• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zilveren muntbaren kopen

Muntbaren zijn speciale zilverbaren die de status van wettig betaalmiddel dragen. Hierdoor kunnen muntbaren net als de zilveren munten onder de margeregeling verhandeld worden. Muntbaren zijn een geschikt alternatief voor zilveren baren en vooral binnen Europa geliefd als alternatief voor gangbare zilveren munten zoals de Maple Leaf en de Philharmoniker.

0 Producten

Zilveren muntbaren kopen

De meest gangbare muntbaren zijn de Andorra Muntbaren die worden geslagen door Umicore en de Cook Islands muntbaren. Beide muntbaren dragen de status van wettig betaalmiddel en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Muntbaren zijn een geschikt alternatief voor zilverbaren. Omdat zilver in beginsel wordt gezien als grondstof, betaalt u bij het kopen van zilverbaren btw.
 
Muntbaren worden echter gezien als munten, omdat op de zilverbaar een afbeelding van een munt staat met een nominale waarde. Over zilveren muntbaren betaalt u daarom geen btw, deze vallen namelijk net als de zilveren munt onder de margeregeling. U betaalt hierdoor alleen btw over de winstmarge van de handelaar, dit zit al in de prijs inbegrepen. 

Minder informatie