• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Wiener Philharmoniker munt 2024

33,20 Per stuk 1,07 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
Levertijd: 1 - 2 weken

De 1 troy ounce zilveren Wiener Philharmoniker munt komen uit Oostenrijk, zijn geslagen in 99.99% puur zilver en komen uit... De 1 troy ounce zilveren Wiener Philharmoniker munt komen uit Oostenrijk, zijn geslagen in 99.99% puur zilver en komen uit de huidige jaargang: 2024. Dit is één van de meest populaire zilveren beleggingsmunten uit Europa.
Lees meer

Vanaf
Prijs per stuk
100
33,10
250
33,00
500
32,90
1000
32,80

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 33,20
Prijs per gram
€ 1,07
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,9%
Brutogewicht
31,13 gram
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

Wiener Philharmoniker zilveren munt 2024

De zilveren Wiener Philharmoniker munt van 2024 wordt uitgegeven door de Münze Österreich (Oostenrijkse Munt). De Wiener Philharmoniker munten worden sinds 2008 uitgegeven in zilver, voor die tijd gaf het Oostenrijkse munthuis deze munt alleen uit in een gouden variant. Deze zilveren Philharmoniker munt wordt geslagen in 1 troy ounce puur zilver en bevat 99,99% aan puur zilver. 
 
Bij de zilveren Wiener Philharmoniker staat het Wiener Phiharmoniker Orkest centraal met op de voorzijde een aantal instrumenten en op de achterzijde een kerkorgel afgebeeld. De Wiener Philharmoniker munt heeft verder een gladde rand, wat afwijkt ten opzichte van andere gangbare zilveren beleggingsmunten.
 
Voor particuliere beleggers zijn zilveren munten zoals de Wiener Philharmoniker een interessante keus, aangezien munten verhandeld kunnen worden onder de margeregeling, terwijl zilverbaren met 21% btw zijn belast. Daardoor is het kopen van munten aanzienlijk voordeliger én krijgt u meer terug mocht u het zilver in de toekomst (terug)verkopen. 

Ontwerp zilveren Wiener Philharmoniker munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de zilveren Wiener Philharmoniker munt is een boeket van Filharmonisch instrumenten afgebeeld met daarboven de tekst WIENER PHILHARMONIKER weergegeven en de subtitel SILBER. De munten hebben een glad afgewerkte rand en de diameter van de munt is 37mm.


Achterzijde

De andere kant van de munt toont bovenaan de tekst REPUBLIK OSTERREICH en centraal afgebeeld is het “Groot-Pipe Organ” (orgel) uit Wenen afgebeeld uit de Gouden Concert Hall. Vervolgens de tekst 1 UNZE FEINSILBER. De nominale waarde is ook vermeld 1,50 EURO.

Monsterbox zilveren Philharmoniker munten

Zilveren Wiener Philharmoniker munten zijn beschikbaar in de oorspronkelijke tubes van het munthuis waarin de munten per 20 stuks zijn verpakt. De tubes zijn gesealed en de munten zijn in nieuwstaat.
 
De Wiener Philharmoniker monsterbox bestaat uit 500 zilveren troy ounce Wiener Philharmoniker munten. In totaal is deze monsterbox goed voor ruim 15,5 kilo puur zilver. Deze bestaat uit 25 tubes met 20 zilveren 1 troy ounce Philharmoniker munten.
 
De rode monsterboxen van de Philharmoniker serie zijn stevig en eenvoudig te dragen door de handige inkepingen. Elke box is voorzien van een security seal waardoor vast te stellen is dat de box buiten het munthuis niet geopend is. The Silver Mountain levert zilveren Wiener Philharmoniker munten die direct via officiële distributeurs zijn gekocht.


Uitgelicht

  • Meest gangbare zilveren beleggingsmunt uit Europa
  • Geslagen in 99,9% puur zilver
  • Verhandeld onder de gunstige margeregeling


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.