leaf munten zijn vaak wat duurder dan andere nieuw geslagen zilveren beleggingsmunten, doordat het munthuis een wat hogere premie rekent. Wij bieden ook pre-owned zilveren Maple Leaf munten aan en dat zal altijd een voordelige keuze zijn.

Krijg ik een echtheidscertificaat bij zilveren Maple Leaf munten?

Bij zilveren en gouden munten wordt geen certificaat van echtheid geleverd. De munten die wij aanbieden zijn afkomstig van LBMA geaccrediteerde producenten. Omdat munten geen uniek serienummer bevatten, is een echtheidscertificaat niet te koppelen aan een specifieke munt.

The Silver Mountain geeft wel een bewijs van aankoop mee waarin wordt bevestigd dat alle producten door ons gecontroleerd en authentiek zijn voordat ze aan u zijn overhandigd.  

Hoe kan ik zilveren Maple Leaf munten verkopen?

Dit kan eenvoudig via Inkoop Edelmetaal, een dochteronderneming van The Silver Mountain. Op de website ziet u direct de prijs die wij bieden voor uw zilveren Maple Leaf munten, deze prijs is gekoppeld aan de meest actuele zilverprijs. 

Wat is het gewicht en de zuiverheid van een zilveren Maple Leaf munt?

Zilveren Maple Leaf munten zijn geslagen in 99,99% puur zilver en wegen 1 troy ounce, wat gelijk staat aan 31,103 gram.

Welk munthuis produceert de zilveren Maple Leaf?

De Royal Canadian Mint produceert de zilveren Maple Leaf munten. 

Zijn zilveren Maple Leaf munten belastingvrij?

Zilveren munten worden verhandeld onder de margeregeling. Dit betekent dat er enkel BTW betaald dient te worden over de winstmarge van The Silver Mountain. Zilverbaren daarentegen worden met 21% BTW belast indien u deze als particulier aanschaft.

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.