• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht
  • Pre-owned

1/2 Troy ounce gouden Maple Leaf munt

1.216,00 Per stuk 78,45 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
3 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/2 troy ounce gouden Maple Leaf is één van de grootste munten in de populaire Maple Leaf-serie, bekend o... De 1/2 troy ounce gouden Maple Leaf is één van de grootste munten in de populaire Maple Leaf-serie, bekend om zijn zuiverheid van 99,99% goud. De gouden Maple Leaf van voorgaande jaren zijn zeer gewild vanwege hun kwaliteit en betaalbaarheid.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
1.215,00
10
1.214,00
25
1.213,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.216,00
Prijs per gram
€ 78,45
Productsoort
Munt
Munt
1/2 troy ounce
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

Gouden Maple Leaf munten van 1/2 troy ounce

In 1988 introduceerde The Royal Canadian Munt de 1/2 troy ounce gouden Maple Leaf als een aanvulling op haar wereldwijd erkende 1 troy ounce gouden Maple Leaf munten. Sindsdien heeft deze munt zich gevestigd als één van de meest begeerde beleggingsmogelijkheden. 
 
De 1/2 troy ounce gouden Maple Leaf 2024 munten zijn afgewerkt met geavanceerde veiligheidskenmerken, zoals micro-gravering en een radiale lijnen variërend in breedte en diepte onder de esdoornbladeren. Deze veiligheidsmaatregelen zorgen voor dat de Maple Leaf munten lastiger volledig kunnen worden nagemaakt.

Ontwerp van de gouden Maple Leaf uit voorgaande jaargangen


Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden Maple Leaf munt is het esdoornblad afgebeeld, het nationale symbool van Canada. Bovenaan staat het land van herkomst CANADA afgebeeld. Het gehalte 9999 is aan zowel de linker- als de rechterzijde van de Maple Leaf afgebeeld en onderaan staat FINE GOLD 1/2 OZ OR PUR.


Achterzijde

De achterzijde van de munt (uit 2023 en eerder) toont een portret van koningin Elizabeth II, de voormalige vorst van Canada. Boven de beeltenis is de naam van de vorst te vinden. Het jaartal en de nominale waarde van de munt staat onderaan de munt afgebeeld.

Gouden Maple Leaf serie

De Canadese Maple Leaf serie werd voor het eerst uitgegeven in 1979. Toen was alleen de 1 troy ounce beschikbaar voor investeerders.  Een aantal jaar later volgden de kleinere coupures, waaronder deze 1/2 troy ounce gouden Maple Leaf munt. De Maple Leaf serie is sindsdien één van de meest populaire en wereldwijd bekende series onder de gouden beleggingsmunten. De Maple Leaf wordt uitgegeven als 1 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/10 troy ounce en zelfs 1/20 troy ounce gouden munt. 
 
Het ontwerp van de gouden Maple Leaf munten is al jaren gelijk met uitzondering van kleine verbeteringen, zoals de toevoeging van veiligheidskenmerken. Op de voorzijde van de munt siert al sinds de introductie de Maple Leaf, het nationale symbool van Canada. Op de achterzijde staat tot en met 2023 een beeltenis van Koningin Elizabeth II. 


Uitgelicht

  • Populaire gouden Maple Leaf munten uit diverse jaargangen
  • Afgewerkt met geavanceerde veiligheidskenmerken tegen vervalsingen
  • Uitermate geschikt als belegging door het hoge goudgehalte van 99,99%


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.