Gouden Krugerrand kopen bij The Silver Mountain

De Krugerrand is één van de meest populaire beleggingsmunten wereldwijd. Deze gouden munten zijn officieel afkomstig uit Zuid-Afrika. Op de voorkant staat een portret van Paul Kruger en op de achterzijde staat een springbok afgebeeld. Bij The Silver Mountain koopt u uw Krugerrand tegen een scherpe prijs. Bestel uw Krugerrand online en wij versturen deze munt volledig verzekerd op.

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Gouden Krugerrand munten

De gouden Krugerrand munt is één van de bekendste gouden beleggingsmunten ter wereld. De gouden munten worden sinds 1967 uitgegeven in Zuid-Afrika in 91,67% goud. Samen met de gouden Maple Leaf is de gouden Krugerrand de meest gebruikelijke beleggingsmunt.

Gouden Krugerranden kennen een rijke historie en zijn vrijwel altijd beschikbaar tegen een relatief lage premie. Als u de gouden Krugerrand ooit elders ter wereld zou willen verhandelen, dan hebt u hiermee een muntsoort die men eenvoudig herkent.

Gouden Krugerrand kopen

De gouden Krugerrand heeft een bekende rode kleur, dit komt omdat de munt is geslagen in 91,67 % (22-karaats) puur goud. Voor het andere gedeelte is koper gebruikt, hierdoor is de munt vele malen sterker voor invloeden van buitenaf en krijgt het een rode kleur. Het nettogewicht van de Krugerrand komt overeen met andere populaire gouden munten, die geslagen zijn in 99,99% puur goud. Dit betekent dat het brutogewicht van de munten zwaarder is, maar per saldo bevat de munt precies evenveel gram puur goud. De waarde is dan ook gelijk.

De Krugerrand gouden munt is de oudste en meest verhandelbare gouden beleggingsmunt ter wereld.

Het bijzondere aan de Krugerrand is, dat de munt geen nominale waarde heeft. Toch wordt deze munt in de Republiek Zuid-Afrika gezien als wettig betaalmiddel.

Bij The Silver Mountain koopt u gouden Krugerrand in diverse gewichten:

Gewicht Diameter Dikte Bruto gewicht

1 troy ounce

32,6 mm (max. 32,77)

2,75 mm (max. 2,84)

33,9305 gram

1/2 troy ounce

27 mm (max. 27,07)

2,215 mm (max. 2,24)

16,9653 gram

1/4 troy ounce

22,02 mm (max. 22,06)

1,52 mm (max. 1,888)

8,4826 gram

1/10 troy ounce

16,46 mm (max. 16,65)

1,19 mm (max. 1,35)

3,3931 gram

Waarde gouden Krugerrand

De prijs van de Krugerrand munten bestaat uit productiekosten, de goudwaarde en winstmarge. Het verschil tussen de aanschafprijs van een Krugerrand munt en de goudkoers wordt de spread genoemd. In de regel is het zo dat hoe groter de munt is, hoe kleiner de spread is.

De waarde van de gouden Krugerrand munt volgt één op één de goudprijs. Doorgaans is een gouden Krugerrand beschikbaar tegen een premie van ongeveer 5% (afhankelijk van de marktomstandigheden). U kunt de waardeontwikkeling van deze munt terugvinden bij de prijshistorie. In deze grafiek ziet u de waarde van de Krugerrand over de afgelopen periode, tevens hebt u de mogelijkheid om een prijsalert in te stellen mocht u de Krugerrand willen aanschaffen tegen een lagere prijs dan de huidige waarde.

Krugerrand ontwerp

De Krugerrand dankt zijn naam aan Paul Kruger, de president van Zuid-Afrika van 1883 tot 1902. Om hem te eren staat het borstbeeld van Paul Kruger op de voorzijde van de munt. Daarnaast staat Zuid-Afrika, het land van herkomst, in het Engels en Zuid-Afrikaans vermeld.

Op de achterzijde van de munt staat een Zuid-Afrikaanse springbok, het nationale dier van Zuid-Afrika, afgebeeld. Boven de springbok staat de naam van de munt “Krugerrand” met het bouwjaar, bestaande uit twee cijfers links en rechts van het springbok motief gedrukt, bijvoorbeeld "20" en "22" voor "2022".

Onder de springbok staat het gewicht van de munt in het Engels en Zuid-Afrikaans. De rand van de munt is geribbeld, zoals bij veel munten het geval is.

Krugerrand goud verkopen

De gouden Krugerrand verkopen doet u gemakkelijk en snel bij The Silver Mountain. Alle Krugerrand munten die u bij ons koopt, geven wij een terugkoopgarantie voor. Dit betekent dat wij uw Krugerrand munten altijd weer terugkopen tegen de actuele goudkoers van dat moment. Voor de gouden Krugerrand munten bieden wij 100% van de actuele goudprijs.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.