• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1 troy ounce zilver Maple Leaf munt

31,65 Per stuk 1,02 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
7.914 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De zilveren Maple Leaf munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) 99,99% puur zilver. Deze munten zijn extra voord... De zilveren Maple Leaf munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) 99,99% puur zilver. Deze munten zijn extra voordelig geprijsd, aangezien het munten uit voorgaande jaargangen betreft.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
100
31,55
250
31,45
500
31,35
1000
31,25

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 31,65
Prijs per gram
€ 1,02
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Brutogewicht
31,11 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

Zilveren Maple Leaf munt uit diverse jaargangen

De zilveren Canadian Maple Leaf is de puurste zilveren beleggingsmunt ter wereld. Deze munt heeft namelijk een gehalte van .9999 puur zilver, wat betekent dat de munt voor 99,99% uit puur zilver bestaat. 
 
De Royal Canadian Mint begon met het uitgeven van deze Maple Leaf munten in 1988. In de loop van de jaren zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in het design. Zo is de beeltenis van Queen Elizabeth II in totaal drie keer aangepast, van een beeltenis met een jonge Queen Elizabeth II tot de versie met een oudere Queen Elizabeth II. Sinds het jaar 2008 zijn de munten verpakt in tubes per 25 munten, in plaats van per 20 stuks. Bij andere hoeveelheden worden ze individueel verpakt in plastic munthoesjes.
 

Populair als belegging in fysiek zilver 

De reden voor de populariteit van de Maple Leaf munten onder beleggers is de extreem hoge puurheid en het prachtige en herkenbare design. Maple Leaf munten zijn wereldwijd goed bekend en worden gezien als de populairste zilveren beleggingsmunten. 
 
Daarnaast zijn de zilveren Maple Leaf munten uit voorgaande jaargangen doorgaans goedkoper dan de nieuw geslagen munten, terwijl het gewicht en gehalte gelijk is. Hierdoor ontvangt men verhoudingsgewijs meer zilver voor hun geld. 

Ontwerp zilveren Maple Leaf


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van een esdoornblad – de Maple Leaf-, waarbij onderaan ook een veiligheidssymbool is toegevoegd door het munthuis. Middels een unieke lasertechnologie wordt dit symbool geplaatst met als doel eventuele toekomstige valse munten eenvoudig te onderscheiden van de echte munten - mét veiligheidssymbool.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van Queen Elizabeth II. Om de beeltenis heen staat de naam van de koningin, het jaar van uitgifte en de nominale waarde van de munt, namelijk 5 dollars.

Maple Leaf gouden munten

Maple leaf munten zijn ook in goud verkrijgbaar. Deze munten zijn de puurste gouden munten ter wereld. Van de Maple Leaf munten zijn diverse variaties verkrijgbaar waaronder munten met een Privy Marky, gekleurde zilveren munten en munten met een hologram.
 
De gouden munten zijn tevens leverbaar in andere gewichten van 1/10 troy ounce tot en met 1 troy ounce. In het jaar 2007 is er zelfs een gouden Maple Leaf munt uitgegeven van 100 kilo goud. 


Uitgelicht

  • Populairste zilveren beleggingsmunt wereldwijd
  • Munten geleverd uit diverse jaargangen
  • Geslagen in 99,99% puur zilver
De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.