• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zilver kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. U heeft de keuze tussen een assortiment zilveren munten en diverse zilverbaren. Ons aanbod aan zilveren munten bestaat uit wereldwijd erkende en verhandelbare munten en wij zijn de eerste partij in Nederland die zilveren munten als beleggingsobject aan particulieren aanbiedt. Daarnaast leveren wij zilverbaren die door de London Bullion Market Association (LBMA) gecertificeerd zijn met een Good Delivery Status. Naast zilver, kunt u bij ons ook goud kopen.

Zilveren munten

The Silver Mountain biedt u een ruim assortiment zilveren munten aan.

Alle zilveren munten

Zilverbaren

U koopt bij The Silver Mountain uw zilverbaren tegen de scherpste prijs.

Alle zilverbaren

Ervaren en betrouwbaar

Zilver kopen bij The Silver Mountain

Terugkoopgarantie Terugkoopgarantie

Gegarandeerde terugkoop met vaste biedprijsgarantie, ongeacht volume en hoogte van de koers.

LBMA LBMA

Zilver afkomstig van erkende producenten, geslagen in ten minste 99,9% puur zilver.

Erkend en herkend Erkend en herkend

Opgericht in 2008 en inmiddels de grootste muntenhandelaar van Nederland met een klantwaardering van 4,8 / 5.

Echtheidscontrole Echtheidscontrole

Wij garanderen de echtheid van onze producten en verschaffen een bewijs van authenticiteit bij iedere aankoop.

Zilverbaren

Wij leveren zilverbaren met de Good Delivery Status van de LBMA.

Alle zilverbaren

Troy ounce munten

Zilveren troy ounce munten wegen 31,103 gram en zijn de meest bekende beleggingsmunten.

Alle troy ounce munten

Zilver Nederlands muntgeld

Nederland heeft een rijke historie met zilveren munten als wettig betaalmiddel.

Alle Nederlandse munten

Kenniscentrum

Advies over aanschaf van edelmetaal

Hoe zit het met de btw bij zilver?

Omdat zilver veel gebruikt wordt in de industrie, wordt zilver in beginsel gezien als een grondstof of een industrieel goed. Zilver wordt dan ook met 21% BTW belast. Zilveren munten daarentegen worden gezien als een verzamelobject. Dat heeft als voordeel dat deze munten onder de margeregeling verhandeld mogen worden.

Lees meer
Welke redenen zijn er om zilver te kopen?

Steeds meer particuliere spaarders en beleggers kiezen ervoor om een deel van hun spaargeld om te zetten in fysiek edelmetaal. Zowel goud als zilver hebben al 5.000 jaar een rol gespeeld als echt geld en vormen een beproefde methode om opgebouwd vermogen en koopkracht te beschermen en te behouden.

Lees meer

Veilig online zilver kopen

Wanneer u online fysiek zilver wilt kopen bent u bij The Silver Mountain aan het juiste adres. De prijzen op onze webshop zijn gebaseerd op de actuele zilverprijs en worden elke drie minuten hierop aangepast. Onze producten zijn veelal uit voorraad leverbaar en worden altijd volledig verzekerd verzonden. Daarnaast garanderen wij de levering en de echtheid van uw producten. Zo bent u verzekerd van een veilige transactie en de beste prijs. 
 
Bovendien ontvangt u een terugkoopgarantie op het zilver dat u bij ons koopt. U kunt altijd uw zilver weer aan ons verkopen tegen een marktconforme prijs, ongeacht de hoeveelheid die u wenst te verkopen. Wij hanteren de hoogste biedprijs van Nederland en betalen voor zilveren beleggingsmunten ruim boven de zilverwaarde uit. Onze zusteronderneming Inkoop Edelmetaal koopt de zilveren munten en zilverbaren van u op.

Minder informatie

Waarom fysiek zilver kopen

Steeds meer particuliere spaarders en beleggers kiezen ervoor om een deel van hun spaargeld om te zetten in fysieke edelmetalen. Zowel goud als zilver hebben al 5.000 jaar gediend als echt geld en het kopen van goud en zilver is een beproefde methode om vermogen en koopkracht te beschermen.
 
