• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 voorkant
  • 1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 achterkant
  • 1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 perspectief 1
  • 1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 perspectief 2
  • 1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 perspectief 3
  • 1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 perspectief 4

1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024

34,85 Per stuk 1,12 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
147 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 5 augustus

Een unieke samenwerking tussen The Royal Mint en de United States Mint: de 1 troy ounce zilveren Britannia and Liberty mun... Een unieke samenwerking tussen The Royal Mint en de United States Mint: de 1 troy ounce zilveren Britannia and Liberty munt uit 2024. De munt bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,9% puur zilver en heeft een gelimiteerde oplage van 260.500 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Verkoopprijs
€ 34,85
Prijs per gram
€ 1,12
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,9%
Brutogewicht
31,13 gram
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Britannia and Liberty munt

Investeer in nationale symbolen van kracht en vrijheid. De 1 troy ounce zilveren Britannia and Liberty munt uit 2024 is geslagen in 99,9% puur zilver en bevat 1 troy ounce, oftewel 31,103 gram, aan puur zilver. De munt heeft een diameter van 38,61 millimeter. Per 25 stuks worden de munten geleverd in een tube, een monsterbox bevat 500 munten oftewel 20 tubes. Wereldwijd zijn er slechts 260.500 munten uitgegeven.
 

Unieke samenwerking Royal Mint en US Mint

The Royal Mint is een samenwerking aangegaan met de United States Mint om een serie uit te brengen ter ere van de nationale symbolen van Britannia en Liberty in één ontwerp. De hoofdgraveurs van elk van deze munten, Gordon Summers en Joseph Menna, hebben voor het eerst samengewerkt om één gezamenlijk muntontwerp te creëren.
 
Het ontwerp van deze serie toont Lady Britannia en Lady Liberty in gelijke prominente figuren. De figuren staan voor vastberadenheid en vrijheid, deugden die ten grondslag liggen aan de nationale identiteit van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Ontwerp van de zilveren Britannia and Liberty munt

1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 voorkant


Voorzijde

De voorzijde van de munt toont Lady Britannia en Lady Liberty. Beide zijn ze op een unieke manier afgebeeld. Zo staat Vrouwe Britannia met golvend haar en Vrouwe Liberty zonder ethische achtergrond op de munt. Rondom staan de inscripties BRITANNIA AND LIBERTY – de naam van de munt, 1OZ 999 FINE SILVER – het gewicht en gehalte van het zilver en 2024 – het jaar van uitgifte.

1 troy ounce zilveren munt Britannia and Liberty 2024 achterkant


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III. Rondom staan de inscripties 2 POUNDS – de nominale waarde van de munt in het land van herkomst, CHARLES III – de naam van de koning van het Verenigd Koninkrijk en D. G. REX F. D. – de Latijnse afkorting die staat voor “in Gods gratie, koning".

Lady Britannia en Liberty

Naast de unieke samenwerking, is het ontwerp ook uniek. Zo is Lady Britannia’s haar in een golvende stijl te zien, wat opzettelijk is gedaan om haar historische band met zee weer te geven. Uiteraard staat ze afgebeeld met haar iconische drietand. Wat opvalt is de symmetrie in de fakkel en de drietand, die de elementen vuur en water verenigt en wat bijdraagt aan de dualiteit van het ontwerp. Aldus Gordon Summers, The Royal Mint’s Chief Engraver.
 
Joseph Menna, hoofdgraveur van de United States Mint, geeft aan dat Lady Liberty op de munt staat als een symbool van kansen. Dit vertegenwoordigt de vele mensen die naar Amerika kwamen vanuit immigrantenschepen uit Europa. Lady Liberty is op de munt niet afgebeeld van een specifieke ethische afkomst, om haar zo emblematisch te maken voor Amerika als geheel.


Uitgelicht

  • Samenwerking tussen The Royal Mint en de US Mint
  • Ontwerp op basis van de Britannia en Liberty munt
  • Gelimiteerde oplage van 260.500 stuks


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.