• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Britannia 2024

32,90 Per stuk 1,06 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
15.036 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren Britannia munt uit 2024 is de nieuwste uitgave van de wereldberoemde beleggingsm... De 1 troy ounce zilveren Britannia munt uit 2024 is de nieuwste uitgave van de wereldberoemde beleggingsmunt van The Royal Mint. Deze zilveren munt van 1 troy ounce is geslagen in een hoog zilvergehalte van wel 99,9% puur zilver en wordt geleverd per 25 stuks in een tube. 
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
100
32,80
250
32,70
500
32,60
1000
32,50

Specificaties

Verkoopprijs
€ 32,90
Prijs per gram
€ 1,06
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,9%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Zilveren Britannia munt 2024 

De zilveren Britannia munt is de bekendste beleggingsmunt uit Europa en wordt al sinds 1987 uitgegeven door de Royal Mint. Deze zilveren munten zijn geïntroduceerd als tegenhanger van de gouden Britannia munten. Wij leveren munten van jaargang 2024. Deze munten zijn nieuw geslagen in 99,9% puur zilver. 
 
De Britannia munten worden verkocht onder de margeregeling en zijn een wettig betaalmiddel in het Verenigd Koninkrijk. Echter worden de zilveren Britannia munten niet gebruikt binnen het normale betaalverkeer, maar uitgegeven als dé zilveren beleggingsmunt van het Verenigd Koninkrijk. Al jaren is de zilveren Britannia munt één van de meest populaire en gangbare zilveren beleggingsmunten en wereldwijd goed verhandelbaar. 
 
De 1 troy ounce zilveren munten Britannia uit 2024 worden verkocht per tube van 25 munten of per monsterbox van 500 munten. Naast de 1 troy ounce variant geeft The Royal Mint ook kleinere zilveren Britannia munten uit, zoals de 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce zilveren munten. 

Ontwerp van de zilveren Britannia


Voorzijde

Op de voorkant van de munt wordt Lady Britannia, hét symbool van het Verenigd Koninkrijk, afgebeeld. Om haar heen zijn verschillende inscripties te vinden zoals BRITANNIA - de naam van de munt, het jaar van uitgifte, 1oz - het gewicht en '999' FINE SILVER - het zilvergehalte. 


Achterzijde

Op de achterkant is een prachtige beeltenis van King Charles III afgebeeld. Rond het portret zijn diverse inscripties toegevoegd, zoals 2 POUNDS - de nominale waarde van de zilveren munt, CHARLES III - de naam van de koning en D. G. REX F. D. - de Latijnse afkorting voor: in Gods gratie, koning.

Toevoegingen van veiligheidskenmerken

Aan de zilveren Britannia munten worden sinds 2021 vier veiligheidskenmerken toegevoegd. Deze kenmerken worden gemaakt met zeer geavanceerde technieken en zorgen ervoor dat het zeer moeilijk is om de Britannia munten na te maken. Daarnaast kunnen vervalsingen gemakkelijker worden herkend op basis van deze veiligheidskenmerken. 
 
De kenmerken zijn zichtbaar op de voorzijde van de munt:
 • Latent feature: een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.
   
 • Surface animation: met speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.
   
 • Micro-tekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd door middel van speciale lasers.
   
 • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld in het schild van Britannia.


Uitgelicht

 • Populaire en erkende zilveren beleggingsmunt te koop per tube van 25 stuks of monsterbox van 500 munten
 • Populairste Europese zilveren beleggingsmunt
 • Nieuw geslagen in 31,103 gram puur zilver (99,9%)
 • Afgewerkt met vier geavanceerde veiligheidskenmerken


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.