• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Zilveren Britannia munten kopen

De Britannia munten, geslagen door The Royal Mint, zijn één van de meest gangbare Europese beleggingsmunten. De munten zijn daarnaast wereldwijd goed verhandelbaar. De designs van de Britannia munten zijn in de loop van de jaren meerdere malen aangepast en er zijn daarnaast ook verschillende beperkte oplagen en andere speciale uitgaven geweest.

0 Producten

Zilveren Britannia munt

De zilveren Britannia munt is geslagen door The Royal Mint uit Engeland. Deze munt is één van de meest gangbare Europese beleggingsmunten. De nieuwe Britannia munten zijn daarnaast voorzien van een veiligheidsembleem wat het een verstandige keuze maakt bij het kopen van zilveren munten. Ook is de Britannia vaak één van de goedkopere zilveren beleggingsmunten, waardoor het een voordelige manier is om zilveren munten te kopen.

Minder informatie

Britannia zilveren munt kopen

De zilveren Britannia munt is uitgegeven in verschillende gewichten. 

 • 1/10 troy ounce zilveren Britannia munt
 • 1/4 troy ounce zilveren Britannia munt
 • 1 troy ounce zilveren Britannia munt
 • 1 troy ounce zilveren Britannia munt proof
 • 10 troy ounce zilveren Britannia munt
 • 1 kilo zilveren Britannia munt
 • 6-delige zilveren Britannia set proof
 
De zilveren 1 troy ounce Britannia munten wordt al sinds 1997 uitgegeven door The Royal Mint. Deze zilveren munt wordt geslagen in 1 troy ounce puur (99,99%) zilver met een nominale waarde van £2.
 
De 1 troy ounce zilveren Britannia munten worden verkocht onder de margeregeling en zijn daarom populair onder beleggers in zilver. U heeft hierbij keuze uit de munten van de huidige jaargang, of van voorgaande jaargangen (indien beschikbaar). De nieuwe munten worden geleverd via officiële distributeurs van The Royal Mint.
 
Zilveren Britannia munten van voorgaande jaargangen zijn in aanschaf goedkoper, omdat deze zijn ingekocht van particulieren. Echter zijn deze munten niet altijd beschikbaar. De Britannia zilveren munten van de huidige jaargang zijn altijd beschikbaar en scherp geprijsd. Een bijkomend voordeel van de nieuwe Britannia munten is dat deze zijn voorzien van een innovatief echtheidskenmerk. Op die manier is de authenticiteit van de munten eenvoudig aantoonbaar.

Minder informatie

Ontwerp zilveren Britannia munt

Op de zilveren Britannia munten wordt Britannia, ontworpen door Philip Nathan, afgebeeld. Britannia heeft inmiddels al een lange geschiedenis met het Verenigd Koninkrijk en haar munten. Al meer dan 2.000 jaar staat Britannia symbool voor het land Engeland, sinds de Romeinen hun invasie deden op de Britse eilanden en deze eilanden hernoemden naar province of Britannia.
 
Britannia werd voor het eerst rond het jaar 199 op munten van Romeinse keizer Hadrian gebruikt en haar beeltenis kwam terug op munten uitgegeven onder bewind van Charles II in 1672. Sinds deze herintroductie op de munt is ze er ook nooit meer vanaf gehaald. Omdat Britannia al zo lang op de munt van Brittannië staat en ze direct herkenbaar is voor de Britten, was het de perfecte keuze voor The Royal Mint om Britannia op de munt van de internationale zilvermarkt te zetten.

Zilveren Britannia van 1/10 troy ounce
Meer informatie

De beeltenis van Britannia staat symbool voor Verenigd Koninkrijk en haar geschiedenis. De gehelmde en gewapende Britannia (vaak afgebeeld met een schild en golven aan haar voeten) staat symbool als een krijgshaftige maagd, het zinnebeeld van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De drietand in haar hand staat symbool voor het heerschap over de oceanen en het klassieke tunica is een verwijzing naar het Romeinse verleden.
 
Britannia blijft een symbool van kracht en progressie. Ze heeft een geruststellende bekende aanwezigheid, die ondanks de constante veranderingen altijd de wacht staat aan de kust. Britannia is een nationaal icoon en de munten met haar erop symboliseren het erfgoed van de Britse munthuizen voor investeerders over de hele wereld.

Minder informatie

Veiligheidskenmerken zilveren Britannia munt

Om vervalsing van de zilveren Britannia munt te voorkomen, zijn er sinds 2021 vier veiligheidskenmerken toegevoegd aan de munt. Deze functies zijn:
 

 • Latent feature: een hologram effect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.
 • Surface animation: Door middel van speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.
 • Micro-tekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd door middel van speciale lasertechnologie.
 • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.
 
Met het toevoegen van bovenstaande kenmerken garandeert de Royal Mint dat u uw munt echt is. Bij munten die worden ingekocht bij particulieren, controleren wij altijd of de munt echt is. Hiermee garandeert The Silver Mountain dat u altijd authentieke munten koopt.

Minder informatie

Veelgestelde vragen over zilveren Britannia munten kopen

Hoeveel wegen zilveren Britannia munten?

Een standaard zilveren Britannia munt weegt 1 troy ounce, wat overeenkomt met 31,103 gram. 

Wat is het zilvergehalte van een zilveren Britannia munt?

Zilveren Britannia munten hebben een zilvergehalte van 999/1000, wat betekent dat ze 99,9% puur zilver zijn.

Wat is de prijs van een zilveren Britannia munt?

De prijs op onze website is gekoppeld aan de actuele zilverprijs, zo betaalt u nooit teveel. Op de productpagina ziet u een prijsgrafiek om de prijsontwikkeling te zien van de producten.

Waar kan ik zilveren Britannia munten kopen?

Bij The Silver Mountain kunt u zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. U kunt uw bestelling ophalen of verzekerd laten versturen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons zeggen? Bekijk hier onze reviews.

Zijn zilveren Britannia munten een goede investering?

Veel beleggers beschouwen zilveren Britannia munten als een waardevolle investering vanwege hun hoge zuiverheid, erkenning door de markt en de stabiliteit van zilver als edelmetaal.

Waar kan ik zilveren Britannia munten verkopen?

Voor het verkopen van uw zilveren Britannia munten kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal, een dochteronderneming van The Silver Mountain. Wij bieden een vast percentage van de actuele zilverprijs. Bekijk hier onze reviews.

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.