• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

 • 1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024 voorkant
 • 1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024 achterkant
 • 1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024 perspectief 1
 • 1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024 perspectief 2
 • Mint condition

1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024

264,00 Per stuk 85,16 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
20 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf donderdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 22 juli

De 1/10 troy ounce gouden Britannia wordt geproduceerd door het Britse munthuis The Royal Mint. Door de hoge zuiverheid va... De 1/10 troy ounce gouden Britannia wordt geproduceerd door het Britse munthuis The Royal Mint. Door de hoge zuiverheid van 99,99% (24 karaat), het gewicht van 3,11 gram en zijn bekendheid is deze erg gewild. Het nieuwste ontwerp bevat een beeltenis van King Charles.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
263,00
10
262,00
25
261,00
50
260,00

Vergelijkbare producten

Specificaties

The Royal Mint
Verkoopprijs
€ 264,00
Prijs per gram
€ 85,16
Nettogewicht
1/10 troy ounce (3,1 gram)
Gehalte
99,99%
Brutogewicht
3,10 gram
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1/10 troy ounce gouden munt Britannia 2024

De gouden Britannia van 1/10 troy ounce is de kleinste munt uit de gouden Britannia serie en is daardoor een populaire keuze voor beleggers. Deze kleinere munt bevat 24-karaats goud en weegt slechts 3,11 gram. Door het wat kleinere formaat is de munt erg betaalbaar en goed verhandelbaar. 

 

Britannia serie

De Britannia serie wordt al sinds 1987 uitgegeven door The Royal Mint. Zowel de gouden als zilveren munten vallen enorm in de smaak. Sinds 2018 wordt er ook een platina versie van de Britannia munt uitgegeven. Alle Britannia munten tonen Britannia. Britannia staat symbool voor het Verenigd Koninkrijk en is daarmee een zeer goede keuze om de Royal Mint te vertegenwoordigen.

Ontwerp gouden Britannia munt

1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024 voorkant


Voorzijde

De voorkant van de Britannia munt toont een door Philip Nathan gecreëerd symbool van een natie staande naast een schild met daarop de Union Flag, oftewel de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Er wordt ook een olijftak afgebeeld die vrede vertegenwoordigd. Deze kant van de munt is ook de kant waar de veiligheidskenmerken aan zijn toegevoegd.

1/10 Troy ounce gouden munt Britannia 2024 achterkant


Achterzijde

Op de achterkant staat het portret van de vorst. Rondom het portret staat de naam van King Charles III tezamen met de inscriptie D.G. REX F. D. Dit staat voor ‘’dei gratia rex’’ (by the grace of god, King). Tevens staat op deze zijde de nominale waarde van 10 pounds. 

Veiligheidskenmerken

Zoals eerdergenoemd zijn er 4 veiligheidskenmerken toegevoegd aan de Britannia munt om het ongelofelijk moeilijk te maken voor andere partijen om de munt na te maken. Deze kenmerken zijn:
 • Latent feature: een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.
 • Surface animation: Doormiddel van speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.
 • Micro-tekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd doormiddel van speciale lasers.
 • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.


Uitgelicht

 • Kleine gouden munt van 1/10 troy ounce
 • Afgewerkt met extra veiligheidsfeatures om vervalsing tegen te gaan
 • Gunstige terugkoopgarantie op basis van de actuele goudprijs


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.