• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Koala 2023

33,25 Per stuk 1,07 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
216 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 4 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze prachtige verzamelmunt van 1 troy ounce bevat een nieuw ontwerp met twee koala, een moeder en haar jong. De zilveren... Deze prachtige verzamelmunt van 1 troy ounce bevat een nieuw ontwerp met twee koala, een moeder en haar jong. De zilveren munt – geslagen in 99,99% puur zilver – wordt uitgegeven door The Perth Mint en is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Koala serie van het munthuis.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 33,25
Prijs per gram
€ 1,07
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Zilveren koala 2023

The Perth Mint geeft al een aantal jaar haar beroemde Koala serie uit, elk jaar verschijnt er een nieuwe munt met een vernieuwd ontwerp met koala’s in de hoofdrol. De zilveren Koala 2023 munt bevat een schattig ontwerp van een koala met haar jong. Deze 1 troy ounce zilveren munt – 31,103 gram – is geslagen in 99,99% puur zilver en heeft een maximale oplage van 300.000 stuks wereldwijd. De munt wordt geleverd in een beschermende muntcapsule en heeft een diameter van 40,9 mm.
 
De koala is één van de bekende dieren uit de prachtige Australische natuur. De koala staat bekend om haar schattige uiterlijk en leeft vaak hoog in eucalyptus)bomen. De koala wordt in deze dierenserie dan ook vaak weergeven in een boom.
 

Beveiligingsteken tegen vervalsing

Op de munt is ook een speciaal beveiligingsteken toegevoegd in de vorm van een kleine micro-gelaserde letter die alleen maar zichtbaar is onder een vergrootglas. Hierdoor is de munt lastiger te vervalsen.

Ontwerp van de zilveren Koala 2023

Op de voorkant van de zilveren Koala 2023 is een nieuw ontwerp met twee koala’s te vinden: een koala klimt voorzichtig om hoog een boom in, terwijl haar jong, een ‘joey’, zich goed vasthoudt aan haar rug. Ook zijn er verschillende opschriften te vinden, zoals het woord KOALA duidelijk aan de bovenkant van de munt, het zilvergehalte 1 oz 9999 SILVER en het jaar van uitgifte 2023.
 
Op de achterkant van de 1 troy ounce verzamelmunt is een beeltenis van Queen Elizabeth II te vinden. Deze speciale beeltenis ter nagedachtenis aan de overleden vorstin staat in het teken van haar lange regeerperiode. Zo staat haar naam en reageerperiode op de munt: ELIZABETH II 1952 – 2022. Ook de nominale waarde van de munt 1 DOLLAR en het land van herkomst AUSTRALIA worden getoond. 
 


Uitgelicht

  • Zilveren munt geslagen in 99,99% puur zilver
  • Jaarlijks nieuw ontwerp met koala’s in de hoofdrol
  • Uitgegeven door het Australische munthuis The Perth Mint
  • Maximale oplage van 300.000 stuks wereldwijd


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.