• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen.`
 
Het munthuis houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en munten van platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.

Geschiedenis The Perth Mint

De voorloper van The Perth Mint, de Royal Mint vestiging in Perth, bestaat al sinds 1899. Daarmee is het de oudste munt in Australië die nog actief is. The Perth Mint speelde sinds die tijd een centrale rol in de ontwikkeling van zilver- en goudwinning in het land en doet dat vandaag de dag nog steeds met haar zilveren en gouden munten. Tegenwoordig levert de Perth Mint vooral veel gouden kangaroo munten en hebben ze zelfs de grootste gouden munt ter wereld geslagen van 1.000 kilogram puur goud. De gouden kangaroo munt wordt vooral verhandeld in het 1 troy ounce formaat en hiervan verandert ieder jaar het design. Dit maakt de munt dan ook populair onder zowel verzamelaars als beleggers. Hetzelfde is van toepassing bij de zilveren munten van de Koala, Kookaburra en Lunar serie. In 2016 heeft de Perth Mint de 1 troy ounce zilveren Kangaroo aan het assortiment toegevoegd. Bij deze munt blijft het design wel ieder jaar gelijk en is er geen gelimiteerde oplage - de Kangaroo munt dient als een goedkope optie om in fysiek zilver te investeren en als alternatief voor de zilveren Maple Leaf en Philharmoniker munten.
 
In onze webshop kunt u zilveren munten en gouden munten kopen van The Perth Mint. Er zijn verschillende munten te bestellen die erg populair zijn onder beleggers en verzamelaars over de hele wereld.

Muntenseries van de Perth Mint

Vrijwel alle gangbare muntenseries van de Perth Mint zijn gebaseerd op diersoorten uit Australie. Hiervan verandert het design ieder jaar wat de munt populair maakt onder verzamelaars. Daarbij zijn alle munten geslagen in het hoogste gehalte puur goud en zilver. De munten zijn ook vaak in verschillende gewichten uitgegeven variërend van 1/10 troy ounce tot 10 kilogram zodat deze muntenseries beschikbaar zijn voor ieder gewenst budget.
 
Minder populaire series zijn de platina Platypus en Emu. Naast de gangbare zilveren, gouden en platina munten zijn er ook meerdere verzamelsets uitgegeven in proof conditie. Dit zijn vaak sets in gelimiteerde oplage met een certificaat van echtheid. Naast de reguliere proof munten zijn er ook series gekleurde munten of andere exclusieve sets geslagen.