• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker 2023 of 2024

626,00 Per stuk 81,30 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
15 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 - 2 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Nieuw geslagen gouden Wiener Philharmoniker munten van 1/4 troy ounce (7,78 gram) puur goud. De Wiener Philharmoniker munt... Nieuw geslagen gouden Wiener Philharmoniker munten van 1/4 troy ounce (7,78 gram) puur goud. De Wiener Philharmoniker munten zijn afkomstig uit Oostenrijk en zeer bekend en populair onder beleggers in fysiek goud.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
5
625,00
10
624,00
25
623,00
50
622,00

Specificaties

Verkoopprijs
€ 626,00
Prijs per gram
€ 81,30
Productsoort
Munt
Munt
1/4 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

1/4 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023 of 2024

De 1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Met het gewicht van 7,78 gram is dit een handzame coupure en in Europa werden in het verleden veel munten vaak ook geslagen in vergelijkbare gewichten, denk aan het Gouden Tientje of de 20 Franc muntstukken. Met de huidige goudprijs vertegenwoordigt een 1/4 troy ounce gouden munt een waarde van ruim 500 euro (op het moment van schrijven) waarmee het ook een liquide munt betreft.
 
De Wiener Philharmoniker munten zijn afkomstig uit Oostenrijk en worden uitgegeven door het Münze Österreich. Wiener Philharmonikers zijn al jarenlang heel populair binnen Europa en worden vooral veel gekocht door particuliere spaarders en beleggers die een deel van hun vermogen omzetten in fysiek goud om op die manier hun koopkracht te beschermen.
 

Gouden Wiener Philharmoniker serie

De Wiener Philharmoniker werd voor het eerst geslagen in 1989. Het ontwerp is ter ere van het bekende Wiener Philharmoniker orkest gekozen. Dit is een van de meest bekende orkesten ter wereld. Oorspronkelijk kende de Wiener Philharmoniker munten een status van wettig betaalmiddel in schillings en bij de invoering van de Euro werden de designs van de munten aangepast, zodat de nominale waarde in Euro uitgedrukt kon worden. Naast de verschillende fractionele munten, oplopend vanaf zelfs 1/25e troy ounce, beschikt het Oostenrijkse munthuis ook over Wiener Philharmoniker munten geslagen in zilver en platina.

Ontwerp 1/4 troy ounce Wiener Philharmoniker munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is het Wiener Philharmoniker orkest afgebeeld, althans als symbool daarvan een aantal instrumenten waaronder de cello, viool, harp, hoorn en contrabas. Op deze kant van de munt is bovenaan de tekst WIENER PHILHARMONIKER geplaatst. Het is een rustige afbeelding, mede doordat er geen andere teksten op de munt zijn geplaatst.
 


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is de het grootste orgel ter wereld afgebeeld. Deze bevindt zich in de concertzaal van het symfonieorkest in Wenen, de Gouden Hal in de Musikvereinssaal. Het orgel is in groot detail weergegeven met alle kleine franjes op een matte achtergrond. Boven het orgel staat de tekst REPUBLIC OSTERREICH waarbij de umlaut ook een verwijzing is naar het logo van Munze Ostterreich.

Aankoop en levering gouden Philharmoniker munt

Alle munten worden door The Silver Mountain geleverd in de oorspronkelijke verpakking en zijn afkomstig van erkende producenten. Per 20 stuks worden deze gouden Philharmoniker munten aangeboden in een gesealde tube. Bij andere aantallen worden de munten in een plastic munthoesje verpakt.
 
U profiteert bij ons van een eerlijke prijs: wij hanteren de meest actuele goudkoers en we werken met een lage premie. Tevens kunt u bij de aankoop van gouden munten profiteren van een staffelkorting; hoe groter de afname des te lager de stuksprijs wordt.


Uitgelicht

  • 1/4 troy ounce (7,78 gram) puur goud (99,99%)
  • Geschikt voor beleggers met een klein budget
  • Onderdeel van de Gouden Philharmoniker serie


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.