• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zakelijk goud kopen

Zakelijk goud kopen is goed mogelijk. Steeds meer ondernemers zoeken naar manieren om meer zekerheid te creëren in een economisch onzekere tijd. Het is dan een goede optie om zakelijk goud te kopen. The Silver Mountain biedt zowel particulieren als ondernemers mogelijkheden om in edelmetalen te investeren. Wanneer u zakelijk goud wilt kopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Voordelen van zakelijk goud kopen

Bedrijven profiteren van diverse voordelen wanneer er wordt gekozen voor zakelijk goud kopen. Een van de belangrijkste redenen voor het zakelijk kopen van goud is de bescherming tegen marktvolatiliteit. Al langere tijd hebben we te maken met economische onzekerheid. Goud blijft in deze tijden van onzekerheid stabiel, en de waarde van goud kan in deze tijden zelfs stijgen. 
 
Het zakelijk kopen van goud is daarom een interessante optie om uw vermogen te investeren en beleggingsrisico's te spreiden. De economische omstandigheden hebben geen invloed op de intrinsieke waarde van goud. Uiteraard helpt goud ook om uw portfolio te diversifiëren. Dit waarborgt de financiële stabiliteit en zorgt voor een betere risicospreiding.

Mogelijkheden voor zakelijk goud kopen

Bedrijven kunnen op verschillende manieren in goud investeren. Het zakelijk kopen van goud, waarbij we het hebben over fysiek goud kopen in de vorm van gouden munten of baren, is de meest directe vorm van investeren. Wat voor u de beste keuze is, is onder meer afhankelijk van uw beleggingsdoelen en bedrijfsstrategie.

Belasting en wetgeving bij zakelijk goud kopen

Bij het kopen van goud moeten bedrijven rekening houden met verschillende juridische en reglementaire aspecten. In Nederland zijn er specifieke belastingregels die van toepassing zijn op de aankoop en het bezit van goud. 
 
Zo is beleggingsgoud vrijgesteld van btw, wat betekent dat u geen btw betaalt bij de aankoop van fysiek goud. De geldende wet- en regelgeving kan altijd worden aangepast, waardoor het belangrijk is om u goed te laten informeren op het moment dat u zakelijk goud wilt gaan kopen. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een belastingadviseur, zodat u zekerheid heeft over welke fiscale voordelen u mogelijk kunt benutten.

Pensioenopbouw en behouden van vermogen

Zakelijk goud kopen is op de eerste plaats een mooie manier om vermogen te behouden, maar is daarnaast ook een effectieve wijze om te zorgen voor pensioenopbouw. 
 
Ondernemers zijn buitenom de AOW, verantwoordelijk voor hun eigen pensioenopbouw. Aangezien goud een waardevaste belegging is, kan het zakelijk kopen van goud een interessante optie zijn voor ondernemers. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van zowel zilver als goud voor pensioenopbouw.
 
Ook is het zakelijk kopen van goud een uitstekende manier om zakelijk vermogen te behouden en te beschermen tegen inflatie. De koopkracht en de waarde van het pensioenvermogen kunnen tegen economische schommelingen worden beschermd wegens de waardevastheid van goud.

Verzekering en opslag van zakelijk goud

Wanneer u zakelijk goud koopt, dan is het op de eerste plaats belangrijk om te zorgen voor de nodige verzekeringen. Slaat u fysiek goud zelf op? Dan wilt u uw investering zeker verzekeren tegen verlies, schade en diefstal. 
 
In veel gevallen geldt dat u het fysieke goud niet in uw eigen pand wilt opslaan. Het is belangrijk dat fysiek goud wordt opgeslagen in een gecertificeerde opslagfaciliteit die aan de hoogste beveiligingsnormen voldoet. 
 
Hierbij kunt u denken aan een edelmetaal depot of een bankkluis. Het is goed om te weten dat The Silver Mountain ook mogelijkheden biedt tot het beveiligd opslaan van uw investering.

Zakelijk goudbaren kopen

Goudbaren zijn te verkrijgen in meerdere gewichten, van slechts een paar gram tot grote baren met een gewicht van 1 kilo. Zakelijk goudbaren kopen biedt diverse voordelen. Juist doordat de goudbaren er in zoveel verschillende gewichten zijn, is het makkelijker om uw investering aan uw behoeften en budget aan te passen. Grotere goudbaren zijn vaak ook iets voordelig per gram wegens de lagere productiekosten in verhouding tot kleine goudbaren of gouden munten.
 
Wereldwijd worden goudbaren gezien als een betrouwbare vorm van beleggingsgoud, wat betekent dat ze eenvoudig kunnen worden verhandeld.

Zakelijk gouden munten kopen

De mogelijkheid bestaat ook om zakelijk gouden munten te kopen. Het grootste voordeel van gouden munten is dat deze beschikbaar zijn in kleine coupures waardoor het makkelijker is om in kleinere bedragen te beleggen in goud. Daartegenover staat wel dat gouden munten vaak iets duurder zijn in aankoop per gram wegens de hogere premie, maar de biedprijs bij verkoop is ook hoger dan bij een goudbaar.
 
Gouden munten kunnen naast de intrinsieke goudwaarde ook een numismatische (muntenkundige) waarde hebben. Dit is vooral afhankelijk van de historische waarde en de zeldzaamheid. Deze waarde kan de totale waarde van uw investering verhogen. Voor beleggingsmunten wordt over het algemeen de intrinsieke waarde van de munt aangehouden.
 
Gouden munten zijn ook makkelijk te verhandelen wegens de kleine coupures en omdat de veel voorkomende gouden beleggingsmunten wereldwijd bekend zijn en vrijwel overal te verkopen zijn.