De belangrijkste voordelen voor het aanhouden van fysiek zilver zijn:

  • Binnen handbereik beschikken over uw eigen vermogen
  • Niet afhankelijk hoeven zijn van een derde partij zoals een bank 
  • Uw vermogen wordt omgezet vanuit het fiat geldsysteem naar een concrete, tastbare waarde 
  • Zilveren munten kunnen in gevallen van nood ook worden gebruikt als ruil- of betaalmiddel

Meer informatie

Naast het feit dat zilver wordt beschouwd als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid en dat het kan dienen als vermogensbescherming, is zilver een grondstof waarvan de voorraden eindig zijn. Al jaren is de vraag naar fysiek zilver groter dan het aanbod. Zo wordt meer dan de helft van de jaarlijkse zilverproductie gebruikt in industriële toepassingen. Zilver wordt gebruikt in batterijen, medicijnen, zonnepanelen, touchscreens, 3D printers en motoren. Maar ook voor de sieradenindustrie is een grote hoeveelheid fysiek zilver nodig ieder jaar.

Zilveren Maple Leaf

Zilver is – anders dan aandelen en obligaties – een tastbaar bezit. Als u fysiek zilver koopt bij The Silver Mountain dan wordt uw zilver bij u thuisbezorgd door onze persoonlijke bezorgservice of u kunt uw zilveren munten of baren ophalen bij één van onze kantoren. U krijgt uw zilver letterlijk in handen en heeft u uw zilver volledig in eigen beheer. Bij The Silver Mountain kunt u ook zilver kopen en dit rechtstreeks volledig verzekerd op laten slaan bij onze zusteronderneming Edelmetaal Beheer Nederland. Het zilver wordt opgeslagen op uw naam en de voorraad wordt ieder half jaar gecontroleerd door een onafhankelijke accountant.

Minder informatie

Zilveren munten of zilverbaren kopen

Bij The Silver Mountain kunt u een scala aan zilver kopen. Voor het kopen van zilver maakt het een groot verschil of u als particulier of zakelijk koopt. Zilver wordt beschouwd als grondstof waardoor het in beginsel wordt belast met 21% BTW. Als zakelijke klant die BTW kan terugvorderen zijn zilverbaren een interessante investering. 
 
Binnen Nederland is The Silver Mountain de eerste handelaar die zilveren munten als beleggingsobject aan particulieren aanbiedt. Zilveren munten worden verhandeld onder de margeregeling waardoor ze voordeliger zijn in aanschaf ten opzichte van zilverbaren. Bij de margeregeling wordt alleen BTW afgedragen over de (winst)marge van de handelaar en niet over de totale waarde. Daarom kunt u als particulier beter zilveren munten aanschaffen.

Zilverbaar en zilveren munt
Meer informatie

Welke zilveren munten kopen?

Zilveren munten verschillen van design afhankelijk van serie, jaargang en het munthuis waar de betreffende munt is geslagen. Voorbeelden zijn de zilveren Maple Leaf uit Canada en de zilveren Wiener Philharmoniker uit Oostenrijk. De beleggingsmunten in ons assortiment worden wereldwijd erkend en zijn wereldwijd eenvoudig en gemakkelijk te verhandelen.
 
Wanneer u wilt beleggen in zilveren munten maakt het design niet uit. Wij raden aan om te kiezen voor de goedkoopste zilveren munt, omdat u dan het meeste zilver krijgt voor uw geld. Bij iedere zilveren munt kunt u de prijs eenvoudig vergelijken op basis van de prijs per gram. Bij elke munt is dit aangegeven op de productpagina. 
 
Munten van voorgaande jaargangen, pre-owned munten, zijn vaak goedkoper in de aanschaf. De zilverwaarde van deze munten is gelijk aan de nieuwe munten. 
 
Verder bieden wij een terugkoopgarantie aan waarbij wij geen onderscheid maken in onze biedprijzen vanwege het design van een munt. Met andere woorden: wij bieden dus evenveel voor een zilveren Maple Leaf als voor de zilveren Wiener Philharmoniker.

