• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/10 troy ounce zilveren munt Britannia 2024

5,14 Per stuk 1,66 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
3.393 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 - 4 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/10 troy ounce zilveren Britannia munten zijn een relatief goedkope manier om in kleine coupures zilver te investeren.... De 1/10 troy ounce zilveren Britannia munten zijn een relatief goedkope manier om in kleine coupures zilver te investeren. De munten zijn geslagen door The Royal Mint en bevatten ieder 3,11 gram aan 99,9% puur zilver. De munten worden per 16 stuks verkocht in een tube, een volle monsterbox bevat 320 munten oftewel 20 tubes.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 5,14
Prijs per gram
€ 1,66
Productsoort
Munt
Munt
1/10 troy ounce
Gehalte
99,9%
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1/10 troy ounce zilveren Britannia munt 2024

 De 1/10 troy ounce zilveren Britannia munten zijn geslagen door The Royal Mint en bevatten ieder 3,11 gram aan 99,9% puur zilver.
 
Deze munten zijn een relatief goedkope manier om te investeren in kleine coupures zilver. De munten worden per 16 stuks geleverd in een tube, een volle monsterbox bevat 320 munten.
 
In 1987 creëerde beeldhouwer Philip Nathan een iconische incarnatie van Britannia voor een nieuwe edelmetaalmunt van The Royal Mint. Ruim 35 jaar later wordt het ontwerp vereerd als een moderne klassieker en wordt de Britannia munt wereldwijd erkend als een vlaggenschipproduct van The Royal Mint.
 
De 1/10 troy ounce zilveren Britannia munt heeft een nominale waarde van 20 cent in het land van herkomst. De munt heeft een diameter van 16,50 millimeter en wordt per 16 stuks geleverd in een tube. Een volle monsterbox bevat 320 munten, oftewel 20 tubes.

Ontwerp van de 1/10 troy ounce zilveren Britannia munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is Lady Britannia afgebeeld met de nieuwe veiligheidsfeatures. Rondom staan verschillende inscripties zoals 1/10 OZ – het gewicht van de munt, 999 FINE SILVER – het gehalte en de metaalsoort, BRITANNIA – de naam van de munt en 2024 – het jaar van uitgifte.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis koning Charles III. Rondom staan de inscripties 2 POUNDS – de nominale waarde van de munt, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX. F. D. – de Latijnse afkorting voor “in Gods gratie, koning”.

Veilgheidskenmerken op de munt

Het ontwerp bevat verschillende symbolen die de natie vertegenwoordigen en weerspiegelen. Zo toont het ontwerp een schild voor bescherming, een olijftak voor vrede en een drietand om de zeevaart te vertegenwoordigen. Ook bevatten de Britannia munten verschillende beveiligingsfuncties, namelijk:
  • Radiale lijnen op de achtergrond van het ontwerp
  • De microtekst die het ontwerp omrandt met de tekst “DECUS ET TUTAMEN”, wat zich vertaalt als “een ornament en een beveiliging”
  • De drietand die verandert in een hangslot als de kijker zijn perspectief op de munt verandert
  • Tinctuurlijnen binnen de strepen van de Union Jack


Uitgelicht

  • Relatief goedkope manier om te investeren in kleine coupures zilver
  • Bevat 3,11 gram aan 99,9% puur zilver
  • Verkocht per 16 stuks - volle monsterbox per 320 munten
  • Bevat vier veiligheidskenmerken


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.