• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1/10 troy ounce gouden Krugerrand munt

261,00 Per stuk 84,19 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
114 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Gouden Krugerrand munt van 1/10 troy ounce. Deze munten zijn afkomstig uit verschillende jaargangen en zijn geslagen in 22 ka... Gouden Krugerrand munt van 1/10 troy ounce. Deze munten zijn afkomstig uit verschillende jaargangen en zijn geslagen in 22 karaat goud. De 1/10 troy ounce Gouden Krugerrand munt is een geschikte keus voor de belegger die wil investeren in gouden munten met een relatief laag gewicht.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 261,00
Prijs per gram
€ 84,19
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1/10 troy ounce (3,1 gram)
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
2,84 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
South African Mint

Informatie

Gouden Krugerrand van 1/10 troy ounce

De 1/10 ounce gouden Krugerrand munt is de kleinste munt uit de gouden Krugerrand serie. Deze 1/10 troy ounce gouden munt is geïntroduceerd in 1980 in Zuid-Afrika. De munt bevat 11/12 deel 24 karaats goud en 1/12 deel koper. Deze samenstelling maakt de gouden Krugerrand een robuuste munt. Ondanks de samenstelling met koper bevat de munt wel 1/10 troy ounce (3,11 gram) puur goud. De munt heeft een dikte van 1,35 mm en een diameter van 16,55 mm. De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand wordt geleverd in een plastic muntcapsule.
 

Populaire kleine gouden Krugerrand munt

De gouden Krugerrand is de oudste en één van de meest bekende gouden beleggingsmunten ter wereld. Met wereldwijd meer dan 60 miljoen ounces verkocht over de afgelopen 50 jaar.  De naam van de munt is vernoemd naar zowel de oud-president van Zuid-Afrika, Paul Kruger, als de lokale Zuid-Afrikaanse valuta, de Rand. De munt valt op door zijn rood-oranje tint. Deze tint is te danken aan het toegevoegde koper in de munt. 

Ontwerp gouden Krugerrand 1/10 troy ounce


Voorzijde

Op de voorzijde van de 1/10 troy ounce gouden Krugerrand is de springbok gegrafeerd. De springbok is het nationale dier van Zuid-Afrika. Onderaan staat het gewicht van het goud (1/10 OZ) van de munt aangegeven met daarbij de garantie van goudkwaliteit in zowel het Afrikaans (FYNGOUD) als het Engels (FINE GOLD). Om de springbok heen zijn ook nog andere opschriften te vinden, zoals de naam van de munt KRUGERRAND en het jaar van uitgifte.


Achterzijde

Op de achterzijde van de 1/10 troy ounce gouden Krugerrand is een beeltenis van Paul Kruger, de vijfde president van Zuid-Afrika, weergegeven. Paul Kruger stond naast president ook bekend als meest prominente boer tijdens de Boerenoorlogen. Om de beeltenis van Paul Kruger is een opschrift van de herkomst van de munt te vinden in zowel het Engels (SOUTH AFRICA) als het Afrikaans (SUID-AFRICA).

Unieke munt met een combinatie van goud en koper

De gouden Krugerrand is een beleggingsmunt met een combinatie van 91,6% (3,11 gram) goud en 8,4% (0,28 gram) koper. Hierdoor weegt de munt ook wat meer (3,393 gram) dan de andere bekende 1/10 troy ounce beleggingsmunten. Door deze unieke combinatie van edelmetalen is de munt sterker en minder kwetsbaar voor slijtage. Dit geeft de gouden Krugerrand munt ook een rood-oranje tint. De Krugerrand behoort door zijn populariteit tot een van de meest bekende beleggingsmunten in de wereld.  
 
De Krugerrand wordt geproduceerd door The South African Mint. Met al meer dan 120 jaar ervaring in het slaan van munten produceren zij de 1/10 troy ounce gouden Krugerrand al ruim 43 jaar. De Krugerrand munt beschikt over de status van wettig betaalmiddel en deze munt is specifiek uitgegeven om verhandeld te worden voor de goudwaarde. De gouden Krugerrand munten zijn wereldwijd goed verhandelbaar. 


Uitgelicht

  • 1/10 troy ounce (3,11 gram) puur goud 
  • Geslagen door The South African Mint 
  • Wereldwijd meest verhandelbare munt 


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.