• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1/2 Troy ounce gouden Krugerrand munt

1.208,00 Per stuk 77,94 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
8 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/2 troy ounce Krugerrand is een zeer geliefde beleggingsmunt. De munt wordt geslagen door de South African Rand Refine... De 1/2 troy ounce Krugerrand is een zeer geliefde beleggingsmunt. De munt wordt geslagen door de South African Rand Refinery in Johannesburg. Deze munt onderscheidt zich van andere beleggingsmunten door zijn rode gloed en is de oudste gouden beleggingsmunt ter wereld.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
1.207,00
10
1.206,00
25
1.205,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.208,00
Prijs per gram
€ 77,94
Productsoort
Munt
Munt
1/2 troy ounce
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
14,21 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
South African Mint

Informatie

Gouden munt Krugerrand munt uit voorgaande jaargangen

De munt is geslagen in 22-karaats goud en weegt 16,97 gram, waarvan 15,55 gram puur goud (halve troy ounce). Naast goud bevat deze munt ook koper. Hierdoor ontstaat de kenmerkende rode gloed waarmee deze munt zich onderscheid van andere munten. Tevens maakt deze legering van goud en koper dat de munt steviger is en hierdoor minder gevoelig voor krasjes. 
 
Wat de Krugerrand nog meer onderscheid is dat de munt geen nominale waarde heeft. De munt is van oudsher ontworpen en geproduceerd om puur als goud verhandeld te worden en niet als betaalmiddel. Hier tegenover staat de garantie dat de South African Reserve Bank (SARB) de gouden Krugerrand munt op ieder gewenst moment terugkoopt tegen de op dat moment geldende goudprijs. 
 
Deze gouden 1/2 troy ounce Krugerrand munten zijn afkomstig uit diverse voorgaande jaargangen. Deze munten goedkoper dan de nieuw geslagen munten, terwijl het gewicht en gehalte gelijk is. Dit komt doordat in de prijsstelling van de nieuw geslagen munten ook de productiekosten en transportkosten naar Nederland zijn ingegrepen.

Ontwerp Gouden Krugerrand van 1/2 troy ounce


Voorzijde

Op de voorzijde in het midden ziet u een afbeelding van een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Verder vindt u op deze zijde de naam van de munt KRUGERRAND aan de bovenzijde, het jaartal waarin de munt geslagen is (midden links en rechts) en aan de onderzijde het goudgehalte 1/2 OZ FINE GOLD. 


Achterzijde

Op de achterzijde staat een afbeelding van Paul Kruger. Paul Kruger is als belangrijk boer tijdens de Boerenoorlogen en als 5e president van de Zuid-Afrikaanse Republiek een zeer prominente figuur in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Otto Schulz is de ontwerper van het motief. Als extra detail is de kartelrand toegevoegd en de tekst SUD-AFRIKA en SOUTH AFRICA.

Geschiedenis gouden Krugerrand

De South African Rand Mint (inmiddels South African Rand Refinery) was in 1967 het eerste munthuis die de gouden beleggingsmunt introduceerde. Het doel van de munt was om puur als goud verhandeld te worden en als promotie voor Zuid-Afrikaans goud. De naam Krugerrand is een combinatie van Paul Kruger (de 5e president van de Zuid-Afrikaansche Republiek) en Rand (de officiële Zuid-Afrikaanse valuta). 
 
Sindsdien is deze munt niet meer weg te denken uit het assortiment beleggingsmunten. Het is een op het oog eenvoudig ontworpen munt met sterke lijnen en een robuust uiterlijk. Het design van de gouden Krugerrand is sinds het eerste ontwerp vrijwel niet veranderd. 


Uitgelicht

  • Geslagen door de South African Rand Refinery
  • Oudste en wereldwijd bekende gouden beleggingsmunt
  • Geslagen in 22-karaats goud en bevat precies 1/2 troy ounce puur goud
De afbeeldingen dienen ter indicatie. Wij leveren gouden Krugerrand 1/2 troy ounce munten uit diverse jaargangen. 


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.