• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Coronation Britannia munt 2023

35,05 Per stuk 1,13 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
578 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze 1 troy ounce zilveren The Coronation Britannia munt is in 2023 geslagen door de Royal Mint en viert de kroning van Zi... Deze 1 troy ounce zilveren The Coronation Britannia munt is in 2023 geslagen door de Royal Mint en viert de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III. De munt bevat 31,103 gram 99,9% puur zilver en heeft een gelimiteerde oplage van 200.000 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible Bullion
Gewicht
1 troy ounce
Brutogewicht
31,13 gram
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren The Coronation Britannia munt 2023

Deze 1 troy ounce zilveren Coronation Britannia munt is geslagen in 2023 door de Royal Mint. Deze speciale editie van een van de beroemdste beleggingsmunten viert de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III.
 
Op de voorkant van de munt is het bekende ontwerp van de Britannia munt te zien, ontworpen door Philip Nathan. De achterkant toont het eerste gekroonde muntportret van Zijne Majesteit Koning Charles III, ontworpen door Martin Jennings.
 
De munt bevat 31,103 gram 99,9% fijn zilver, heeft een diameter van 38,61 mm en een nominale waarde van £2 in het land van herkomst. De munt wordt geleverd in een muntcapsule of per 25 stuks in een koker. Deze speciale Britannia Coronation munt heeft een gelimiteerde oplage van slechts 200.000 stuks.

Ontwerp van de zilveren Coronation Britannia munt


Voorzijde

Op de voorkant van de munt staat het bekende Britannia-ontwerp. Hierop is Lady Britannia afgebeeld met veiligheidskenmerken. Rondom staan de opschriften BRITANNIA - de naam van de munt, 2023 - het jaar van uitgifte en 1oz 999 FINE SILVER - het gewicht en zilvergehalte van de munt.


Achterzijde

Op de achterkant van deze zilveren munt van 1 troy ounce staat het eerste gekroonde muntportret van Koning Charles III, ontworpen door Martin Jennings. In de rechterbenedenhoek van het portret zie je de inscriptie MJ - de initialen van de ontwerper. Rondom zie je de opschriften 2 POUNDS - de nominale waarde van de munt, 2023 - het jaar van uitgifte, CHARLES III - de naam van de koning en DG REX FD - de Latijnse afkorting voor by the grace of God, King.

Veiligheidskenmerk

De zilveren Britannia munt heeft vier echtheidskenmerken om vervalsing te voorkomen. Deze echtheidskenmerken zijn:
  • Latent kenmerk: een hologrameffect waarbij het hangslot in een drietand verandert wanneer het vanuit een andere hoek wordt bekeken.
  • Animatie van het oppervlak: Microdetails die op de munt worden gecreëerd door middel van speciale lasergravures, die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.
  • Microtekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels "an ornament and a safeguard", rond de beeltenis van Britannia is gemaakt met behulp van speciale lasers.
  • Tinctuurlijnen: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) 99,9% puur zilver
  • Speciale editie viert de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III
  • Gelimiteerde oplage van 200.000 stuks wereldwijd

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.