• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden Kangaroo munten kopen

De gouden Kangaroo munten zijn onderdeel van de populaire jaarlijkse serie van The Perth Mint. Deze gouden munten geslagen in 99,99% puur goud zijn beschikbaar in diverse gewichten. Het jaarlijks wisselende ontwerp in combinatie met het hoge goudgehalte maken deze munten geschikt voor zowel verzamelaars als beleggers.

0 Producten

Gouden Kangaroo munten

De gouden kangaroo munt wordt geslagen door de Perth Mint uit Australië, deze munt is geslagen in 99,99% puur goud en beschikbaar in diverse formaten. De gouden Kangaroo behoort tot de meest gangbare gouden beleggingsmunten en is beschikbaar tegen een lage premie. Ieder jaar verandert het munthuis het design van deze munt, waardoor de gouden Kangaroo niet alleen populair is onder beleggers in fysiek goud, maar ook onder verzamelaars van gouden munten.

Minder informatie

Kangaroo gouden munten kopen

De gouden munt Australian Kangaroo, ook wel kangoeroe of voorheen nugget genoemd, wordt sinds 1986 geslagen door de Perth Mint. In de beginjaren van deze serie werd er geen kangoeroe afgebeeld op de munt, maar de beroemde "Welcome stranger" goudklomp. Om deze reden werd deze munt ook wel de gouden nugget genoemd. Sinds 1990 wordt de serie voortgezet met de jaarlijks wisselende afbeelding met daarop tenminste één kangoeroe. Vaak wordt de kangaroe afgebeeld in een herkenbaar Australisch landschap, in de natuur, of met een opkomende zon op de achtergrond. Gouden Kangaroo munten worden standaard geleverd in een beschermende capsule, waardoor deze munt altijd in goede conditie blijft.

Gouden Kangaroo 2024
Meer informatie

De kangoeroe is een van de populairste gouden munten ter wereld. Verzamelaars en investeerders waarderen de munt vanwege het hoge gehalte van 99,99% puur goud, de wisselende motieven en de hoge kwaliteit.
 
De gouden kangaroo munt is verkrijgbaar in:

  • 1 kilo gouden Kangaroo munt
  • 1 troy ounce gouden Kangaroo munt
  • 1/2 troy ounce gouden Kangaroo munt
  • 1/4 troy ounce gouden Kangaroo munt
  • 1/10 troy ounce gouden Kangaroo munt
 
Met enige regelmaat zijn er ook speciale uitgaven beschikbaar uit de Kangaroo serie met afwijkende gewichten, speciale condities of een gelimiteerde oplage.

Minder informatie

Ontwerp gouden kangaroo munt

Het ontwerp van de gouden kangaroo staat in het teken van de kangoeroe. In Australië leven meer dan 50 verschillende kangoeroes en het wordt gezien als nationaal symbool van Australië.
 
Wat kangoeroes zo bijzonder maakt, is de enorme snelheid die zijn kunnen behalen, namelijk wel 70 kilometer per uur. In vele ontwerpen van de Gouden Kangaroo munt zie je dan ook een beeltenis van een kangoeroe in beweging. Naast volwassen kangoeroes zie je ook vaak baby kangoeroes verwerkt op de munt. Baby kangoeroes, ook wel Joey's genoemd, kunnen slechts 1 gram wegen bij de geboorte. De verdere ontwikkeling van de joey gebeurt in de buidel van zijn moeder.

Minder informatie