• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Valcambi

Valcambi is een Zwitsere producent van goudbaren en zilverbaren. De producent is vooral bekend geworden door de combibars, goudbaren in diverse formaten van bijvoorbeeld 20x 1 gram en 10x 1 gram waarbij de baartjes als chocoladerepen afgebroken kunnen worden. Hierdoor is het goud in stukjes van 1 gram puur goud eenvoudig te verhandelen.
 
Al deze goudbaren zijn voorzien van een stempel met daarop het logo van de producent, het gewicht en een aanduiding van het gehalte 99,9% puur goud. Uiteraard is ook Valcambi een erkende producent die beschikt over de Good Delivery Status. Daardoor zijn goudbaren van Valcambi wereldwijd goed verhandelbaar en geaccepteerd.

Goudbaren Valcambi

De goudbaren van Valcambi die wij verhandelen zijn geslagen in tenminste 99,9% puur goud. Met name de combi bars zijn erg populair en spelen in op de behoefte om goudbaartjes in kleine coupures te kunnen kopen en verkopen zonder hoge productiekosten. Doordat de combi bar als een soort chocoladereep wordt geslagen waarbij baartjes per stuk af te breken zijn, is dit productieproces veel goedkoper dan bij de traditionele manier waarop goudbaren worden geslagen. Dit voordeel ziet u terug in de prijs en hiermee zijn de combi bars goedkoop in aanschaf in vergelijking met andere losse goudbaartjes van 1 gram.

Combibars Valcambi

De Combibars zijn beschikbaar in het formaat van 10x 1 gram puur goud, 20x 1 gram puur goud en 50x 1 gram puur goud. In alle gevallen worden er goudbaartjes geleverd van ieder 1 gram puur goud en op ieder goudbaartje is het gewicht, gehalte en het logo van Valcambi vermeld. Deze goudbaren zijn net als chocoladerepen te delen. Het zijn dunne plaatjes goud die aan elkaar vast zitten maar vrij eenvoudig afgebroken kunnen worden. Uiteraard is de combibar zo gemaakt dat er geen goud verloren gaat bij het 'aanbreken' van de combibar.
 
Combibars zijn een stuk goedkoper te maken door smelterijen dan de losse goudbaren van ieder 1 gram. Dit voordeel ziet u weer terug in de prijs, wat de combibar een populaire keus maakt voor de belegger die goud wilt kopen en in de toekomst de mogelijkheid wil hebben om in kleine coupures te handelen. Een gram goud is op het moment van schrijven nog geen EUR 40,- waard terwijl een troy ounce goud al snel EUR 1.200 kost, daarmee zijn de grammen goud dus veel toegankelijker dan de gangbare troy ounce goudbaren of gouden beleggingsmunten.