• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden Sovereign 2024

553,00 Per stuk 75,55 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
30 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De gouden Sovereign munt is in 2024 geslagen door The Royal Mint. De munt is geslagen in 22-karaats goud, heeft een totaal... De gouden Sovereign munt is in 2024 geslagen door The Royal Mint. De munt is geslagen in 22-karaats goud, heeft een totaalgewicht van 7,99 gram en bevat 7,32 gram aan puur goud. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 553,00
Prijs per gram
€ 75,55
Productsoort
Munt
Munt
7,32 gram
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
6,71 gram
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Gouden Sovereign munt 2024

De Sovereign munten worden al meer dan 500 jaar geassocieerd met Britse vorsten. De editie uit 2024 toont aan de voorzijde, die ontworpen is door Benedetto Pistrucci, het iconische ontwerp van St. George en de draak. Dit ontwerp verscheen voor het eerst op de Sovereign munten in de negentiende eeuw. De achterzijde, ontworpen door Martin Jennings, toont het portret van koning Charles III. 
 
De gouden Sovereign munt staat bekend als 'de belangrijkste munt van de wereld' en is geslagen in 22-karaats goud. De zuiverheid is gegarandeerd tot vijf cijfers achter de komma (zuiverheid van .91667), waardoor het één van de strengst gespecificeerde munten ter wereld is. De gouden Sovereign munten hebben een mengsel van koper en zijn hierdoor zeer goed bestand zijn tegen krassen en beschadigingen. Het brutogewicht van de munten is 7,99 gram en de munten bevatten daarmee 7,32 gram aan puur goud
 
De munten hebben een diameter van 22,05 millimeter en bevat omgerekend 0,235 troy ounce aan puur goud. Per 25 stuks worden ze geleverd in een tube.

Ontwerp van de gouden Sovereign munt 2024


Voorzijde

De voorzijde, ontworpen door Benedetto Pistrucci, toont het iconische ontwerp van "St. George and the Dragon". Op de voorzijde staan ook de inscripties 2024 - het jaar van uitgifte en B. R. - de initialen van de muntontwerper.


Achterzijde

De achterzijde, ontworpen door Martin Jennings, toont het portret van koning Charles III. Rondom staan de inscripties CHARLES III - de naam van de koning en DEI GRA REX FID DEF - de Latijnse tekst voor "in Gods gratie, koning".


Uitgelicht

  • Brutogewicht van 7,99 gram en bevat 7,32 gram puur goud
  • Geslagen in 22 karaat goud
  • Diameter van 22,05 millimeter


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.