• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zilveren muntbaren kopen

Muntbaren zijn speciale zilverbaren die de status van wettig betaalmiddel dragen. Hierdoor kunnen muntbaren net als de zilveren munten onder de margeregeling verhandeld worden. Muntbaren zijn een geschikt alternatief voor zilveren baren en vooral binnen Europa geliefd als alternatief voor gangbare zilveren munten zoals de Maple Leaf en de Philharmoniker.

0 Producten

Zilveren muntbaren kopen

Bij The Silver Mountain kunt u zilveren muntbaren kopen tegen de actuele zilverprijs. Zilveren muntbaren zijn een geschikt alternatief voor zilverbaren. Zilver wordt namelijk in beginsel gezien als grondstof en hierdoor betaalt u 21% btw bij het kopen van zilverbaren, wat bij zilveren muntbaren niet het geval is.

Minder informatie

Zilveren muntbaren kopen zonder BTW

Zilveren muntbaren dragen de status van wettig betaalmiddel en kunnen om die reden verhandeld worden onder de margeregeling. Muntbaren worden namelijk gezien als munten, omdat op de zilverbaar een afbeelding van een munt staat met een nominale waarde. Over zilveren muntbaren betaalt u daarom geen btw, deze vallen namelijk net als de zilveren munt onder de margeregeling. U betaalt hierdoor alleen btw over de winstmarge van de handelaar, dit zit al in de prijs inbegrepen. 

Minder informatie

Formaten zilveren muntbaren

Zilveren muntbaren zijn beschikbaar in verschillende formaten. U kunt bij ons zilveren muntbaren kopen vanaf 1 troy ounce tot en met 15 kilogram.

Minder informatie

Zilverbaren VS zilveren muntbaren

Zilveren muntbaren en zilverbaren zijn beide populaire opties voor het investeren in fysiek zilver, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. Door deze verschillen te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen op basis van uw investeringsdoelen en voorkeuren.

Meer informatie

Zilveren muntbaren worden verhandeld onder de margeregeling, wat ze aantrekkelijker maakt voor particulieren beleggers. Dit maakt het een aantrekkelijkere optie indien u wilt investeren in fysiek zilver.
 
Naast de metaalwaarde hebben zilveren muntbaren vaak ook een verzamelwaarde wat hun waarde in de loop van de tijd mogelijk kan verhogen. Daarnaast bieden wij ook een hoegere terugkoopgarantie voor zilveren muntbaren ten opzichte van zilverbaren. 

Minder informatie

Zilveren muntbaren verkopen

In de toekomst kunt u eenvoudig uw zilveren muntbaren weer verkopen bij ons. Dit gaat via onze dochteronderneming Inkoop Edelmetaal. 

Meer informatie

De biedprijzen die wij hanteren zijn gekoppeld aan de meest actuele zilverprijs. Benieuwd wat wij bieden voor uw zilveren muntbaren? Dat ziet u hier.

Minder informatie

Veelgestelde vragen over het kopen van zilveren muntbaren

Kan ik beter zilverbaren kopen of zilveren muntbaren?

Indien u - als particulier - wilt investeren in baren, dan zijn zilveren muntbaren de voordeligste optie. Zilveren muntbaren worden namelijk verhandeld onder de margeregeling, net als zilveren munten. Zilveren baren daarentegen worden belast met 21% BTW.

Waarom betaal ik geen BTW over zilveren muntbaren?

Muntbaren worden gezien als munten. Dit komt omdat op de zilveren muntbaar een afbeelding van een munt staat en de muntbaren een nominale waarde hebben. Hierdoor mogen de baren verhandeld worden onder de margeregeling.

Wat is de grootste zilveren muntbaar?

De grootste zilveren muntbaar in ons assortiment is de 15 kilogram zilveren muntbaar

Hebben zilveren muntbaren verzamelwaarde?

Zilveren muntbaren hebben vaak een verzamelwaarde naast hun metaalwaarde. Dit kan hun waarde in de loop van de tijd mogelijk verhogen.

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.