• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1/2 troy ounce gouden American Eagle

1.227,00 Per stuk 79,16 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze gouden American Eagle munt uit de Verenigde Staten bevat precies 1/2 troy ounce puur goud en wordt als sinds 1986 uit... Deze gouden American Eagle munt uit de Verenigde Staten bevat precies 1/2 troy ounce puur goud en wordt als sinds 1986 uitgegeven als dé beleggingsmunt van Amerika. Wij leveren gouden munten uit verschillende voorgaande jaargangen. 
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
1.226,00
10
1.225,00
25
1.224,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.227,00
Prijs per gram
€ 79,16
Productsoort
Munt
Munt
1/2 troy ounce
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
14,21 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
US Mint

Informatie

Gouden American Eagle uit verschillende jaargangen

De gouden American Eagle munten van 1/2 troy ounce zijn al sinds hun introductie – eerste 1 troy ounce munten werden geslagen in 1986 – zeer populair in de Verenigde Staten. Deze Amerikaanse beleggingsmunt is ook in de rest van de wereld populair als belegging in fysiek goud en daardoor ook goed verhandelbaar. 
 
Het ontwerp van de 1/2 troy ounce American Eagle munten was sinds de introductie niet aangepast. Daar kwam in 2021 verandering in. In dat jaar kwam de United States Mint met een herontwerp van de Amerikaanse Adelaar. Dit vernieuwde ontwerp wordt gekenmerkt door de strakkere en gedetailleerde uitstraling, waarin de adelaar goed tot zijn recht komt. 

Ontwerp 1/2 troy ounce gouden American Eagle


Voorzijde

Op de voorzijde van deze American Eagle munt is als sinds jaar en dag een beeltenis van Lady Liberty te vinden. Deze iconische beeltenis siert al sinds het ontstaan van de munten de voorzijde van gouden American Eagle. 


Achterzijde

Op de achterzijde van de American Eagle munt staat een adelaar afgebeeld. Tot 2021 is dit ontwerp niet veranderd, maar dat jaar introduceerde US Mint vernieuwd ontwerp waarin de indrukwekkende adelaar nog beter in beeld werd gebracht. 

Gouden American Eagle munt uit voorgaande jaargangen

Munten uit voorgaande jaargangen zijn doorgaans gunstiger geprijsd dan de gouden munten die rechtstreeks van het munthuis worden gekocht. Dit komt onder andere dat de productiekosten niet meer worden meegenomen in de prijs van deze eerder verkochte munten. Dit resulteert in een kleinere spread, het verschil tussen de verkoopwaarde en de goudprijs. Daardoor krijgt u meer goud voor uw geld. Deze 1/2 troy ounce gouden American Eagle munt is daardoor met name geliefd bij beleggers in fysiek goud.


Uitgelicht

  • Gouden beleggingsmunt uit de Verenigde Staten
  • Geschikt als belegging door de hoeveelheid van 1/2 troy ounce puur goud
  • Gunstige terugkoopgarantie op basis van de huidige goudprijs
De getoonde afbeeldingen gelden ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

United States Mint

US Mint

De United States Mint is het officiele munthuis uit de Verenigde Staten. Dit munthuis is opgericht in 1792 door middel van de Coinage Act of 1792 en bij dit munthuis worden de Silver Eagle, Gouden Eagle en andere beleggingsmunten geslagen.