Altijd 100% verzekerd transport

X
1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

De 1 troy ounce gouden Maple Leaf is één van de meest gewilde gouden munten ter wereld. Door het hoge gehalte van 99,99% puur goud is deze munt erg populair onder investeerders in fysiek goud. Wij leveren munten van diverse jaargangen.

€ 2.342,00
1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

per stuk
6 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 week levertijd
Aantal Prijs per stuk
1-4 € 2.342,00
5-9 € 2.340,00
10-24 € 2.338,00
25-49 € 2.336,00
50+ € 2.334,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

1 troy ounce gouden Maple Leaf munten

 

De gouden Maple Leaf munten zijn wereldwijd bekende beleggingsmunten. Elke gouden Maple Leaf munt bevat 99,99% puur goud. De munten worden geslagen door de Royal Canadian Mint te Canada.

Een gouden Maple Leaf munt weegt 1 troy ounce (31,103 gram) en bevat 24kt puur goud. De Royal Canadian Mint garandeert dat elke munt tenminste 99,99% goud bevat. Bij deze gouden munten wordt geen certificaat uitgegeven.

Gouden Maple Leaf munten zijn een populaire keus onder beleggers die fysiek goud kopen, omdat deze munten geslagen zijn in het hoogste gehalte goud. Maple Leaf munten zijn daarnaast wereldwijd goed bekend en daardoor goed verhandelbaar. De waarde van deze gouden Maple Leaf munten wordt gebaseerd op de goudkoers die ook in troy ounces wordt uitgedrukt, waardoor de waarde wereldwijd bekend is.

Investeren in goud met gouden munten

Investeren in goud door het kopen van goudbaren of gouden munten wordt door velen gezien als een manier om zich te beschermen tegen macro economische tegenslagen en geldontwaarding. Door een positie te nemen in goud en door het aanschaffen van gouden baren en/of gouden munten creëren mensen een veilige haven in tijden van crisis. Al eeuwenlang heeft goud een grote aantrekkingskracht op mensen en het heeft altijd een belangrijke rol gespeeld met betrekking tot het opbouwen en beschermen van het vermogen. Met het escaleren van de kredietcrisis hebben veel mensen hun vertrouwen in het monetaire systeem verloren met als gevolg een toenemende vraag naar goud. Veel meer mensen gingen goud kopen hetgeen leidde tot een record in de hoogte van de goudprijs.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Populaire keus voor beleggers in fysiek goud
  • Extra scherp geprijsd
  • 1 troy ounce (31,101 gram) puur goud (99,99%)

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen. 

Ontwerp gouden Maple Leaf munt

Ontwerp gouden Maple Leaf munt

Voorzijde

Op de voorkant van de gouden Maple Leaf munt is het esdoornblad afgebeeld, het nationale symbool van Canada. Bovenaan staat het land van herkomst CANADA afgebeeld. Het gehalte 9999 is aan zowel de linker- als de rechterzijde van de Maple Leaf afgebeeld en onderaan de munt staat de tekst FINE GOLD 1 OZ OR PUR.

Ontwerp gouden Maple Leaf munt

Achterzijde

De achterkant van de munt toont een portret van koningin Elizabeth II, het staatshoofd van Canada. Het jaartal van de munt staat onderaan de munt afgebeeld. 

Verpakking gouden Maple Leaf

Verpakking gouden Maple Leaf

Alle gouden troy ounce Maple Leaf munten zijn in een plastic munthoesje verpakt ter bescherming voor eventuele beschadigingen. Per 10 stuks worden ze in een tube geleverd.

Goud is inderdaad een zeer kwetsbaar materiaal, zeker indien het puur goud betreft. De munten kunnen daardoor kleine krasjes, deuken of andere beschadigingen bevatten. Dit heeft echter geen invloed op de waarde van de gouden munt. De waarde van een gouden munt wordt namelijk bepaald door de goudkoers en het gewicht van de munt.

Kleine krasjes of deuken kunnen de esthetische waarde van de munt wel verminderen. Als u de munten wilt verkopen, kan dit een lagere verkoopprijs opleveren. Als u de munten echter als belegging koopt, is de goudkoers het belangrijkste.

Om de waarde van uw gouden munten te behouden, is het belangrijk om ze zorgvuldig op te slaan. U kunt ze bijvoorbeeld in een kluis of een beveiligde kluisopslag bewaren.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Zo goed als nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
Diverse
Land van uitgifte
Canada

Prijshistorie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.