Zilver kopen in verschillende gewichten

Het gewicht van zilver wordt wereldwijd uitgedrukt in twee gewichten: troy ounce (oz) en kilogram. Één troy ounce is omgerekend 31,103 gram, en één kilogram komt overeen met 32,12 troy ounces. 

Zilverbaar van 1 kilo

Bij The Silver Mountain verkopen wij zilver in verschillende gewichten. Voor zilverbaren bieden wij kleinere coupures aan van 100 gram tot grotere coupures van 1 kilogram, 5 kilogram tot wel 15 kilogram. In Europa komen coupures van 1 kilogram en 5 kilogram het meest voor. Voor beleggers die hun zakelijke vermogen willen omzetten in fysiek zilver zijn grotere coupures zilver zeer geschikt omdat hierbij de productiekosten lager liggen. Dat zorgt ervoor dat de prijs per gram gunstiger is dan bij kleinere zilverbaren.
 
Het meest gangbare gewicht voor zilveren beleggingsmunten is 1 troy ounce. 1 troy ounce zilveren munten werden veelal gebruikt als ruilmiddel en kunnen in sommige gevallen nog steeds op deze manier gebruikt worden. Bij The Silver Mountain bieden wij veel bekende zilveren munten aan, van de Krugerrand tot zilveren Britannia munten. Het is ook mogelijk om munten te kopen in andere gewichten van 1/10 troy ounce tot 1 kilo munten.

Zilver kopen met contant geld

Wilt u uw zilver aankopen door middel van een contante betaling? Dit is mogelijk door uw bestelling af te halen op ons kantoor te Baarn of Den Haag. Wij werken uitsluitend op afspraak en houden geen voorraden aan op onze kantoren.
 
Alle transacties boven de €10.000,- dienen volgens de Nederlandse wet gemeld te worden bij de belastingdienst. Voor bedragen daaronder is het mogelijk om anoniem zilver te kopen. Wel kan er voor aankoop gevraagd worden naar bewijs van uw identiteit ten behoeve van ons bezoekersregister.
 
Een anonieme transactie kunt u telefonisch doorgeven als balieverkoop. U ontvangt dan een factuur zonder naam- en adresgegevens en u kunt bij het ophalen van uw zilver het aankoopbedrag contant voldoen. Bij contante betalingen rekenen we 1% administratiekosten voor het verwerken en afstorten van de contanten. 

Minder informatie

Zilver kopen als een belegging

Zilver kopen als belegging wordt steeds populairder, deels omdat zilver veel wordt gebruikt in de industrie. Ongeveer de helft van de jaarlijkse productie van zilver verdwijnt in industriële toepassingen zoals batterijen en zonnepanelen. Door de groeiende productie is de vraag naar zilver flink aan het stijgen en wordt er een tekort aan zilver verwacht. Hierdoor is het kopen van fysiek zilver interessant voor beleggers. 
 
Daarnaast wordt wereldwijd zilver steeds vaker gekocht als goedkoop alternatief voor goud. Net als goud heeft zilver een rijke historie als betaalmiddel en heeft het altijd een bepaalde waarde gehouden. De goud-zilver-ratio staat in beweging: vroeger was goud 45 à 50 keer duurder dan zilver, maar op het moment van schrijven is goud wel 90 keer zo duur als zilver.  
 
Door de huidige lage spaarrentes en de oplopende onzekerheden op de financiële markten, zijn steeds meer particulieren op zoek naar een manier om hun koopkracht veilig te stellen. Zilver en goud kopen is hiervoor erg geschikt.

