Zilverprijs

De actuele koers van de zilverprijs is 5 dagen per week in beweging en is afhankelijk van alle wereldwijde transacties die er rond zilver plaatsvinden. De zilverprijs wordt beïnvloed door verkopers en kopers van zilver op de wereldmarkt. Verkopers ‘laten’ de vraagprijs en kopers ‘bieden’ de biedprijs. Het verschil tussen deze beide prijzen wordt de middenkoers genoemd. Het gemiddelde van alle middenkoersen samen, vormt de uiteindelijke koers.

Onderstaande grafiek kunt u naar eigen wensen zelf instellen. In de meest linkse kolom kiest u de prijs per kilo of per Troy ounce. Vervolgens kunt u de koers bekijken van zilver, goud en platina. Ook kunt u kiezen voor de optie goud/zilver ratio. Desgewenst kunt u een periode selecteren, variërend van een week tot 5 jaar.

Zilverprijs grafiek

Actuele zilverprijs

Het edelmetaal zilver kent vele industriële toepassingen, maar wordt met name toegepast in de elektronische industrie. Zilver is namelijk een uitstekende geleider voor warmte en elektriciteit. Een andere bijzondere eigenschap van zilver is dat het licht weerkaatst. Zilver wordt daarom veelal in spiegels verwerkt. Verder is zilver terug te vinden in consumentengoederen als sieraden, bestek, betaalmunten en smartphones.

De zilverprijs wordt, net als de goudprijs, beïnvloed door verschillende factoren. Niet alleen vraag en aanbod zijn daarin belangrijke factoren. Ook de dollarkoers, geopolitieke invloeden, de wereldeconomie en deflatie zijn factoren in het bepalen van de hoogte van de zilverprijs.

1 troy ounce zilveren Philharmoniker munt 2022

1 troy ounce zilveren Philharmoniker munt 2022

Prijs: € 27,90 per stuk Vanaf € 27,60 vanaf

3 à 4 weken levertijd

1 troy ounce zilveren Kangaroo munt  2022

1 troy ounce zilveren Kangaroo munt 2022

Prijs: € 28,10 per stuk Vanaf € 27,80 vanaf

Op voorraad

Nieuwe zilveren Maple Leaf munt 2022

Nieuwe zilveren Maple Leaf munt 2022

Prijs: € 28,30 per stuk Vanaf € 28,00 vanaf

4 weken levertijd

Krugerrand 2022 zilveren munt 1 troy ounce

Krugerrand 2022 zilveren munt 1 troy ounce

Prijs: € 28,20 per stuk Vanaf € 27,95 vanaf

Tijdelijk niet leverbaar

Voordelen ten opzichte van goud

Een voordeel van zilver ten opzichte van goud bevindt zich onder andere in de aanschafprijs. De zilverprijs ligt namelijk een stuk lager dan de goudprijs en is daarom toegankelijker voor particulieren die willen beleggen in kleinere proporties. Deze particulieren kiezen voor beleggen in edelmetaal omdat zij doorgaans vermogen willen veiligstellen. Zilver kan tot wel 72 keer goedkoper zijn dan goud, wat in het verleden meerdere malen is voorgekomen. Zoals eerder omschreven, wordt zilver veel gebruikt in moderne toepassingen. De vraag naar o.a. smartphones en zonnepanelen stijgt wereldwijd, waardoor ook de vraag naar en de prijs van zilver stijgt. Investeren in zilver kan daarom erg aantrekkelijk zijn.

actuele zilverprijs koers

Zilverprijs bij The Silver Mountain

In de webshop van The Silver Mountain kunt u bij alle afzonderlijke zilverproducten de zilverprijs bekijken. De prijzen worden automatisch aangepast aan de actuele koersen van ieder moment. De koersen veranderen 5 dagen per week omdat er alleen op doordeweekse dagen verhandelingen plaatsvinden op de beurs. De meeste transacties vinden plaats bij de London Bullion Market Association en de Comex in New York.

Vraagt u zich af welk soort zilver voor u het meest interessant is om te kopen? Onze kieswijzer helpt u daarbij! Van een groot aantal populaire producten uit de webshop kunt u zien wat de aankoopprijs en verkoopprijs is van deze producten. Daarnaast heeft u ook inzicht in de spread: het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. Producten met een lage spread worden over het algemeen als interessant gezien omdat deze het meest courant zijn.

In de webshop van The Silver Mountain kunt u zilver kopen in verschillende variaties. Het meest populair zijn zilveren beleggingsmunten of zilverbaren. Wenst u verdere informatie over het kopen van zilver of andere edelmetalen? U kunt ons telefonisch bereiken via 035 20 31 380 of per mail via info@thesilvermountain.nl. We staan u graag te woord.

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Kieswijzer