• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

2.251,00 Per stuk 72,37 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De gouden Maple Leaf van 1 troy ounce behoort tot de meest gewilde gouden munten wereldwijd. Het is de officiële bull... De gouden Maple Leaf van 1 troy ounce behoort tot de meest gewilde gouden munten wereldwijd. Het is de officiële bullion-munt uit Canada, bekend om zijn geavanceerde veiligheidskenmerken en handelsgemak overal ter wereld.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
2.249,00
10
2.247,00
25
2.245,00
50
2.243,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.251,00
Prijs per gram
€ 72,37
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

Gouden Maple Leaf uit voorgaande jaargangen

De gouden Maple Leaf, de eerste investeringsmunt gemaakt met 99,99% puur goud, werd in 1979 voor het eerst uitgegeven en heeft sindsdien een prominente status verworven onder erkende en gewilde gouden munten wereldwijd. Het is daarnaast ook de één na oudste gouden beleggingsmunt, enkel de gouden Krugerrand is ouder. 
 
De gouden Maple Leaf van 1 troy ounce is zeer aantrekkelijk voor investeerders door zijn hoge gehalte aan 99,99% puur goud. Dit maakt de munt zeer waardevol en gemakkelijk verhandelbaar overal ter wereld. 
 
De gouden Maple Leaf munten uit voorgaande jaargangen zijn doorgaans goedkoper dan de nieuw geslagen munten, terwijl het gewicht en gehalte gelijk is. Hierdoor ontvangt men verhoudingsgewijs meer goud voor hun geld. Alle gouden Maple Leaf munten die wij verkopen worden gecontroleerd op echtheid, gewicht en gehalte.

Ontwerp van de gouden Maple Leaf


Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden Maple Leaf munt is het esdoornblad afgebeeld, het nationale symbool van Canada. Bovenaan staat het land van herkomst CANADA afgebeeld. Het gehalte 9999 is aan zowel de linker- als de rechterzijde van de Maple Leaf afgebeeld en onderaan staat FINE GOLD 1 OZ OR PUR.


Achterzijde

De achterzijde van de munt (uit 2023 en eerder) toont een portret van koningin Elizabeth II, de voormalige vorst van Canada. Boven de beeltenis is de naam van de vorst te vinden. Het jaartal en de nominale waarde van de munt staat onderaan de munt afgebeeld.

Veiligheidskenmerken van de gouden Maple Leaf

The Royal Canadian Mint heeft in de loop der jaren verschillende veiligheidskenmerken toegevoegd op haar 1 troy ounce gouden Maple Leaf munten. Deze kenmerken maken het lastiger om de munten volledig na te maken en daarnaast zijn vervalsingen ook gemakkelijker te herkennen door het ontbreken van de veiligheidskenmerken. 
 
De kenmerken zijn zowel te vinden op voor- en achterzijde van de munt:
  • Geavanceerde micro-gegraveerde beveiligingsmarkeringen, die nauwelijks waarneembaar zijn met het blote oog, zijn rechtstreeks opgenomen in het ontwerp van de munt.
  • Radiale lijnen variërend in breedte en diepte voegen niet alleen een laag van complexiteit en schoonheid toe aan het ontwerp, maar zijn ook ongelofelijk moeilijk te repliceren.


Uitgelicht

  • Populaire gouden Maple Leaf munten uit diverse jaargangen
  • Behoort wereldwijd tot de bekendste gouden beleggingsmunten
  • Door het hoge goudgehalte van 99,99% puur goud uitermate geschikt als belegging


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.