• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Krugerrand 2023 proof

212,75 Per stuk 3,42 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
189 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 2 troy ounce zilveren munt Krugerrand 2023 proof is een populaire verzamelmunt met hetzelfde design als de zilveren bel... De 2 troy ounce zilveren munt Krugerrand 2023 proof is een populaire verzamelmunt met hetzelfde design als de zilveren beleggingsmunt 1 troy ounce Krugerrand. Deze grotere proof munt is geslagen in 99,9% puur zilver.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
South African Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren Krugerrand munt 2023 proof

Deze speciale variant van de wereldwijd bekende Krugerrand is een echte must-have voor verzamelaars. De munt bevat 2 troy ounce (62,2 gram) zilver (99,9%) en is daarmee twee keer zo groot als de zilveren Krugerrand die als beleggingsmunt wordt verkocht.
 
De glazende afwerking en proof kwaliteit maken deze munt een prachtig exemplaar. Proof kwaliteit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten, op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren.
 
De munt wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 10.000 stuks.

Ontwerp zilveren Krugerrand proof


Voorzijde

Op de voorzijde van deze zilveren verzamelmunt wordt de tekst Krugerrand aan de bovenkant weergegeven met een afbeelding van een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika, er onder. Het jaartal 2023 staat tevens vermeld en onderaan de munt is de tekst "Fynsilwer 2 oz fine silver" weergegeven.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt staat Paul Kruger. De oud president van Zuid-Afrika was aan de macht van 1883 tot 1900. Hij wordt gezien als de meest prominente ‘Boer’ tijdens de Boerenoorlogen.  Rondom de beeltenis van Paul Kruger is de tekst "Sud Afrika - South Africa" toegevoegd.

Verpakking, certificaat en oplage

De 2 troy ounce zilveren munt Krugerrand 2023 proof wordt geleverd in een speciaal ontworpen verpakking om de verzamelmunt goed en gemakkelijk te bewaren. Binnen in de verpakking is ook het certificaat van echtheid toegevoegd. Wereldwijd worden er slechts 10.000 stuks van deze munten uitgegeven.


Uitgelicht

  • Proof kwaliteit
  • Oplage van slechts 10.000 stuks wereldwijd
  • Geleverd in presentatiedoos met echtheidscertificaat

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.