• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht
  • Pre-owned

1 troy ounce gouden Philharmoniker munt

2.246,00 Per stuk 72,21 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
3 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De Wiener Philharmoniker is een zeer populaire gouden munt, zeker in Europa. Deze gouden munten bevatten 1 troy ounce puur... De Wiener Philharmoniker is een zeer populaire gouden munt, zeker in Europa. Deze gouden munten bevatten 1 troy ounce puur (99,99%) goud. De Wiener Philharmoniker is in de jaren 90 maar liefst driemaal de bestverkochte gouden munt ter wereld geweest.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
2.244,00
10
2.242,00
25
2.240,00
50
2.238,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.246,00
Prijs per gram
€ 72,21
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Brutogewicht
31,11 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

1/2 troy ounce Philharmoniker munt in puur goud

 De Philharmoniker munten zijn geslagen door de Münze Österreich in 99.99% puur goud. Dit is het hoogste goudgehalte en deze munten zijn specifiek geslagen om fysiek goud te kunnen verhandelen in een gangbare, handzame, coupure.
 
Het gewicht van 1/2 troy ounce komt overeen met 15.55 gram. Zeker bij een hoge goudprijs zijn munten met dit gewicht geliefd en een geschikt alternatief voor de munten die in 1 troy ounce goud zijn geslagen.
 
Sinds 1989 wordt de gouden Philharmoniker uitgegeven. Het ontwerp van de munten is in al die jaren gelijk gebleven waarbij enkel het jaartal wordt aangepast. Enkel is sinds de introductie van de euro in 2002 de nominale waarde aangepast van schillingen naar euro’s. 

Ontwerp gouden Wiener Philharmoniker munt


Voorzijde

De voorkant van de munt toont de inscriptie WIENER PHILHARMONIKER tegen een matte achtergrond. De rest van de munt vertoont ook een matte look, waarbij de Weense muziekinstrumenten centraal worden afgebeeld. De geselecteerde instrumenten dienen als symbolische referentie naar het Wiener Philharmoniker Orkest, dat zijn thuisbasis heeft in het 'Wiener Musikverein'.


Achterzijde

De keerzijde van de munt toont het orgel van de Wiener Philharmoniker, afkomstig uit de 'Groβer Musikvereinssaal'. Hierboven is de inscriptie REPUBLIK ÖSTERREICH, onderaan de munt staat de inscriptie 1 UNZE GOLD 999.9 en de nominale waarde van 100 EURO, terwijl ook het jaar van uitgifte is aangegeven. De munt is het werk van ontwerper Thomas Pesendorfer.

Philharmoniker munten: een populaire keus bij het kopen van goud

De 1/2 troy ounce Philharmoniker munt is een van de oudste gouden beleggingsmunten uit Europa, dat maakt de munt een populaire keuze. Ook draagt het hoge goudgehalte bij aan de populariteit van de munt en maakt het dat een van de meest verkochte beleggingsmunten is.
 
Wij leveren munten van voorgaande jaargangen, waarbij we geen onderscheid maken in de specifieke jaargang van de gouden 1/2 troy ounce Philharmoniker munt. Alle munten die wij verkopen worden gecontroleerd op echtheid, gewicht en gehalte.


Uitgelicht

  • Scherp geprijsde gouden beleggingsmunt uit diverse jaren
  • Geslagen in 1 troy ounce puur goud (99,99%)
  • Wereldwijd bekende en goed verhandelbare munt
De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.