• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

The Silver Mountain

Een zekere toekomst binnen handbereik
 
The Silver Mountain is een krachtige en gerenommeerde onderneming met als doel om het aankopen van fysiek goud en zilver tegen scherpe tarieven op een eenvoudige, veilige en snelle manier mogelijk te maken. Binnen de aan- en verkoopmarkt van fysieke edelmetalen vult The Silver Mountain met haar partners een full service behoefte in. Wij staan voor een betrouwbare en integere dienstverlening.
 
The Silver Mountain levert desgewenst discreet aan huis, maar biedt via partner Edelmetaal Beheer Nederland ook veilige en 100% verzekerde opslag voor uw goud en zilver. Via onze inkooporganisatie Inkoop Edelmetaal koopt The Silver Mountain ook uw goud en zilver weer terug. Dit ongeacht de op dat moment geldige koers of het door u aangeboden volume.
 

Visie

 
In het huidige monetaire systeem wordt al het geld  als krediet door banken gecreëerd. Dit betekent dat al het geld als schuld aan banken is gecreëerd.  Met het uitbreken van de kredietcrisis is de wereldwijde schuldenlast extreem opgelopen. Sinds 2008 zien we dat Westerse overheden en centrale banken steeds meer nieuw (niet bestaand) geld aan de bestaande geldhoeveelheid toevoegen om de schuldenberg die (exponentieel) groeit nog enigszins bij te kunnen blijven benen. 
 
Zodra dit nieuw gecreëerde geld in omloop komt leidt dit tot vermindering van de koopkracht van de betreffende valuta.  Uiteindelijk leidt dit tot het verlies van vertrouwen in de valuta hetgeen uitmondt in hyperinflatie. De wortel van het probleem is gelegen in het feit dat al het geld van de wereld als schuld aan de banken is gecreëerd. De logische oplossing voor dit probleem is om ervoor te zorgen dat je over geld komt te beschikken dat niet als schuld (aan derden) is gecreëerd. Dit geld bestaat als zodanig al meer dan 5000 jaar en dit geld heet: goud en zilver.
 

Kenmerken van The Silver Mountain

  • De grootste muntenhandelaar van Nederland
  • Breed assortiment, grote voorraad
  • Scherpe tarieven, realtime koersen
  • Snelle en 100% verzekerde verzending
  • Terugkoopgarantie
  • AFM-vergunninghouder
  • Veilige opslag via Edelmetaal Beheer Nederland
  • Klantwaardering van 4.8/5 

