• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Merlin munt 2023

34,45 Per stuk 1,11 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
104 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,9%) Merlin munt is de nieuwe uitgave van de serie Myths and Legends. Merlin (Ne... Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren (99,9%) Merlin munt is de nieuwe uitgave van de serie Myths and Legends. Merlin (Nederlandse vertaling: Merlijn) is een centraal figuur in de Arthur legende en in de volksmond bekend als koning Arthur's adviseur, tovenaar en profeet. Deze uitgave is het tweede mythische personage dat voorkomt in deze bullion-serie met drie munten, geïnspireerd op de legende van koning Arthur en uitgegeven door The Royal Mint.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible Bullion
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Merlijn munt 2023

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) fijn zilveren (99,9%) Merlijn munt is geslagen door de Royal Mint en is de nieuwste uitgave van de Myths and Legends serie. Dit is het tweede mythische personage dat verschijnt in deze bullion serie met in totaal drie munten, geïnspireerd door de legende van Koning Arthur. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar en illustrator David Lawrence. Hij heeft de figuur van Merlijn afgebeeld met Glastonbury op de achtergrond, waarvan wordt gezegd dat het de inspiratie is voor het mystieke eiland Avalon. Je ziet ook een uil op de schouder van Merlijn, die zijn kennis en wijsheid symboliseert. Merlijn houdt ook een magische staf vast en heeft een gouden sikkel aan zijn riem, die hij gebruikt voor het snijden van misletoe in het heilige bos.
 
Deze zilveren Merlijn munt van 1 troy ounce heeft een diameter van 38,61 mm en is nieuw geslagen volgens de edelmetaalstandaard van de Royal Mint. De munt heeft een nominale waarde van 2 pond en is individueel verpakt in een capsule.

Ontwerp van de zilveren Merlin munt


Voorzijde

De voorzijde van de munt toont Merlijn met Glastonbury op de achtergrond. Op Merlijns rechterschouder zit een uil, die zijn kennis en wijsheid symboliseert. Daarnaast houdt hij een magische staf vast en is er een gouden sikkel aan zijn riem bevestigd om de maretak in het heilige bos af te snijden. Rondom zie je de opschriften MERLIN - de naam van de munt, 1OZ - het gewicht, FINE SILVER - het type edelmetaal, 999 - de zuiverheid, 2023 - het jaar van uitgifte en D.L - de initialen van David Lawrence, de ontwerper van de munt.


Achterzijde

De keerzijde toont de beeltenis van Charles III, ontworpen door Martin Jennings. Martin werkte een jaar lang nauwgezet samen met deskundigen van de Royal Mint om het portret van Charles op de voorkant van de nieuwe munten te maken. Rondom zie je de inscripties MJ - de initialen van Martin Jennings, CHARLES III - de naam van de koning, 2 POUNDS - de nominale waarde van de munt en D. G. REX F. D. - wat betekent bij de gratie Gods, Koning. 

Het verhaal van Merlijn

In het populaire verhaal van Koning Arthur en Merlijn nam Merlijn de jonge prins onder zijn hoede en liet hem uit veiligheidsoverwegingen opgroeien bij een eenvoudige familie in een huis ergens in een bos. Merlijn was Arthurs leraar en ook zijn beste leerling. Merlijn leerde Arthur een techniek om een stok uit een steen te trekken, een techniek die hij later onbewust zou toepassen op het magische zwaard Excalibur. Arthurs vader had, voordat hij op het slagveld stierf, het zwaard in een rots gestoken en voorspeld dat degene die het zwaard eruit kon trekken koning van heel Engeland zou worden.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,9%)
  • Bekwame interpretatie van Merlin door David Lawrence
  • Uit de Myths and Legends serie

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.