• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1/25 Troy ounce gouden munt Philharmoniker

117,00 Per stuk 97,50 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 1/25 Troy ounce gouden Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Deze munt is de kleinste gouden munt die be... De 1/25 Troy ounce gouden Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Deze munt is de kleinste gouden munt die bestaat.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 117,00
Prijs per gram
€ 97,50
Productsoort
Munt
Munt
1/25 troy ounce
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Austrian Mint

Informatie

1/25 Troy ounce gouden Philharmoniker munt

De 1/25 Troy ounce gouden Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Dit maakt het een van de gouden munten die geslagen is in het hoogste mogelijke goudgehalte. De 1/25 Troy ounce gouden Philharmoniker munt weegt, zoals de naam al zegt, 1/25 troy ounce (1,24 gram). Deze munt is de kleinste gouden munt die bestaat.

Ontwerp 1/25 Troy ounce gouden Philharmoniker munt

In 1989 werd de gouden Philharmoniker munt voor het eerst uitgegeven door de Royal Austrian Mint. De munt wordt ook wel de Wiener Philharmoniker genoemd. Op de voorzijde van de munt staan instrumenten afgebeeld die worden bespeeld in het wereldberoemde Weens Philharmonisch Orkest. Zo zijn onder andere de cello, viool, harp, hoorn en contrabas te zien. Op de achterzijde van de munt is de het grootste orgel ter wereld afgebeeld. Deze bevindt zich in de concertzaal van het symfonieorkest in Wenen, de Gouden Hal in de Musikvereinssaal. 
 
Deze zaal staat bekend als één van de mooiste en akoestisch beste zalen ter de wereld. Een wereldwijd bekende traditie is het jaarlijks terugkerende 'Neujahrskozert der Wiener Philharmoniker', dat met Nieuwjaarsdag in deze zaal wordt gespeeld. Het jaar van uitgifte, het gewicht en het gehalte van de gouden munt is ook op de achterzijde afgebeeld. De munt heeft nog steeds de status van wettig betaalmiddel. Vandaar dat de nominale waarde van 4 euro ook is afgebeeld op de munt.


Uitgelicht

  • Kleinste munt uit de Philharmoniker serie
  • Geslagen in 99,99% puur goud
De foto's zijn ter indicatie. Wij leveren munten uit verschillende jaargangen. 


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.