Meer informatie

Zilver kopen als particuliere belegger

Als particuliere belegger is het interessanter om zilveren munten te kopen dan zilverbaren. Zilveren munten vallen namelijk onder de margeregeling waardoor er enkel BTW over de (winst)marge betaald hoeft te worden in tegenstelling tot zilverbaren die worden belast met 21% BTW. Daarnaast zijn zilveren munten wereldwijd erkend, makkelijk te verhandelen en in uitzonderlijke gevallen te gebruiken als ruilmiddel. Zilveren munten zijn vaak ook in kleinere coupures geslagen dan de zilverbaren waardoor het couranter is en zorgt voor meer flexibiliteit. Zilveren beleggingsmunten van 1 troy ounce worden in dusdanig grote hoeveelheden geslagen (tientallen miljoenen per jaar) dat de productiekosten een beperkte rol spelen.
 

BTW-vrije zilverbaren kopen

Het is voor particulieren mogelijk om industriële hoeveelheden BTW-vrije zilverbaren te kopen door de baren te laten opslaan in een douanedepot in Zwitserland. Hoewel u de zilverbaren niet fysiek in handen krijgt, hoeft u er geen Nederlandse BTW over te betalen aangezien het niet ons land binnenkomt. Hierbij is het wel noodzakelijk dat het zilver in Zwitserland blijft opgeslagen. Echter kunt u wel gebruikmaken van de lage premies en profiteert u van onze terugkoopgarantie. 

 

Zilveren muntbaren kopen

Als particulier kunt u ook kiezen om zilveren muntbaren te kopen. Muntbaren zijn een innovatieve combinatie tussen munten en baren die vallen onder de margeregeling. Doordat een munt wordt geslagen in een zilverbaar krijgt deze de status ‘munt’ en heeft de hele baar een nominale waarde. Muntbaren zijn voor particulieren aanzienlijk goedkoper dan zilverbaren omdat er geen BTW over de hele waarde betaald hoeft te worden. 
 

Zilver kopen als zakelijke investering

Zilver als zakelijke investering om bijvoorbeeld het vermogen van de B.V. te verzekeren is interessant voor ondernemers die de BTW kunnen terugvorderen. Waar de lage spaarrentes  weinig opleveren, is de zilverprijs sinds 2009 met gemiddeld 8% per jaar gestegen. Ook is de zilverprijs ten opzichte van de goudprijs goedkoop waardoor zakelijk investeren in zilver een geschikte manier is om de gevolgen van inflatie tegen te gaan. Het kopen van zilver als zakelijke investering wordt vooral gedaan bij een persoonlijke holding. 

Minder informatie

Zilveren munten kopen als verzamelaar

Zilveren munten worden niet enkel uitgegeven als investeermiddel, maar er bestaan ook vele zilveren verzamelmunten. Vaak zijn ze onderdeel van bepaalde series zoals de zilveren Lunar verzamelmunten of de Queen’s Beasts van The Royal Mint. De munten in deze series worden in beperkte oplage geproduceerd waardoor de productiekosten hoger liggen en de zilveren munten duurder zijn. 
 
Daarnaast zijn er verzamelmunten die als losstaande munt worden uitgegeven en dus niet behoren tot een specifieke serie. Zulke munten zijn maar een korte tijd beschikbaar en worden uitgegeven in een zeer gelimiteerde oplage. Veel verzamelmunten worden geleverd in geschenkverpakking met een certificaat van echtheid. 

Lunar verzamelset
Minder informatie

Betrouwbaar zilver kopen met aankoopadvies

Zilver kopen is niet voor iedereen dagelijkse kost. Met meer dan 15 jaar ervaring helpt The Silver Mountain u graag met persoonlijk advies over het kopen van zilver. Wij adviseren u eerst onze Keuzehulp te raadplegen. Hier kunt u informatie vinden over de verschillende producten en vergelijken op basis van de prijs per gram, of de spread (het verschil tussen aan- en verkoop). U kunt ook contact met ons opnemen, een oriënterend gesprek inplannen of een offerte aanvragen.
 
Onze klanten waarderen The Silver Mountain met gemiddeld een 9,6/10 op basis van meer dan 3.850 reviews.

Minder informatie

Veelgestelde vragen over het kopen van zilver

Is het verstandig om zilver te kopen?

