• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

Silver Eagle munt diverse jaargangen- 1 troy ounce

33,45 Per stuk 1,08 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
4.339 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De American Silver Eagle is een van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld. De munt weegt 1 troy ounce, wat gel... De American Silver Eagle is een van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld. De munt weegt 1 troy ounce, wat gelijk is aan 31,103 gram, en is geslagen in 99,9% puur zilver. Ondanks de relatief hoge premie zijn Silver Eagles erg populair onder investeerders in fysiek zilver. De munten zijn wereldwijd verhandelbaar.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 33,45
Prijs per gram
€ 1,08
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,9%
Brutogewicht
31,13 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
US Mint

Informatie

1 troy ounce Silver Eagle zilveren munt diverse jaargangen

De Amerikaanse Silver Eagle munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%). De Silver Eagle munten worden elk jaar uitgegeven door de US Mint uit Amerika. Deze munten zijn zowel leverbaar in UNC (uncirculated) als in Proof editie. De Proof editie is populair onder verzamelaars, terwijl de UNC munt voornamelijk voor investeringen in zilver wordt gebruikt.
 
Sinds 1986 geeft de US Mint jaarlijks deze zilveren munt uit. Bepaalde jaartallen zijn erg populair onder verzamelaars door de lage oplage van dat jaar of omdat het een ''key year'' betreft. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Silver Eagle munten van 1996, in dit jaar bestond de Silver Eagle precies 10 jaar. De munten van dit jaar zijn dan ook erg gewild onder verzamelaars. Een ander voorbeeld zijn de munten uit het jaar 1986, het eerste jaar waarin de Silver Eagle werd uitgegeven. Deze munten zijn ook erg populair onder verzamelaars.
 
De 1 troy ounce Silver Eagle wordt los in een plastic munthoesje verpakt en per 20 worden ze verpakt in tubes. Wij leveren munten van diverse jaargangen. De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. 

Ontwerp van de American Silver Eagle munt


Voorzijde

De voorzijde toont de afbeelding van Lady Liberty. Het ontwerp van Lady Liberty is gebaseerd op het iconische ontwerp dat in 1907 is gemaakt door Augustus Saint-Gaudens voor de inauguratiemedaille van Roosevelt. Boven Lady Liberty staat het opschrift LIBERTY, rechts van haar de inscriptie IN GOD WE TRUST en onder haar is het jaartal waarin de munt geslagen is te zien.


Achterzijde

Van 1986 tot 2021 werd de achterkant ontworpen door John Mercanti en werd een heraldische adelaar afgebeeld met een schild en dertien vijfpuntige sterren. Rondom ziet u de inscripties UNITED STATES OF AMERICA - het land van uitgifte, ONE DOLLAR - de nominale waarde van de munt en 1OZ FINE SILVER - het gewicht en de edelmetaalsoort.

Wereldwijd verhandelbaar


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Populair bij beleggers en verzamelaars
  • Getoonde afbeelding geldt ter indicatie, wij leveren munten van diverse jaargangen


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

United States Mint

US Mint

De United States Mint is het officiele munthuis uit de Verenigde Staten. Dit munthuis is opgericht in 1792 door middel van de Coinage Act of 1792 en bij dit munthuis worden de Silver Eagle, Gouden Eagle en andere beleggingsmunten geslagen.