• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden munt Krugerrand 2024 Proof

2.749,00 Per stuk 88,38 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
19 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce gouden Krugerrand is in 2024 geslagen door de South African Mint en heeft een proof kwaliteit. De munt wor... De 1 troy ounce gouden Krugerrand is in 2024 geslagen door de South African Mint en heeft een proof kwaliteit. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er 1.000 munten gemaakt.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
South African Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce gouden Krugerrand uit 2024 in proof kwaliteit

De gouden Krugerrand is de oudste gouden beleggingsmunt ter wereld. Sinds de introductie in 1967 is de Krugerrand uitgegroeid tot een van de meest actief verhandelde beleggingsmunten ter wereld.
 
Bij de munt is een kleine hoeveelheid koper toegevoegd voor extra sterkte en een unieke kleurstelling. De munt is geslagen in 22 karaat, in tegenstelling tot andere beleggingsmunten die (vaak) geslagen zijn in 24 karaat. Hierodor heeft de munt een gewicht van 33,93 gram, maar bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan puur goud. 
 
Het gaat hierbij niet om de beleggingsversie van de gouden Krugerrand maar de proof-variant. Proof is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten. Op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren.
 
De 1 troy ounce gouden Krugerrand munt uit 2024 in proof kwaliteit heeft een diameter van 32,77 millimeter. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 1.000 stuks.

Ontwerp van de gouden proof Krugerrand 2024

Op de voorzijde staat een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Rondom staan de inscripties KRUGERRAND – de naam van de munt, FYN GOUD FINE GOLD – de edelmetaalsoort.
 
Op de achterzijde staat Paul Kruger, de oud-president van Zuid-Afrika. Hij was aan de macht van 1883 tot 1900. Rondom staan de inscripties SUID-AFRIKA en SOUTH AFRICA – het land van herkomst.


Uitgelicht

  • Brutogewicht van 33,93 gram
  • Bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan puur goud
  • Wereldwijde oplage van 1.000 stuks
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid
  • Proof kwaliteit

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.