• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Krugerrand

Zilveren Krugerrand kopen

De Krugerrand is één van de meest populaire beleggingsmunten wereldwijd. Deze zilveren munten zijn officieel afkomstig uit Zuid-Afrika. Omdat deze munt heel waardevast en geliefd is onder verzamelaars en beleggers is hij makkelijk verhandelbaar. Bij The Silver Mountain kunt u de zilveren Krugerrand kopen tegen de actuele zilverprijs.

0 Producten

Zilveren Krugerrand munten

De zilveren Krugerrand munt wordt uitgegeven door de South African Mint en is geslagen in 99,9% puur zilver. Deze bekende beleggingsmunt wordt sinds 2017 geslagen en is een gebruikelijk alternatief voor de Kangaroo, Philharmoniker en Britannia munten. De zilveren Krugerrand is beschikbaar in tubes per 25 stuks.

Minder informatie

Zilveren Krugerrand kopen

De zilveren Krugerrand behoort tot de 10 populairste beleggingsmunten ter wereld. De Krugerrand is geslagen in 99,9% puur zilver en heeft een gewicht van 31,103 gram.
 
In 2017 werd gestart met de productie van jubileummunten, om te vieren dat de gouden Krugerrand 50 jaar bestond. Deze munten waren voornamelijk voor verzamelaars en dit was de eerste keer dat de Krugerrand in het zilver beschikbaar was.
 
De grote belangstelling voor de Krugerrand zilver onder investeerders en verzamelaars zorgde ervoor dat de South African Mint sinds 2018 ook een zilveren Krugerrand produceerde. Deze zilveren Krugerrand behoort in korte tijd al tot de top 10 zilveren beleggingsmunten ter wereld.

Minder informatie

Waarde zilveren Krugerrand

Zilver Krugerrand

De waarde van de Krugerrand munt wordt bepaald door de productiekosten, de zilverprijs en winstmarge van de verkopers. Bij The Silver Mountain kunt u de zilveren Krugerrand kopen tegen een scherpe prijs, gekoppeld aan de actuele zilverkoers.
 
Munten van voorgaande jaargangen worden extra scherp geprijsd, omdat deze van particulieren worden ingekocht. Bij het inkopen van onze munten controleren wij altijd de echtheid van de munt. De voordeligste manier om te investeren in de zilveren Krugerrand, is het kopen van zilveren Krugerrand munten uit voorgaande jaargangen (pre-owned).
 
Bekijk de prijshistorie van de zilver Krugerrand om te zien hoe de waarde van de Krugerrand zich heeft ontwikkeld afgelopen periode. De zilverprijs kan soms erg volatiel zijn en in korte termijn sterk stijgen of dalen. De prijs van de zilveren Krugerrand wordt iedere drie minuten aangepast aan de meest recente zilverprijs.

Minder informatie

Ontwerp Krugerrand munt

Aan de voorzijde van de "Krugerrand zilver" is in het midden een galopperende springbok te zien over een gestileerd Zuid-Afrikaans savannelandschap. Rechts onder het motief zijn de letters "CLS" in reliëf aangebracht. Dit zijn de initialen van Coert Laurens Steynberg, die verantwoordelijk is voor de succesvolle vormgeving van het motief. Het jaar van uitgifte is met twee cijfers links en rechts van het springbok motief in reliëf gedrukt, bijvoorbeeld "20" en "24" voor "2024".
 
Het onderste gedeelte toont het woord voor fijn zilver in het Afrikaans "FYNSILWER" en Engels "FINE SILVER", evenals het fijne gewicht "1 oz" en de benaming "R1" voor een Zuid-Afrikaanse rand. Het ontwerp van de motief zijde komt overeen met het wereldberoemde ontwerp van het "Krügerrand Gold" met dit verschil dat de gouden munten van de South African Mint traditioneel worden uitgegeven zonder een in reliëf gemaakte nominale waarde.
 
Op de achterzijde van de zilveren Krugerrand staat een portret van Paul Kruger, president van de Republiek Zuid-Afrika van 1883 tot 1902. Daarnaast wordt op deze kant van de munt de Zuid-Afrikaanse en Engelse benaming voor Zuid-Afrika getoond.

Minder informatie

Zilver Krugerrand munt verkopen

Naast het kopen van de zilveren Krugerrand, kunt u ook uw zilveren Krugerrand verkopen bij The Silver Mountain. Op alle producten die u bij ons koopt geven wij een terugkoopgarantie.
 
Dit betekent dat wij uw Krugerrand munten altijd weer terugkopen tegen de actuele zilverkoers op dat moment. Wij bieden u dan een vast percentage van de actuele zilverprijs. De zilveren Krugerrand verkopen gaat via onze dochteronderneming Inkoop Edelmetaal.

Zilveren Krugerrand munt
Minder informatie

Veelgestelde vragen over zilveren Krugerrand munten kopen

Wat is een zilveren Krugerrand munt?

Een zilveren Krugerrand munt is een beleggingsmunt die oorspronkelijk geslagen werd door de South African Mint. Op de voorzijde staat het iconische ontwerp van President Paul Kruger en op de keerzijde staat een springbok antilope.

De eerste gouden beleggingsmunt ter wereld was de gouden Krugerrand. Het voordeel is dat de zilveren Krugerrand hierdoor een grote naamsbekendheid heeft.

Wat is het gewicht van een zilveren Krugerrand munt?

Een standaard zilveren Krugerrand munt weegt 1 troy ounce, wat ongeveer gelijk is aan 31,103 gram.

Wat is het zilvergehalte van een zilveren Krugerrand munt?

Zilveren Krugerrand munten hebben een zilvergehalte van 999/1000, wat betekent dat ze 99,9% puur zilver zijn. Gouden Krugerrand munten daarentegen zijn geslagen in 22 karaat goud, wat neer komt op 91,67%. De gouden Krugerrand weegt echter 33,93 gram en bevat hierdoor precies 1 troy ounce, oftewel 31,103 gram, aan puur goud.

Waar kan ik zilveren Krugerrand munten kopen?

Bij The Silver Mountain kunt u zilveren Krugerrand munten kopen tegen de scherpste prijs. Iedere drie minuten worden onze prijzen bijgewerkt op basis van de meest actuele zilverkoers.

Zijn zilveren Krugerrand munten een goede investering?

Het kopen van zilveren Krugerrand munten is een goede manier om te investeren in fysiek zilver. De munten hebben een goede naamsbekendheid en zijn geslagen in 99,9% puur zilver.

Wat is de geschiedenis achter de zilveren Krugerrand munt?

De zilveren Krugerrand munt werd geïntroduceerd in 2017 als een bullion versie van de beroemde gouden Krugerrand munt, die voor het eerst werd geslagen in 1967. De gouden Krugerrand was 's werelds eerste gouden beleggingsmunt.

Zijn zilveren Krugerrand munten belastingvrij?

Zilveren krugerrand munten worden verhandeld onder de margeregeling en zijn hierdoor een aantrekkelijke manier om te investeren in fysiek zilver. Baren worden namelijk belast met 21% BTW en zijn voor particulieren minder aantrekkelijk.

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.