• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/10 troy ounce gouden munten kopen

Gouden munten van 1/10 troy ounce puur goud

Kleine beleggingsmunten van 1/10 troy ounce puur goud koopt u eenvoudig en veilig online bij The Silver Mountain. Deze kleine gouden munten van 3,11 gram puur goud maken het mogelijk om voor een relatief klein bedrag in goud te beleggen.

0 Producten

1/10 troy ounce gouden munt kopen

De 1/10 troy ounce gouden munten hebben een gewicht van 3,11 gram en zijn daarmee één van de kleinere gouden munten in ons assortiment. Bekende gouden beleggingsmunten zoals de Britannia en de American Eagle zijn vaak ook beschikbaar in dit kleinere formaat.
 
Deze kleine gouden fractionele munten van 1/10 troy ounce hebben vaak een diameter van rond de 16 mm en zijn daarmee echt een stuk kleiner dan de 1 troy ounce gouden munten die vaak een diameter rond de 30 tot 35 mm hebben. 

Minder informatie

Waarom een 1/10 troy ounce gouden munt kopen?

Met 1/10 troy ounce gouden munten kunt u voor een kleiner bedrag investeren in goud. Deze compacte munten bieden u de voordelen van beleggen in goud, maar met een lagere drempel. U kunt met kleinere bedragen beleggen en verkopen, wat flexibiliteit en handelsmogelijkheden vergroot.
 
Een bijkomend voordeel is de praktische toepasbaarheid. In onzekere tijden kunnen deze kleine gouden munten een handig ruilmiddel vormen. Zo behoudt u uw vermogen, zelfs wanneer traditionele valuta minder betrouwbaar wordt.

Gouden 1/10 troy ounce Krugerrand munt
Minder informatie

Gouden 1/10 troy ounce munten verkopen

Bij een stijging van de goudkoers kan het interessant zijn om gouden 1/10 troy ounce munten weer te verkopen. Bij The Silver Mountain is het mogelijk om via onze zusteronderneming Inkoop Edelmetaal uw gouden munten aan ons terug te verkopen. 
 
Op onze pagina Verkopen aan ons staat meer informatie over onze terugkoopgarantie, onze Inkoop Edelmetaal en over het proces dat hoort bij het verkopen van gouden munten. 

Minder informatie

Veelgestelde vragen over gouden 1/10 troy ounce munten

Hoeveel weegt een 1/10 troy ounce gouden munt?

Een 1/10 troy ounce gouden munt weegt ongeveer 3,11 gram.

 

Het exacte gewicht per munt kan een klein beetje variëren, afhankelijk van de samenstelling van de munt. De meeste 1/10 troy ounce gouden munten zijn gemaakt van puur goud (99,99/100), maar sommige munten bevatten ook andere metalen, zoals koper of zilver. Deze andere metalen kunnen het gewicht van de munt een klein beetje verhogen. Bekende munten met een wat hoger gewicht, zijn de Krugerrand en Kangaroo munten. Door het hogere gewicht bevatten deze munten ondanks de toevoeging van andere edelmetalen nog steeds 1/10 troy ounce aan goud. 

Wat zijn de beste gouden 1/10 troy ounce munten om te kopen?

De keuze voor een gouden 1/10 troy ounce munt is afhankelijk van een vele persoonlijke factoren en beleggingsdoelen. Als u een gouden munt wilt kopen als cadeau of verzamelobject dan zijn proof munten een aanrader. Deze gouden munten worden geslagen in de proof kwaliteit, de hoogste kwaliteit voor gouden munten. Wij hebben regelmatig gouden Lunar munten in proof kwaliteit beschikbaar.

 

Indien u 1/10 troy ounce gouden munten koopt als belegging, is het belangrijk om te kijken naar de prijs en verhandelbaarheid van deze munten. Bekende gouden beleggingsmunten als de Maple Leaf, Britannia en Philharmoniker worden vaak ook uitgegeven als 1/10 troy ounce gouden munt. Deze munten zijn wereldwijd bekend en erkend. 

Hoe kan ik gouden munten het beste bewaren?

Als u gouden munten heeft gekocht, wilt u er uiteraard voor zorgen dat deze goed en veilig bewaard worden. Om u hiermee te helpen hebben wij op ons kenniscentrum verschillende artikelen toegevoegd over de verzorging van gouden (en zilveren) munten. In ons artikel De beste zorg voor gouden en zilveren munten leest u meer over de verzorging van gouden munten. Op internet staan verschillende tips. Maar wat is nu echt goed voor uw munten?

 

In het artikel Hoe u veilig uw gouden of zilveren producten kunt bewaren richten wij ons specifiek op waar u edelmetalen kunt bewaren. Zo kunt u gebruik maken van gespecialiseerde opslag via onze partner Edelmetaal Beheer Nederland

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.