Tijdslijn van The Silver Mountain

2008Oprichting The Silver Mountain (eenmanszaak)
Tijdens zijn studie Commerciele Economie startte Rolf van Zanten 1 januari 2008 zijn bedrijf: The Silver Mountain. Via een webshop werden zilveren munten aangeboden die geimporteerd werden uit de Verenigde Staten. The Silver Mountain was de eerste webshop in Nederland om deze munten aan te bieden. Zilveren munten mogen worden verhandeld onder de margeregeling en zijn zodoende veel goedkoper in de aanschaf dan de zilverbaren die tot op dat moment in Nederland gangbaar waren.
2009Oprichting van Inkoop Edelmetaal
In 2009 werd een tweede website gelanceerd: www.inkoopedelmetaal.nl.
Via deze website is het voor particulieren mogelijk om fysiek goud en zilver terug te verkopen. Hierbij introduceerden we vaste biedprijsgaranties wat betekent dat er altijd sprake is van een biedprijs die via een vaste formule tot stand komt. Ook is de website voorzien van real-time prijzen wat het verkopen van fysiek edelmetaal voor particulieren toegankelijk maakt.
2010Verhuizing naar Schiphol, samenwerking met Amsterdamgold
In 2010 opende The Silver Mountain haar kantoor op Schiphol Zuid, waar bij een logistieke dienstverlener en importeur de distributie van zilveren munten werd geregeld. Datzelfde jaar startte The Silver Mountain een samenwerking met Amsterdamgold. Willem Middelkoop, de oprichter van Amsterdamgold, benaderde Rolf voor een samenwerking die uitmondde in een fusie tussen beide bedrijven.
2016Afsplitsing van Amsterdamgold, verhuizing naar Baarn
Per januari 2016 is The Silver Mountain geen onderdeel meer van Amsterdamgold. The Silver Mountain B.V. werd opgericht en in Baarn werd een nieuw kantoor geopend.
2018Verhuizing binnen Baarn en overname Zivergoudwinkel
In 2008 verhuisden we naar de Faas Eliaslaan 13. In ons nieuwe kantoor hebben we de beschikking over meerdere ruimtes om zo efficienter klanten te kunnen ontvangen.
In 2008 is daarnaast Zilvergoudwinkel uit Rotterdam overgenomen.
2019Oprichting Edelmetaal Beheer Nederland
In 2019 hebben we ons nieuwe opslagbedrijf gelanceerd: Edelmetaal Beheer Nederland. We werken samen met Loomis in Zurich en Dutch Value Logistics in Houten voor de veilige en verzekerde opslag van fysiek edelmetaal voor onze klanten. Al het edelmetaal wordt gealloceerd opgeslagen onder AFM toezicht.
2022Introductie persoonlijke bezorgservice
Het veilig en discreet bezorgen van bestellingen is één van de belangrijkste aspecten in onze dienstverlening. In 2022 hebben we een persoonlijke bezorgservice opgericht waarbij we op afspraak binnen een tijdsvenster van 2 uur pakketten bezorgen. We hanteren hierbij een identiteitscontrole en we bezorgen nooit pakketten bij buren of op een ander adres. Al onze transporten zijn 100% verzekerd en worden discreet uitgevoerd in onopvallende bestelbusjes.
2023Opening tweede kantoor in Den Haag
Wegens de groeiende vraag naar edelmetaal is in 2023 een tweede kantoorlocatie geopend in Den Haag. In een mooi oud bankgebouw kunnen we u ontvangen voor oriënterende gesprekken en voor het ophalen van bestellingen. Tevens is hier een toonzaal ingericht in de oude bankkluis. 
2024Nieuwe website en nieuw magazijn
Een dubbelslag in mei van 2024: we lanceren een compleet vernieuwde website en we verhuizen naar een groter, professioneler, magazijn. 
Onze nieuwe website biedt een groot aantal nieuwe mogelijkheden en geeft ook meer inzicht voor nieuwe klanten bij de product selectie. Zo wordt de prijs per gram overal getoond en introduceren we ‘pre-owned bullion’, extra scherp geprijsd edelmetaal afkomstig van de secundaire markt.
Er wordt een samenwerking gestart met Dutch Value Logistics, dezelfde partij waar we de opslag voor Edelmetaal Beheer Nederland faciliteren. Dit is een zusterbedrijf van de Koninklijke Nederlandse Munt gespecialiseerd in de opslag en distributie van goederen van hoge waarde. 


Uitgelicht

Geschiedenis van The Silver Mountain
Als oprichter van de eerste webshop in zilveren munten in Nederland wilde Rolf van Zanten zilver als beleggingsproduct voor het grote publiek toegankelijk maken. Dat The Silver Mountain zou uitgroeien tot Nederlands grootste bullion dealer online, kon hij op dat moment nog niet vermoeden…     lees verder
 

Ons assortiment

 
Het assortiment van The Silver Mountain bestaat uit courante beleggingsmunten en baren zilver en goud van de hoogste kwaliteit. Alle baren die wij verhandelen zijn afkomstig van erkende producenten/smelterijen, die op de Good Delivery List van de London Bullion Market Association staan. Dit houdt in dat deze baren wereldwijd verhandelbaar zijn zonder dat verdere analyse vereist is. De munten die wij verhandelen zijn doorgaans geslagen in het hoogste gehalte zilver of goud.
 

Full service in edelmetaal

 
Binnen de aan- en verkoopmarkt van fysieke edelmetalen biedt The Silver Mountain full service. Zo leveren wij discreet aan huis, maar bieden wij ook de mogelijkheid om bestellingen op te halen op ons kantoor in Baarn. Ook zijn wij de eerste webshop in Nederland waar u fysiek goud en zilver kunt kopen met een unieke 100% kopersbescherming. En wilt u uw edelmetalen veilig opslaan? Bij onze partner Edelmetaal Beheer Nederland wordt uw waardevaste investering op de best mogelijke manier beschermd. Via onze inkooporganisatie inkoopedelmetaal.nl kopen wij uw edelmetaal desgewenst ook weer terug.
 

Ons kantoor

The Silver Mountain is gevestigd in Villa Elias aan de Faas Eliaslaan 13 te Baarn en aan het Prins Hendrikplein 14 te Den Haag. Wij zijn geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Wenst u een (oriënterend) gesprek of wilt u uw bestelling ophalen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op voor het maken van een afspraak.
 
Om veiligheidsredenen houden wij geen voorraad edelmetaal aan op ons kantooradres, maken wij gebruik van cameratoezicht, ontvangen wij bezoekers uitsluitend op afspraak en vragen wij hen een geldig ID-bewijs mee te nemen voor ons bezoekersregister.