• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1/2 troy ounce Gouden Philharmoniker

1.210,00 Per stuk 78,06 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munt is afkomstig uit Oostenrijk en weegt 15.55 gram. Deze munten zijn geslagen in... De 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munt is afkomstig uit Oostenrijk en weegt 15.55 gram. Deze munten zijn geslagen in 99.99% puur goud en zeer geschikt voor de belegger in fysiek goud. 
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
1.209,00
10
1.208,00
25
1.207,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.210,00
Prijs per gram
€ 78,06
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1/2 troy ounce (15,5 gram)
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

1/2 troy ounce Philharmoniker munt in puur goud

De Philharmoniker munten zijn geslagen door de Royal Austrian Mint in 99.99% puur goud. Dit is het hoogste goudgehalte en deze munten zijn specifiek geslagen om fysiek goud te kunnen verhandelen in een gangbare, handzame, coupure.
 
Het gewicht van 1/2 troy ounce komt overeen met 15.55 gram. Zeker bij een hoge goudprijs zijn munten met dit gewicht geliefd en een geschikt alternatief voor de munten die in 1 troy ounce goud zijn geslagen.
 
Sinds 1989 wordt de gouden Philharmoniker uitgegeven door de Royal Austrian Mint. Het design van de munten is in al die jaren gelijk gebleven waarbij enkel het jaartal wordt aangepast. Daarna is sinds de introductie van de Euro in 2002 de nominale waarde aangepast. 

Ontwerp 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt staan instrumenten afgebeeld die worden bespeeld in het wereldberoemde Weens Philharmonisch Orkest. Zo zijn onder andere de cello, viool, harp, hoorn en contrabas te zien. Boven aan de munt is de tekst Wiener Philharmoniker toegevoegd. Doordat alle andere teksten aan de andere kant van de munt zijn toegevoegd, komen de instrumenten goed naar voren. 


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is de het grootste orgel ter wereld afgebeeld. Deze bevindt zich in de concertzaal van het symfonieorkest in Wenen, de Gouden Hal in de Musikvereinssaal. Deze zaal staat bekend als één van de mooiste en akoestisch beste zalen ter de wereld.. Het jaar van uitgifte, het gewicht, de nominale waarde en het gehalte van de gouden munt is ook op de achterzijde afgebeeld. 

Philharmoniker munten: een populaire keus bij het kopen van goud

Het feit dat de 1/2 troy ounce Philharmoniker munt een wettig betaalmiddel is en de kwaliteit gewaarborgd wordt door de Oostenrijkse overheid maakt het een populaire munt. Ook draagt het hoge goudgehalte bij aan de populariteit van de munt en maakt het dat een van de meest verkochte beleggingsmunten.

Aankoop en levering 1/2 troy ounce Philharmoniker munt

Alle munten worden door The Silver Mountain geleverd in een plastic munthoesje. Wij leveren munten van voorgaande jaargangen, waarbij we geen onderscheid maken in het specifieke jaargang van de gouden 1/2 troy ounce Philharmoniker munt. Alle munten zijn in goede conditie en bij alle munten is onze terugkoopgarantie van toepassing.
 
De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen. Bekijk ook de 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker van de huidige jaargang. De nieuwe munten zijn altijd wat duurder in de aanschaf, aangezien in deze prijsstelling ook de productiekosten en transportkosten naar Nederland zijn ingegrepen. Munten van voorgaande jaargangen worden ingekocht van particulieren en zijn daarmee een voordelig alternatief bij het kopen van de 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munt.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.