• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/10 troy ounce gouden munt Krugerrand 2024 Proof

399,00 Per stuk 128,71 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
39 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand is geslagen in 22 karaat door de South African Mint. De munt heeft een proof conditie... De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand is geslagen in 22 karaat door de South African Mint. De munt heeft een proof conditie, de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten. Deze munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er slechts 2.000 munten uitgebracht.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1/10 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
South African Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

Gouden Krugerrand munt 2024 proof van 1/10 troy ounce

De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand munt is door de South African mint geslagen in de kwaliteit proof. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk, op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren.
 
De Krugerrand kent een rijke geschiedenis, deze muntsoort werd voor het eerst uitgegeven in 1967 en is daarmee de eerste munt die puur voor haar goudwaarde grootschalig werd verhandeld. De munt is geslagen in 22 karaat (91,67%) en heeft een brutogewicht van 3,393 gram. De munt bevat totaal 1/10 troy ounce (3,11 gram) aan puur goud. De reden waarom de munt in een hoger gewicht is geslagen, is om te zorgen voor meer stevigheid dan wanneer deze enkel in puur goud is geslagen. Goud is namelijk van zichzelf een vrij kwetsbare metaalsoort en krijgt hierdoor al snel krasjes, iets wat bij de Krugerrand niet snel zal voorkomen.
 
Deze 1/10 troy ounce gouden Krugerrand in proof kwaliteit wordt geleverd in een presentateidoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er 2.000 munten gemaakt.

Ontwerp van de gouden proof Krugerrand 2024

Op de voorkant van de munt staat een springbok, het nationale wapen van Zuid-Afrika. Daaromheen staan de opschriften KRUGERRAND - de naam van de munt, 2024 - het jaar van uitgifte en FYNGOUD 1/10 OZ FINE GOLD - het metaaltype en het gewicht van de munt.
 
Op de achterkant staat de beeltenis van Paul Kruger, de voormalige president van Zuid-Afrika van 1883 tot 1900. Daaromheen staan de inscripties SUID-AFRIKA en SOUTH AFRICA - het land van herkomst.


Uitgelicht

  • Bevat 1/10 troy ounce (3,11 gram) aan puur goud
  • Heeft een proof conditie
  • Wereldwijde oplage van 2.000 stuks
  • Komt in presentatiedoos met certificaat van echtheid

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.