Taal

Goud kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u eenvoudig en veilig online goud kopen. Ons goud is afkomstig van erkende producenten en de echtheid van het goud wordt door ons gegarandeerd. Ook geven wij een terugkoopgarantie voor alle goudbaren en gouden munten die wij verkopen.

134 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Goud kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u eenvoudig en veilig online goud kopen. Ons goud is afkomstig van erkende producenten en de echtheid van het goud wordt door ons gegarandeerd. Ook geven wij een terugkoopgarantie voor alle goudbaren en gouden munten die wij verkopen, zodat u zeker bent van een eenvoudig verkoopproces op het moment dat u uw goud weer wilt (terug)verkopen.

Fysiek goud kopen is mogelijk in de vorm van gouden munten en goudbaren. De gouden munten zijn vooral onder particuliere spaarders en beleggers populair. Het kopen van gouden munten stelt u in staat om in kleine coupures in fysiek goud te investeren. Grotere beleggers kopen eerder goudbaren, omdat de productiekosten voor deze baren lager liggen dan bij de gouden munten. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de kosten ten opzichte van de goudprijs.


waarom goud kopen

Waarom goud kopen?

Goud kopen wordt meestal gedaan om twee redenen:

  1. Goud als belegging
  2. Goud als zekerheid

Goudkopers die goud kopen als belegging, speculeren op een stijging van de goudprijs. Na een daling tijdens de vorige crisis is de goudprijs de laatste jaren weer sterk aan het stijgen. Hoewel het ook mogelijk is om op papier in goud te onderhandelen, kiezen steeds meer beleggers voor de zekerheid van fysiek goud. Het kopen van fysiek goud betekent bovendien dat de investering altijd bereikbaar is, omdat er geen afhankelijkheid van tussenpersonen of contracten is.

Een tweede belangrijke reden voor goud kopen is de financiële zekerheid. De waarde van papiergeld is afhankelijk van het huidige monetaire systeem waarbij de waarde van geld wordt gedefinieerd als een schuld aan de bank. Bij een crisis kan dit geld onverwacht snel minder waard of minder bereikbaar worden. Goud daarentegen heeft een waarde uit zichzelf en wordt al duizenden jaren als ‘natuurlijk geld’ gebruikt.

Puur goud wordt meestal niet voor de sier gekocht, omdat het relatief zacht materiaal is en snel indeukt. Het wordt daarom niet gebruikt om bijvoorbeeld sieraden te maken. Wel worden gouden munten soms als verzamelobject gekocht, omdat de munten elk jaar een nieuw ontwerp krijgen.

welk goud kopen?

Welk goud kopen: gouden munt of goudbaren?

Een veelgehoorde vraag is wat verstandig is om te kopen: gouden munten of goudbaren.

Over het algemeen zijn de goudbaren goedkoper in de aanschaf dan gouden munten. Dit speelt vooral bij grotere coupures goud vanaf 250 gram. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de productiekosten in verhouding tot de goudwaarde. Zo is het aanzienlijk goedkoper om één goudbaar te produceren van 100 gram dan 100 goudbaren van 1 gram.

Veel particuliere beleggers in goud kiezen voor de 1 troy ounce gouden beleggingsmunten, zoals de Maple Leaf en Krugerrand. Deze munten wegen 1 troy ounce (31,103 gram) en deze kleinere coupure maakt de munten makkelijker verhandelbaar dan grotere goudbaren.

Een overzicht van alle verschillende gouden munten en goudbaren kunt u terugvinden op onze Kieswijzer.

goud kopen erkende fabrikanten

Goud kopen van erkende producenten

Al het goud dat u kunt kopen bij The Silver Mountain is afkomstig van erkende producenten. Zo leveren we nieuwe beleggingsmunten van de huidige jaargang die zijn geslagen door officiële munthuizen, zoals de Royal Canadian Mint uit Canada en de Perth Mint uit Australië. Wij kopen onze munten in via de officiële distributeurs van deze munthuizen en leveren al onze gouden munten in de oorspronkelijke verpakking.

Goudbaren die u koopt bij The Silver Mountain worden geslagen door LBMA erkende producenten met de Good Delivery Status. Hierdoor zijn deze goudbaren wereldwijd eenvoudig verhandelbaar en bent u verzekerd van het gewicht, gehalte en de echtheid van de goudbaren. Wij leveren veelal goudbaren van Umicore, Valcambi en C Hafner.

levering goud

Goud ophalen, bezorgen of laten opslaan

Als u goud koopt bij The Silver Mountain kunt u ervoor kiezen om uw goud op te halen, te laten versturen of volledig verzekerd op te laten slaan.

  • Op ons kantooradres te Baarn kunt u uw goud ophalen in een discrete en beveiligde omgeving, waar u desgewenst het bedrag bij het afhalen contant of per pin kunt voldoen. Ook kunnen we u hier verder informeren en adviseren.
  • Al onze verzendingen zijn volledig verzekerd en worden uitgevoerd door vertrouwde en gespecialiseerde partners zoals UPS. De pakketten die wij versturen zijn altijd eenvoudig traceerbaar. Afhankelijk van de gekozen verzendmethode is naast een handtekening voor ontvangst ook een identiteitscontrole vereist om het pakket te kunnen ontvangen.
  • U kunt ook goud kopen en dit laten opslaan bij Edelmetaal Beheer Nederland (EBN). Er zijn opslaglocaties in Rotterdam en in Zurich beschikbaar. Uw goud ligt dan veilig, verzekerd en zwaarbeveiligd opgeslagen.
goud kopen betrouwbaar

Goud kopen bij een betrouwbaar adres

Bij goud kopen is het van belang dat u zakendoet met een betrouwbare partij. The Silver Mountain is gespecialiseerd in de handel in fysiek edelmetaal en een bekend en vertrouwd adres binnen Nederland en België. Sinds 2008 zijn wij actief als aanbieder van goud en zilver en uitgegroeid tot een van de grootste handelaren in de Benelux met een breed assortiment fysiek edelmetaal. Veel gouden munten en goudbaren zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de AFM-vergunning die we hebben voor het aanbieden van goud (en zilver) als beleggingsobject. Daarnaast beschikken we over een certificaat van Trusted Shops waardoor we een 100% kopersbescherming kunnen bieden. Zo kunt u bij ons ervoor kiezen om uw aankoop tot EUR 20.000 te verzekeren bij TrustedShops. In het geval dat wij niet uitleveren is uw aankoopbedrag volledig gedekt.

Onze klanten waarderen The Silver Mountain met gemiddeld een 9,7 uit 10 op basis van meer dan 2.000 reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.