• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden 1/10 troy ounce Wiener Philharmoniker munt 2024

263,00 Per stuk 84,84 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
17 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/10 troy ounce gouden Philharmoniker munt bevat 3,11 gram puur goud en wordt uitgegeven door de Münze Österreich uit O... De 1/10 troy ounce gouden Philharmoniker munt bevat 3,11 gram puur goud en wordt uitgegeven door de Münze Österreich uit Oostenrijk. Het gehalte goud van deze munten is 99.99% puur goud en daarmee is de Philharmoniker één van de meest zuivere gouden beleggingsmunten van Europa.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
262,00
10
261,00
25
260,00
50
259,00

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 263,00
Prijs per gram
€ 84,84
Productsoort
Munt
Munt
1/10 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

1/10 troy ounce gouden Philharmoniker munten 2024

Philharmoniker munten zijn geslagen in 99,99% puur goud. Daarmee is de gouden Philharmoniker één van de gouden munten die geslagen is in het hoogst mogelijke goudgehalte. Binnen Europa is de Philharmoniker heel lang de enige beschikbare gouden beleggingsmunt geweest, later werd ook de Britannia in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd. Met name in Oostenrijk en Duitsland zijn de Philharmoniker munten erg populair.
 
Deze gouden munt weegt 1/10 troy ounce, wat overeenkomt met 3,11 gram. Dit is een stuk kleiner dan de bekende 1 troy ounce munten. Dit maakt het een aantrekkelijke munt voor beginnende investeerders of mensen die graag een kleinere hoeveelheid goud willen bezitten.
 
Per 20 stuks worden deze gouden Philharmoniker munten geleverd in een tube. Bij kleinere aantallen worden de munten in een plastic munthoesje verpakt. U kunt de 1/10 troy ounce gouden Philharmoniker munten van 2024 per stuk bestellen bij The Silver Mountain. Ook andere formaten zijn beschikbaar oplopen tot en met 1 troy ounce.

Ontwerp gouden Philharmoniker munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden munt zijn de kenmerkende instrumenten van de Philharmoniker munten afgebeeld, waaronder de cello, viool, harp, hoorn en contrabas. Boven deze instrumenten staat de tekst WIENER PHILHARMONIKER weergegeven.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is het Grote Orgel afgebeeld, wat in de Grote (Gouden) Musikvereinssaal te vinden is. Het jaar van uitgifte, het gewicht en gehalte 1/10 UZNE GOLD 999.9 is ook op de achterzijde afgebeeld. Bovenaan staat de tekst REPUBLIK OSTERREICH.

Wiener Philharmoniker orkest

De gouden Philharmoniker is niet alleen de naam van deze gouden munt, maar ook van het beroemde symfonieorkest uit Wenen, Oostenrijk. Dit orkest werd opgericht in 1842 en is één van de bekendste orkesten uit Oostenrijk, geprezen om zijn unieke klankkleur. Het repertoire van het orkest bestrijkt een breed scala aan stukken, van klassieke meesterwerken van grootheden als Mozart, Beethoven en Brahms, tot werken van hedendaagse muzikanten.
 
Het Wiener Philharmoniker orkest heeft enkele indrukwekkende concertzalen bij de Wiener Musikverein. Hun jaarlijkse Nieuwjaarsconcert trekt miljoenen kijkers van over de hele wereld, een traditie die sinds 1941 de muzikale start van het nieuwe jaar inluidt.


Uitgelicht

  • 1/10 troy ounce (3,11 gram) puur goud (99,99%)
  • Prachtige details van de wereldberoemde Musikvereinssaal
  • Bekendste gouden munt uit Europa


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.