• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden combibars kopen

Gouden combibar kopen

Koop uw gouden combibar eenvoudig en veilig online bij The Silver Mountain. Het idee achter deze gouden combi baren is, dat u niet gelijk een hele goudbaar hoeft te verkopen bij een doorverkoop. De combibaren zijn namelijk op te delen in 50 x 0,5 gram, 10 x 1 gram, 20 x 1 gram, 50 x 1 gram of 100 x 1 gram puur goud. Alle combibars zijn geslagen in 99,99% puur goud en zijn afkomstig van producenten met de Good Delivery Status van de LBMA, waardoor deze wereldwijd zonder analyse verhandelbaar zijn.

0 Producten
Kenniscentrum

Wat is de gouden combibar?

Rolf van Zanten, directeur en eigenaar van The Silver Mountain, legt in deze korte video uit wat de gouden combibar is en welke voordelen de gouden combibar biedt ten opzichte van een normale goudbaar.


Gouden combibar kopen

Combibars zijn goudbaren in kleine coupures die op een slimme, goedkope manier worden geproduceerd. Eind 2011 is dit concept - vergelijkbaar met een chocoladereep - geïntroduceerd: de goudbaar is namelijk af te breken in kleine stukken van ieder 1 of 0,5 gram puur goud. Daar waar reguliere goudbaartjes van 1 gram erg duur zijn, is de gouden combibar een uitstekend en aanzienlijk goedkoper alternatief.
 
Deze combibars zijn beschikbaar in verschillende formaten en stellen u in staat om eenvoudig per gram goud te handelen. Ieder goudbaartje is voorzien van een opdruk met het logo van de producent, het gewicht en het gehalte goud.

Minder informatie

Waarom zou u gouden combibars kopen?

Combinatie van goudbaren

Het voordeel van deze goudbaar is de optimale flexibiliteit. U kunt namelijk stukjes goudbaren afbreken en dit bijvoorbeeld gebruiken als ruilmiddel in een noodscenario. Ook is de verkoop van combibars een stuk flexibeler, doordat u zelf kan bepalen hoeveel u wilt verkopen.
 
Combibars geven meer flexibiliteit, omdat er een laag gewicht aan goud verkocht kan worden, de hele baar hoeft niet in één keer te worden verkocht. 
Tevens is deze manier van goud kopen goedkoper, dan wanneer u meerdere kleinere baren koopt van 1 gram. De productiekosten van één combibar van 50 x 1 gram ligt namelijk lager dan de productiekosten van 50 losse baren van 1 gram. Hierdoor wordt het verschil tussen de goudprijs en de verkoopprijs, de spread, kleiner en krijgt u dus meer goud voor uw geld.

Minder informatie

Hoeveel goudbaren moet ik kopen?

Bij de aanschaf van kleinere goudbaren is het een stuk goedkoper om één gouden combibar van 50 x 1 gram aan te schaffen, dan dat u 50 goudbaren van 1 gram koopt. Dit kan al snel honderden euro’s schelen in de aanschaf. Net al bij andere goudbaren, is de regel: “Hoe groter de goudbaar, hoe lager verhoudingsgewijs de productiekosten zijn.” Dit betekent dat u bij grotere goudbaren per gram minder betaald aan productiekosten dan bij kleinere baren.
 
Met de gouden combibars bent u dus goedkoper uit in aanschaf in vergelijking met dezelfde hoeveelheid losse baren van 1 gram. Daarnaast bent u nog steeds flexibel bij het verkopen van uw goudbaren. Bij The Silver Mountain verkopen wel verschillende combibars met verschillende gewichten van totaal 5 gram tot een combibar van 100 gram goud. Welke combibar geschikt is voor u als investering is afhankelijk van uw persoonlijke beleggingsdoelen en budget. 

Minder informatie

Hoe kan ik de combibars verkopen?

Het idee achter de gouden combibars is, dat u niet gelijk een hele goudbaar hoeft te verkopen bij een doorverkoop. De combibars zijn namelijk op te delen in 50 x 0,5 gram, 10 x 1 gram, 20 x 1 gram of 50 x 1 gram puur goud. Alle combibars zijn namelijk geslagen in 99,99% puur goud. Alle combibars zijn afkomstig van producenten met de Good Delivery Status van de LBMA, waardoor deze wereldwijd zonder analyse verhandelbaar zijn. 
 
Daarnaast is het gemakkelijk om met de hand uw combibars te breken. U hoeft niet meer direct het hele aangeschafte aantal gram goud te verkopen bij een verkoop, een kleinere hoeveelheid is ook mogelijk.

Gouden combibar 100 gram
Minder informatie

Veelgestelde vragen over gouden combibars

Wat is het grootste voordeel van het aankopen van combibars?

Het grootste voordeel van het kopen van combibars is de flexibiliteit. In tegenstelling tot een traditionele goudbaar, die een vaste hoeveelheid goud bevat, is een combibar verdeeld in kleinere, gemakkelijk afbreekbare stukken. U kunt bepalen hoeveel goud u op elk moment wilt verkopen.

Welke soorten combibars zijn er?

Er zijn verschillende combibars beschikbaar. De meest bekende combibars zijn afkomstig van de Zwitserse producent Valcambi. Valcambi levert combibars in diverse gewichten, zoals 5x 1 gram, 10x 1 gram, 20x 1 gram, 50x 1 gram en 100x 1 gram. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een combibar met kleine baartjes van slechts 0,5 gram.  

Hoe kan ik een combibar breken?

Over combibars wordt gezegd dat ze lijken op chocoladerepen. Elke baar bestaat namelijk uit kleinere goudbaren die van elkaar loskomen door deze te breken op dezelfde manier als u een blokje van een chocoladereep breekt. Elke combibar is zo ontworpen dat bij het breken geen goud verloren gaat. Uiteraard is het wel nodig om de combibar zorgvuldig te behandelen om eventuele schade te voorkomen. 

Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.