• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Australian Swan munt 2023

33,45 Per stuk 1,08 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
90 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze 1 troy ounce zilveren Australian Swan munt komt uit 2023 en is geslagen in 99,99% puur zilver. De munt heeft een gewi... Deze 1 troy ounce zilveren Australian Swan munt komt uit 2023 en is geslagen in 99,99% puur zilver. De munt heeft een gewicht van 31,1 gram, een nominale waarde van 1 Australische dollar en een wereldwijde oplage van 25.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Gewicht
1 troy ounce
Brutogewicht
31,11 gram
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Australian Swan munt 2023

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,99%) Australian Swan munt komt uit 2023 en is geslagen door de Perth Mint uit Australië. De munt heeft een diameter van 40,9 mm en een dikte van 3,5 mm. Ook vertegenwoordigt de munt een nominale waarde van 1 dollar in het land van herkomst. Op de voorzijde van de munt ziet u het design van een zwaan, ontworpen door Aleysha Howarth. De achterzijde toont de beeltenis van Queen Elizabeth, ontworpen door Jody Clark.
 
De Australian Swan is een serie munten in een beperkte oplage met elegante ontwerpen van de watervogel. Op de munt van 2023 staat het zevende ontwerp uit deze populaire serie. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 25.000 stuks.

Ontwerp van de Australian Swan munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de Australian Swan munt staat het zevende ontwerp van deze populaire serie. De munt beeldt een zwaan af in een serene waterrijke omgeving. Rondom staan de inscripties AH – de initialen van de ontwerper Aleysha Howarth en THE 1OZ 9999 AUSTRALIAN SWAN SILVER – de naam van de munt met hierbij het gewicht en de zuiverheid van de munt benoemd.


Achterzijde

De achterzijde van de munt draagt de officiële Queen Elizabeth II Memorial design, ontworpen door Jody Clark. Links van de beeltenis staat de inscriptie JC – de initialen van Jody Clark en rondom ziet u de inscripties AUSTRALIAN – het land van uitgifte, 1 DOLLAR – de nominale waarde van de munt en ELIZABETH II 1952-2022 – de naam van de koningin aangevuld met de data van Hare Majesteit haar regering.

Veiligheidskenmerk

De munt bevat een veiligheidskenmerk in de vorm van een microlaser gegraveerde letter. Deze is detecteerbaar onder een vergrootglas en ontworpen om het aanzienlijk moeilijker te maken om de munt te vervalsen.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,99%) munt
  • 2023 Australian Swan-ontwerp uitgegeven door de Perth Mint
  • Voorzien van de Queen Elizabeth II Memorial design
  • Wereldwijde oplage van slechts 25.000 stuks

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.