• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zilveren Krugerrand kopen

De Krugerrand is één van de meest populaire beleggingsmunten wereldwijd. Deze zilveren munten zijn officieel afkomstig uit Zuid-Afrika. Omdat deze munt heel waardevast en geliefd is onder verzamelaars en beleggers is hij makkelijk verhandelbaar. Bij The Silver Mountain koopt u uw Krugerrand tegen de actuele zilverprijs.

0 Producten

Zilveren Krugerrand munten

De zilveren Krugerrand munt wordt uitgegeven door de South African Mint en is geslagen in 99,9% puur zilver. Deze bekende beleggingsmunt wordt sinds 2017 geslagen en is een gebruikelijk alternatief voor de Kangaroo, Philharmoniker en Britannia munten. De zilveren Krugerrand is beschikbaar in tubes per 25 stuks.

Minder informatie

Zilveren Krugerrand kopen

De Krugerrand zilver behoort tot de 10 populairste beleggingsmunten ter wereld. De Krugerrand is geslagen in 99,9% puur zilver en heeft een gewicht van 31,103 gram.
 
In 2017 werd gestart met de productie van jubileummunten, om te vieren dat de gouden Krugerrand 50 jaar bestond. Deze munten waren voornamelijk voor verzamelaars en dit was de eerste keer dat de Krugerrand in het zilver beschikbaar was.
 
De grote belangstelling voor de Krugerrand zilver onder investeerders en verzamelaars zorgde ervoor dat de South African Mint sinds 2018 ook een zilveren Krugerrand produceerde. Deze zilveren Krugerrand behoort in korte tijd al tot de top 10 zilveren beleggingsmunten ter wereld.

Minder informatie

Waarde zilveren Krugerrand

Zilver Krugerrand

De waarde van de Krugerrand munt wordt bepaald door de productiekosten, de zilverprijs en winstmarge van de verkopers. Bij The Silver Mountain bieden wij de Krugerrand tegen een scherpe prijs aan.
 
Munten van voorgaande jaargangen worden extra scherp geprijsd, omdat deze van particulieren worden ingekocht. Bij het inkopen van onze munten controleren wij altijd de echtheid van de munt.
 
Bekijk de prijshistorie van de zilver Krugerrand om te zien hoe de waarde van de Krugerrand zich heeft ontwikkeld afgelopen periode. De zilverprijs kan soms erg volatiel zijn en in korte termijn sterk stijgen of dalen. De prijs van de zilveren Krugerrand wordt iedere drie minuten aangepast aan de meest recente zilverprijs.

Minder informatie

Ontwerp Krugerrand munt

Aan de voorzijde van de "Krugerrand zilver" is in het midden een galopperende springbok te zien over een gestileerd Zuid-Afrikaans savannelandschap. Rechts onder het motief zijn de letters "CLS" in reliëf aangebracht. Dit zijn de initialen van Coert Laurens Steynberg, die verantwoordelijk is voor de succesvolle vormgeving van het motief. Het jaar van uitgifte is met twee cijfers links en rechts van het springbok motief in reliëf gedrukt, bijvoorbeeld "20" en "24" voor "2024".
 
Het onderste gedeelte toont het woord voor fijn zilver in het Afrikaans "FYNSILWER" en Engels "FINE SILVER", evenals het fijne gewicht "1 oz" en de benaming "R1" voor een Zuid-Afrikaanse rand. Het ontwerp van de motief zijde komt overeen met het wereldberoemde ontwerp van het "Krügerrand Gold" met dit verschil dat de gouden munten van de South African Mint traditioneel worden uitgegeven zonder een in reliëf gemaakte nominale waarde.
 
Op de achterzijde van de zilveren Krugerrand staat een portret van Paul Kruger, president van de Republiek Zuid-Afrika van 1883 tot 1902. Daarnaast wordt op deze kant van de munt de Zuid-Afrikaanse en Engelse benaming voor Zuid-Afrika getoond.

Minder informatie

Zilver Krugerrand munt verkopen

De zilveren Krugerrand verkopen doet u gemakkelijk en snel bij The Silver Mountain. Alle Krugerrand munten die u bij ons koopt daar geven wij een terugkoopgarantie voor. 
 
Dit betekent dat wij uw Krugerrand munten altijd weer terugkopen tegen de actuele zilverkoers van dat moment. Voor de zilveren Krugerrand munt bieden wij 107% van de actuele zilverprijs.

Zilveren Krugerrand munt
Minder informatie