Er zijn verschillende redenen om zilver te kopen. Zilver heeft veel industriële toepassingen. Naar verwachting zal de industriële vraag naar zilver toenemen aangezien zilver relatief goedkoop is en in heel veel verschillende industriële toepassingen onmisbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende vraag naar zonnepanelen en medische apparatuur. Van de jaarlijkse mijnproductie wordt meer dan de helft van het gewonnen zilver geconsumeerd in de industrie.

 

Daarnaast kijken veel beleggers naar de goud-zilver-ratio. De goud-zilver-ratio geeft aan hoeveel troy ounce zilver u krijgt voor één troy ounce goud. Een hoge ratio betekent dat zilver ondergewaardeerd is of goud overgewaardeerd. Ook heeft zilver net als goud een rijke historie als echt geld en zilver is voor een kleinere belegger beter toegankelijk dan goud.

Wat is de prijs van 1 kilo zilver?

De actuele koers van de zilverprijs is 5 dagen per week in beweging en afhankelijk van alle wereldwijde transacties die er rond zilver plaatsvinden. De koersen veranderen 5 dagen per week, omdat er alleen op doordeweekse dagen verhandelingen plaatsvinden op de beurs. Onze prijzen worden iedere drie minuten automatisch aangepast aan de actuele koersen van dat moment. U kunt op onze website de zilverprijs volgen om te zien wat 1 kilo zilver waard is. Op moment van schrijven is 1 kilogram zilver ruim €820 waard. 

 

Aangezien het om een fysiek product gaat bestaat de verkoopprijs van de zilveren munten en baren naast de waarde van het zilver uit aanvullende elementen zoals de productiekosten, transportkosten en een premie (winstmarge).

Is het verstandiger om zilveren munten of baren te kopen?

De keuze voor zilveren munten of zilverbaren is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zilveren munten worden verkocht onder de margeregeling, dit houdt in dat u enkel BTW betaalt over de winst van de handelaar en niet over de zilverwaarde. Zilverbaren worden gezien als grondstof en daarom belast met 21% BTW. Als particulier zijn zilveren munten om die reden de voordeligste optie als u zilver wilt kopen. Voor zakelijke klanten zijn zilverbaren voordeliger omdat de productiekosten van zilverbaren lager zijn dan die voor zilveren munten en zakelijke klanten kunnen BTW terugvorderen.

Waarom fysiek zilver kopen?

Sinds 2000 is er jaarlijks een tekort aan zilver. Bijna de helft van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie. Daarbij kan niet al het zilver teruggewonnen worden, waardoor dit simpelweg verdwijnt en zilver steeds zeldzamer wordt. Beleggers kijken ook naar de goud-zilver ratio, wat aanduidt hoeveel duurder goud is dan zilver. Vroeger was de ratio 1:15, toen het nog gebaseerd was op de wereldwijd beschikbare hoeveelheid goud in verhouding tot zilver. De afgelopen 100 jaar is een ratio van 1:45 tot 1:60 gebruikelijk geweest, terwijl het afgelopen decennium dit eerder schommelde tussen de 1:70 tot 1:90. Een uitschieter was een ratio van 1:120 tijdens de corona crisis, waarin zilver ten opzichte van goud zwaar ondergewaardeerd was.

Hoeveel zilver mag u hebben?

Wettelijk is er geen limiet aan zilver wat u mag bezitten. Contante betalingen zijn mogelijk tot maximaal €10.000. Voor betalingen per PIN of overboeking is geen limiet van toepassing.

 

De belastingdienst ziet het bezit van edelmetaal als belegging. U dient uw goud en zilver dan ook op te geven in uw jaarlijkse belastingaangiften in box 3 (sparen en beleggen). U dient als waarde op te geven de waarde van uw zilver op de peildatum (1 januari) van het jaar waarover u aangifte doet. Wij verstrekken als handelaar in edelmetaal geen gegevens aan de belastingdienst, de jaarlijkse aangifte van uw edelmetaal is uw eigen verantwoordelijkheid.

Zilver kopen of goud kopen?

