• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 kilo zilverbaar kopen

Alle zilverbaren worden belast met 21% btw en zijn voornamelijk interessant voor de zakelijke investeerder. De 1 kilo zilverbaar is een populaire zilverbaar om in te beleggen. Deze 1 kilogram puur zilveren baar heeft door haar gewicht lagere productiekosten dan kleinere baren en daardoor een kleiner verschil tussen de aankooprijs en zilverprijs. De getoonde prijs is inclusief btw.

0 Producten

1 kilo zilverbaar

De 1 kilo zilverbaar is een populaire zilverbaar om in fysiek zilver te investeren. Door de lage productiekosten is er slechts een klein verschil tussen de aankoopprijs en de zilverprijs. Zilverbaren van 1 kilogram zijn binnen Nederland en de rest van Europa een gangbare coupure.
 
Alle zilverbaren worden belast met 21% btw en zijn zodoende interessant voor de zakelijke belegger.

Minder informatie

Zilverbaar 1 kg kopen

De zilverbaar 1 kg is één van de grotere coupures, waarmee u in fysiek zilver kunt investeren. Door het hoge gewicht zijn de productiekosten van de zilverbaar in verhouding veel lager dan bij kleinere zilverbaren. Hiermee wordt het verschil tussen de aankoopprijs van uw zilverbaar en de actuele zilverprijs, ook wel spread genoemd, verkleind. Hierdoor kiezen veel zakelijke beleggers voor dit formaat zilverbaar. Alternatieven die veel voorkomen zijn de zilverbaren van 500 gram of 5 kilogram.
 
In ons assortiment bieden wij diverse 1 kilo zilverbaren aan:

Minder informatie

Zilverbaar 1 kilo veilig opslaan

Wij begrijpen dat niet iedereen het fijn vindt om een kilo zilver in huis te hebben liggen. Daarom hebben wij de mogelijkheid om uw zilver op te slaan bij onze partner Edelmetaal Beheer Nederland. Uw zilver wordt opgeslagen in één van de zwaarst beveiligde kluizen in Nederland of Zwitserland. De zilverbaar blijft uw eigendom en wordt volledig op uw naam opgeslagen. Voor meer informatie over het opslaan van zilver, lees de informatie over de opslag die wij aanbieden.

Meer informatie

Wanneer u zilverbaren zonder btw wilt kopen als particulier, kies dan voor onze btw-vrije zilverbaren. Deze zilverbaren worden opgeslagen in een douanedepot in Zwitserland, hierdoor betaalt u geen btw. Btw-vrij zilver is beschikbaar in de formaten van 1 kilogram, 100 troy ounce (3,11 kilogram) en 1.000 troy ounce (31,1 kilogram). Hoe groter de zilverbaar, hoe lager de productiekosten verhoudingsgewijs zijn.
 
Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland. Daarna nemen wij contact met u op en zorgen dat uw zilver in de gewenste kluis komt te liggen. Alle zilverbaren worden volledig gealloceerd (op naam) opgeslagen en verzekerd tegen de actuele zilverprijs.

Edelmetaal Beheer Nederland
Minder informatie

Betrouwbare zilverbaren

Alle zilverbaren zijn geproduceerde door LBMA-erkende producenten. Het LBMA-keurmerk waarborgt de kwaliteit van het zilver en of de zilverbaar op de juiste manier is geproduceerd. Zo is iedere zilverbaar geslagen in minimaal 99,9% puur zilver. Dit zilver is op een eerlijke manier gewonnen uit de mijnen, zonder uitbuiting van de mijnwerkers. Door het LBMA-keurmerk is uw zilverbaar zonder verdere analyse wereldwijd verhandelbaar.
 
Daarnaast controleren wij alle zilverbaren op echtheid, wanneer wij deze inkopen. Op deze manier bent u altijd gegarandeerd van de echtheid.

Minder informatie

Zilverbaren verkopen

U kunt uw zilverbaren altijd aan ons (terug)verkopen). Onze biedprijs komt tot stand op basis van vaste formules tegen de dan geldende zilverkoers. Wij kopen altijd in, ongeacht het volume of de hoogte van de zilverprijs.
Benieuwd wat wij bieden voor uw zilverbaren? Dat ziet u hier.  

Minder informatie

Veelgestelde vragen over zilveren kilo baren

Is een zilverbaar van 1 kilo een goede investering?

Zilverbaren zijn een goede investering vanwege de lage productiekosten, indien deze zakelijk worden aangeschaft. Als particulier worden zilverbaren namelijk belast met 21% BTW en zijn hierdoor minder aantrekkelijk.

Wat is het verschil tussen zilveren muntbaren en zilverbaren?

Zilveren muntbaren van 1 kilogram worden verhandeld onder de margeregeling en zijn daarmee een goed alternatief voor zilverbaren. 

Waarom zit er BTW op zilverbaren?

De Belastingdienst ziet zilver als grondstof en rekent om die reden 21% btw. Zilveren munten worden verhandeld onder de margeregeling, de margeregeling houdt in dat er alleen btw is berekend over het winstmarge van de verkopende partij. Indien wij een zilveren munt inkopen voor EUR 30 en verkopen voor EUR 33, dan is er sprake van een winstmarge van EUR 3. Over dit bedrag moet vervolgens btw door ons worden afgedragen.

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.