Voor alle bestellingen geplaatst vanaf 17 mei dient u rekening te houden met een extra verwerkingstijd.
Wij verhuizen onze voorraad naar een groter magazijn en zullen vanaf 1 juni vanaf het nieuwe magazijn nieuwe bestellingen versturen.
Hebt u momenteel een bestelling met de status Backorder? Dan wordt uw bestelling verwerkt vanaf 1 juni.
X

Gouden Maple Leaf munten kopen bij The Silver Mountain

De gouden Maple Leaf is één van de populairste gouden munten. De gouden Maple Leaf wordt ingekocht bij de Royal Canadian Mint uit Canada, het officiële munthuis waar alle Maple Leaf munten worden geslagen. The Silver Mountain koopt de nieuw geslagen gouden munten bij officiële distributeurs van dit wereldwijd bekende munthuis.

Gouden Maple Leaf

De gouden Maple Leaf munt is één van de populairste beleggingsmunten voor investeerders in fysiek goud. De munt is geslagen in 99,99% puur goud en komt in verschillende gewichten. Gouden Maple Leaf munten zijn afkomstig uit Canada en worden verhandeld als beleggingsgoud.

Maple Leaf in het goud

Gouden Maple Leaf munten zijn een populaire keus onder beleggers die fysiek goud kopen kopen, omdat deze munten geslagen zijn in het hoogste gehalte goud. Maple Leaf munten zijn daarnaast wereldwijd goed bekend en daardoor zeer goed verhandelbaar. De waarde van deze gouden Maple Leaf munten wordt gebaseerd op de goudkoers die ook in troy ounce wordt uitgedrukt, waardoor de waarde wereldwijd bekend is. De Maple Leaf is in verschillende formaten beschikbaar, van zowel voorgaande jaargangen als van de huidige jaargang. De nieuw geslagen gouden munten van de huidige jaargang, zijn altijd in nieuwstaat. Doordat een gouden munt geslagen in 99,99% puur goud vrij kwetsbaar is kan het bij de Maple Leaf voorkomen dat er kleine krasjes op de munten zitten. Dit heeft geen nadelig gevolg voor de waarde van de gouden munt.

Gouden Maple Leaf kopen

De gouden Maple Leaf wordt sinds 1979 uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Deze gouden munten zijn geslagen in 99,99% puur goud en zijn naast de Krugerrand munten de populairste gouden beleggingsmunten ter wereld.

Sinds 2013 worden de gouden Maple Leaf munten voorzien van een kleine lasergravure op de munt, om zo vervalsing te voorkomen. Het ontwerp van de Maple Leaf munten is daarna met enige regelmaat verbeterd. Ook is de achterzijde van de munt met regelmaat voorzien van een nieuwe, meer recente, beeltenis van Queen Elizabeth II.

Gouden Maple Leaf gewichten en afmetingen

Om het investeren in goud voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken, zijn de gouden Maple Leaf munten beschikbaar is diverse afmetingen. De regel bij het investeren in fysiek edelmetaal is: “hoe kleiner het gewicht, hoe hoger de productiekosten zijn.” Als gevolg hiervan is het verschil tussen de aanschafwaarde en de goudprijs hoger bij kleine gouden munten. Echter bent u wel flexibeler met kleine gewichten en is het hiermee voor ieder budget mogelijk om in fysiek goud te investeren. Er is zelfs de mogelijkheid om in gouden Maple Leaf munten van 1 gram te handelen voor de grootste mate van flexibiliteit.

Grote Diameter Dikte Gewicht Nominale waarde Productiejaar

1/20 troy ounce

14 mm

0,92 mm

1,555 gram

1 CAD

Vanaf 1993

1/10 troy ounce

16 mm

1,13 mm

3,110 gram

5 CAD

Vanaf 1982

1/4 troy ounce

20 mm

1,78 mm

7,776 gram

10 CAD

Vanaf 1982

1/2 troy ounce

25 mm

2,23 mm

15,552 gram

20 CAD

Vanaf 1986

1 troy ounce

30 mm

2,87 mm

31,103 gram

50 CAD

Vanaf 1979


25 x 1 gram gouden Maple Leaf

The Royal Canadian Mint biedt ook een blisterverpakking met 25x 1 grams gouden Maple Leaf munten aan. Het munthuis garandeert dat elke munt tenminste 99,99% goud bevat. Met deze set heeft u dus in totaal 25 gram puur goud in handen. Iedere gouden munt heeft een eigen serienummer en de verpakking bevat bovendien een certificaat van echtheid.

Speciale gouden Maple Leaf munten

Naast de gouden beleggingsmunten, heeft de Canadian Mint ook een aantal bijzondere gouden Maple Leaf munten. Deze munten komen af en toe beschikbaar en worden in kleine oplages geproduceerd. Enkele voorbeelden van deze speciale munten zijn:

  • 40-jarig jubileum munt: Gouden munt ter ere van de verjaardag van de Maple Leaf

  • Vancouver Olympic 2008: Gouden munt voor de Olympische spelen in Vancouver Canada

  • Assay coin Card: 1 gram gouden Maple Leaf munten in een blisterverpakking met uniek serienummer. Dit zijn de kleinst mogelijke Maple Leaf munten. Deze worden per stuk of per 25 stuks verkocht in een blisterverpakking.

Wist u dat er zelfs gouden Maple Leaf munten zijn geslagen van 1 kilogram en van 100 kilogram?

Gouden Maple Leaf verkopen

Uw gouden Maple Leaf munten verkopen doet u veilig en snel bij The Silver Mountain.

Voor alle gouden Maple Leaf munten bieden wij een terugkoopgarantie. Kijk op de website van onze dochteronderneming inkoopedelmetaal.nl voor de actuele biedprijzen. Voor de gouden Maple Leaf munten geven wij een unieke terugkoopgarantie af: wij kopen deze munten altijd in tegen minimaal 100% van de dan geldende goudprijs. Ongeacht de hoogte van de goudprijs of het aantal munten dat u zou willen verkopen, kunnen wij dankzij onze schaalvoordelen deze biedt garantie altijd waarmaken.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.