Wij krijgen met regelmaat de vraag: moet ik zilver of goud kopen? Dit is echter afhankelijk van uw persoonlijke situatie en u dient hiervoor zorgvuldig een aantal belangrijke aspecten af te wegen zoals eventuele andere beleggingen, uw financiële positie, risicobereidheid en andere relevante omstandigheden.

Zilver wordt steeds schaarser, met name door het gebruik in de industrie en het wordt vrijwel niet gerecycled. Omdat zilver wordt gezien als industrieel goed is het belast met 21% BTW waardoor het vooral voor zakelijke beleggers interessant is. Zilveren munten vallen onder de margeregeling waardoor er enkel BTW over de winstmarge gerekend wordt. 

Beleggingsgoud is volledig BTW-vrij waardoor het niet uitmaakt of u als onderneming of particulier investeert in goud. Goud wordt gebruikt ter bescherming tegen inflatie en van de koopkracht. 

De meest voorkomende situatie is dat men zowel goud als zilver koopt. In de verdeling is 50:50 daarin de meest populaire verdeling, maar hoe groter het aankoopbedrag hoe vaker men in verhouding meer goud koopt dan zilver. Dit is met name door praktische overwegingen ingegeven aangezien goud minder ruimte in beslag neemt. Ook met een bescheiden aankoopbedrag is het mogelijk om al meerdere kilo’s aan zilver te kopen, daar waar goud vele malen duurder is.

Raadpleeg onze Keuzehulp voor een persoonlijk aanbod aan edelmetalen die afgestemd zijn op uw wensen en behoeften.

Kan ik zilver gemakkelijk verkopen?

Voor vrijwel alle producten die The Silver Mountain verkoopt geldt een terugkoopgarantie. U kunt uw edelmetaal altijd weer eenvoudig bij ons aanbieden tegen vaste formules ten opzichte van de dan geldende zilverprijs. Wij kopen altijd in, ongeacht het volume wat u verkoopt en ongeacht de hoogte van de zilverprijs. Het verkopen van uw edelmetaal kan gemakkelijk, veilig en snel via onze dochteronderneming Inkoop Edelmetaal.

Waarom is de ene zilveren munt duurder dan de andere?

Zilveren munten verschillen in prijs. De prijsverschillen kunnen voorkomen indien munthuizen hun premie hebben verhoogd, of als wij bij The Silver Mountain van een bepaalde muntsoort een grote hoeveelheid hebben ingekocht – de korting die we daarin bedingen berekenen we door aan u als klant.

Hoe weet ik dat het zilver echt is?

Bij The Silver Mountain garanderen wij de echtheid van onze producten. Zo kopen wij enkel producten die afkomstig zijn van erkende producenten, bijvoorbeeld smelterijen met een Good Delivery Status van LBMA. 

Nieuwe zilverbaren krijgen een uniek serienummer en worden geleverd in een gesealde verpakking. Zilveren munten die in worden gekocht bij munthuizen worden in hun originele verpakken geleverd en munten uit voorgaande jaren worden grondig onderzocht op zilvergehalte, gewicht en conditie om echtheid te garanderen.

Hoe wordt het zilver geleverd?

Wanneer u zilver koopt bij The Silver Mountain kunt u het thuis laten bezorgen door onze persoonlijke bezorgservice. Al onze bezorgers zijn getraind om zo veilig en discreet uw edelmetalen te leveren. U kunt er ook voor kiezen om zelf uw zilver op te halen op afspraak in ons kantoor in Baarn, of in Den Haag. 

In enkele gevallen hoeft u het zilver niet in bezit te nemen. Het wordt dan opgeslagen bij onze zusteronderneming Edelmetaal Beheer Nederland (EBN) in Nederland of in  Zwitserland. Bij EBN worden edelmetalen volledig gealloceerd opgeslagen, wat betekent dat elke baar op naam is geregistreerd.

Waar kan ik het beste zilver kopen?

Bij The Silver Mountain kunt u fysiek zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. Wij zijn de eerste handelaar in Nederland die zilver kopen in muntvorm beschikbaar heeft gemaakt. U kunt bij The Silver Mountain een breed scala aan zilver kopen, zoals zilveren munten of zilverbaren

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.