• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 voorkant
  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 achterkant
  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 perspectief 1
  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 perspectief 2
  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 perspectief 3
  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 perspectief 4
  • 1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 perspectief 5

1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022

32,80 Per stuk 1,05 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
121 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 5 augustus

De Maid Marian munt is door de Royal Mint geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%) met een diameter van 38,61 mm. De M... De Maid Marian munt is door de Royal Mint geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%) met een diameter van 38,61 mm. De Maid Marian munt is het vervolg op de Robin Hood munt die eerder werd geslagen door de Royal Mint.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

The Royal Mint
Verkoopprijs
€ 32,80
Prijs per gram
€ 1,05
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,9%
Brutogewicht
31,13 gram
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Maid Marian 1 troy ounce zilveren munt 2022

De Maid Marian munt is door de Royal Mint geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%) met een diameter van 38,61 mm. De munt wordt individueel verpakt in een munthoesje. 
 
De Maid Marian munt is het vervolg op de Robin Hood munt die eerder werd geslagen door de Royal Mint. De munt maakt dus ook deel uit van de Mythen en Legendes serie. Robin Hood stamt af van een oud verhaal over een charmante boogschutter die de armen hielp. Maid Marian is de compagnon van Robin Hood.
 
Alhoewel er in de oudste versies van de verhalen niets terug te vinden is over Maid Marian, is ze sinds de 16e eeuw vaker terug te zien in de verhalen. Omdat Maid Marian een deel uitmaakt van deze oude en bekende verhalen is deze munt aan haar opgedragen. De nominale waarde van de Maid Marian munt bedraagt £2. Het design bevat veel prachtige details die de Maid Marian munt erg doen opvallen. De munt heeft een zachtaardige maar ook indrukwekkende uitstraling. De Maid Marian munt ziet er prachtig uit, net zoals we gewend zijn van de munten van de Royal Mint. Het is een munt van uitstekende kwaliteit en een schitterend design. 

Ontwerp zilveren Maid Marian munt

1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 voorkant


Voorzijde

De voorzijde van de Maid Marian munt toont Maid Marian zelf. Ze is verborgen achter het groen van het Sherwood Forest. Ze is te zien met een boog op haar rug en heeft een mysterieuze uitstraling. De verschillende bladeren dienen als een schitterend detail maar laten Maid Marian ook op schitterende wijze naar voren komen. De Maid Marian munt zal zeker de aandacht trekken en sluit perfect aan bij de Robin Hood munt. 

1 troy ounce zilveren munt Maid Marian 2022 achterkant


Achterzijde

Op de achterzijde van de zilveren Maid Marian munt staat de beeltenis van Hare Majeisteit koningin Elizabeth II, ontworpen door Jody Clark. Rondom staan de inscripties ELIZABETH II - de naam van de koningin, 2 POUNDS - de nominale waarde van de munt en D. G. REG F. D. - de Latijnse afkorting voor “in Gods gratie, koningin”.

Uit de Myths & Legends serie


Uitgelicht

  • Geslagen door de Royal Mint
  • Deel van de Mythen en Legendes serie
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,9%)


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.