• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt King Arthur 2023

34,05 Per stuk 1,09 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
92 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren munt King Arthur 2023 is geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door The Royal Mint. D... De 1 troy ounce zilveren munt King Arthur 2023 is geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door The Royal Mint. Deze unieke verzamelmunt is onderdeel van de mythes en legendes series van dit munthuis.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren munt King Arthur 2023

De vierde munt uit de mythes en legendes serie van The Royal Mint is de 1 troy ounce zilveren munt King Arthur 2023. Deze zilveren (verzamel)munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%) en toont een prachtig ontwerp van de legendarische koning Arthur.
 
Met de mythes en legendes serie combineert The Royal Mint brits vakmanschap met populaire verhalen uit de Britse legendes. De oude Britse verhalen worden nieuw leven in geblazen.

Ontwerp zilveren King Arthur munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een prachtige afbeelding van Koning Arthur – ontworpen door David Lawrence – weergegeven. Het ontwerp toont een koninklijk geklede Arthur terwijl hij zit op zijn paard met in zijn handen het legendarische zwaard: Excalibur. Een prachtig detail is de weergave van kasteel Camelot op de achtergrond van het ontwerp.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is Koningin Elizabeth II te zien. Deze prachtige beeltenis, ontworpen door Jody Clark, wordt omringd met twee opschriften die staan voor de nominale waarde van de munt – 2 pond – en de naam van de overleden vorstin.

De zilveren King Arthur munt is de vierde munt uit de Myths and Legends serie van The Royal Mint. Het ontwerp van King Arthur is ontworpen door David Lawrence.
The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.