• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

Gouden Sovereign munt

590,00 Per stuk 73,84 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
15 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Gouden Sovereign munten uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munten zijn een geschikt alternatief voor gouden tientjes en and... Gouden Sovereign munten uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munten zijn een geschikt alternatief voor gouden tientjes en andere gouden munten met een relatief laag gewicht. De Sovereign is wereldwijd bekend en wordt geslagen sinds 1817.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 590,00
Prijs per gram
€ 73,84
Productsoort
Munt
Nettogewicht
7,99 gram
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
7,32 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Gouden Sovereign munten uit verschillende jaren

Gouden Sovereign munten wegen 7,99 gram en bevatten 91,66% goud (22 karaat). Het gewicht aan fijngoud per munt is zodoende 7,32 gram. Wereldwijd is de Sovereign één van de gangbare gouden munten. Deze munten zijn al in omloop sinds 1817, waarbij gedurende de afgelopen eeuwen verschillende afbeeldingen op de munt zijn weergegeven. De specificaties zijn wel gelijk gebleven. De munt wordt ook wel eens een Engels Pond genoemd.

Ontwerp gouden Sovereign


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is St. George afgebeeld, op een paard. In deze bekende afbeelding wordt Sint-Joris afgebeeld met een draak die hij zou hebben gedood. Hierbij staat de draak symbool voor het heidendom en St. George is degene die met het verslaan van de draak ook zorgt voor de bekering van heidenen tot het christendom. 


Achterzijde

Op de achterzijde is Queen Elizabeth II afgebeeld. Verder staat op de achterzijde van de munt de Latijnse tekst “DEI GRA REGINA FID DEF”, ofwel “By the Grade of God, Queen”.

De roze of rode gloed die u op deze munt ziet, is afkomstig van de koperen legering die is gebruikt in combinatie met het 22 karaat goud. De rode kleur van koper geeft de munt zijn unieke uitstraling, die afwijkt van puur gouden munten. Dit 22 karaat gehalte heeft als voordeel dat de munten steviger zijn en minder snel bekrassen of beschadigen. Dit komt doordat zuiver goud een zachter metaal is en gevoeliger is voor krassen en andere beschadigingen.


Uitgelicht

  • Gouden munt van 22-karaats goud en koper
  • Afkomstig van The Royal Mint
  • Munt met een rijke geschiedenis


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.