• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 troy ounce gouden American Eagle voorkant
  • 1 troy ounce gouden American Eagle achterkant
  • 1 troy ounce gouden American Eagle perspectief 1
  • 1 troy ounce gouden American Eagle perspectief 2
  • Bijna uitverkocht
  • Pre-owned

1 troy ounce gouden American Eagle

2.323,00 Per stuk 74,69 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
3 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf donderdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 22 juli

De American Gold Eagle munt bevat 1 troy ounce puur goud en zijn in 22-karaat goud geslagen. Deze gouden munten zijn geïnt... De American Gold Eagle munt bevat 1 troy ounce puur goud en zijn in 22-karaat goud geslagen. Deze gouden munten zijn geïntroduceerd in 1986 en worden uitgegeven door de United States Mint.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
2.321,00
10
2.319,00
25
2.317,00
50
2.315,00

Vergelijkbare producten

Specificaties

United States Mint
Verkoopprijs
€ 2.323,00
Prijs per gram
€ 74,69
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
91,67%
Brutogewicht
33,93 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
US Mint

Informatie

Gouden Eagle

De Gold Eagle wordt, net zoals de zilveren variant de Silver Eagle, al sinds 1986 uitgegeven door de United States Mint. Gouden American Eagle munten bevatten precies 1 troy ounce puur goud. De munten zijn geslagen in 22-karaat goud en wegen daardoor wat meer dan de meeste gouden beleggingsmunten, namelijk 33,93 gram. De gouden American Eagle is de eerste beleggingsmunt uit Amerika die geslagen wordt met als doel verhandeld te worden voor haar goudwaarde.
 
Deze gouden American Eagle munten komen uit verschillende voorgaande jaren en worden ingekocht bij particulieren. Sinds 1986 waren de ontwerpen van de American Eagle munten ongewijzigd. Echter, in 2021 is er voor het eerst een nieuw ontwerp geïntroduceerd. De verfijnde details en adembenemende afbeeldingen geven de American Eagle munt een bijzondere uitstraling.
 
Deze munten uit voorgaande jaargangen zijn vaak scherper geprijsd dan de gouden munten die rechtstreeks bij het munthuis worden ingekocht. Hierdoor is de spread, het verschil tussen de verkoopprijs en de goudprijs, kleiner. U ontvangt hierdoor meer goud voor uw geld. De gouden American Eagle munt van 1 troy ounce is dan ook vooral populair bij beleggers in goud.

Ontwerp gouden American Eagle munt

1 troy ounce gouden American Eagle voorkant


Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden Eagle munten is een afbeelding weergegeven van Lady Liberty. Deze afbeelding is afkomstig van het prachtige design van de oude gouden Saint-Gaudens munten.

1 troy ounce gouden American Eagle achterkant


Achterzijde

Aan de andere zijde van de munt is een afbeelding van een arend weergegeven, een ander staatssymbool van Amerika. Vergelijkbare staatssymbolen worden vaak gebruikt bij munten geslagen in Amerika. Op de achterzijde is tevens de volgende tekst weergegeven: United States of America. 1 oz fine gold - 50 dollars.

Gouden American Eagle munten als belegging

Gouden Eagle munten zijn net als de andere gouden munten van 1 troy ounce goud die wij verhandelen wereldwijd goed bekend en daardoor goed verhandelbaar. Bij dit soort munten wordt geen certificaat van echtheid uitgegeven. De United States Mint staat garant voor de echtheid van de munten en is een munthuis dat door de overheid in Amerika wettelijk wordt verplicht om aan de vraag naar gouden en zilveren munten te voldoen door voldoende munten te slaan.


Uitgelicht

  • Gouden munt 1 troy ounce (31,1 gram) puur goud (91,67%)
  • Geslagen door de U.S. Mint
  • Extra scherp geprijsd
De getoonde afbeeldingen gelden ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

United States Mint

US Mint

De United States Mint is het officiele munthuis uit de Verenigde Staten. Dit munthuis is opgericht in 1792 door middel van de Coinage Act of 1792 en bij dit munthuis worden de Silver Eagle, Gouden Eagle en andere beleggingsmunten geslagen.